Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

ZAKLJUČEK SKUPINE DRAVOGRAD

Člani in članice skupine Dravograd so se zbrali na "Grajski bajti", nad Dravogradom in prevetrili narejeno v iztekajočem letu.

ZAHVALA VODJI SKUPINE DRAVOGRAD - FRICIJU LOČIČNIKU

Člani skupine Dravograd in tudi naš predsednik Alojz, so se zbrali in se zahvalili nekdanjemu, aktivnemu vodji skupine Dravograd, za dolgoletno, prizadevno delo v Klubu.

IZLET KKMD - VIPAVSKI KRIŽ - 14.09.2022

Številčna druščina članov in članic Kluba, se je odpravila na izlet, na Vipavsko.

Vipava in Vipavski križ, po izletu »Po poteh najinih mostov«.

Smatram, da se šika, da povem nekaj besed o našem izletu Po poteh najinih mostov. Zgodnje sredino jutro, rahlo oblačno kar nas je sililo v pogled navzgor – v nebo. Bo deževalo, ne bo deževalo. Pa saj je vse eno, mi smo odločeni za pot na Primorsko. Zbralo se nas je 85 na relaciji od Črne do Dravograda. Razpoloženje primerno, pot pa sorazmerno dolga. V Arji vasi sta se nam pridružili vodički Alenka in Katja iz turistične agencije SOLIS iz Celja. Nekaj po deseti uri in prispetju v Vipavo, nas je prevzel lokalni vodič, ki si nas je privoščil na poti po Vipavi in na Vipavskem križu. Bolj nazorno in podrobno se skoraj ne more prikazati značilnosti kraja, tako iz zgodovinskega, kot iz etnološkega in ekonomskega stanja okolice. Še posebej učinkovit je bil ob demonstraciji in degustaciji vipavskih vin, v vinski kleti na Vipavskem križu. Prepričan pa sem, da smo vsi kar z veseljem pričakovali zasluženo kosilo, na prijetnem kmečkem turizmu Malovščevo, v Vitovljah pri Šempasu. Kaj naj dodam, nič več ni potrebno, ker tisti, ki smo bili prisotni, itak vse vemo, drugim pa skoraj ni mogoče dopovedati, ker to je treba videti. A. Ovnič

"SKUPAJ ZA VARNI JUTRI" - OŽIVLJANJE - OÅ  JURIČEVEGA DREJČKA RAVNE NA KOROÅ KEM

Delavnica oživljanja za učence OŠ Juričevega Drejčka z Raven.

PRAVLJIČNA VAS LEÅ E - DELAVNICA OSKRBA OTROKA

Na prireditvi, "Pravljična vas Leše", je naš Primož sodeloval z delavnico "NUJNA STANJA PRI OTROKU", ki je bila zelo dobro obiskana in sprejeta z veliko pohvalo.

SKUPINA STROJNSKA REKA

Skupina strojnska reka je izkoristila lep pomladni dan in se odpravila na pohod po Tolstem vrhu, do kmetije "AJNŽIK", kjer je sledilo okrepčilo in druženje.

IVAN ŽAGAR - VELIKA PLAKETA OBČINE RAVNE

Naš ustanovitelj in dolgoletni predsednik Koronernega kluba mežiške doline, Ivan Žagar je prejel Veliko plaketo občine Ravne na Koroškem, za zasluge pri širitvi vseživljenjske rehabilitacije srčnih bolnikov ne le v občini, ampak v celi Koroški, kjer je njegova zasluga tudi mreža javno dostopnih AED. Iskrene čestitke! 

AED PODGORJE - PISTOTNIK

Vaška skupnost Podgorje je bogatejša za dva javno dostopna AED-ja. Enega od njih so namestili na Svetem duhu, na kmetiji PISTOTNIK, kjer se je zbralo kar nekaj vaščanov, ki so prisluhnili prim. Cirili, ki je govorila o nenadnem zastoju srca, lahko pa so tudi preizkusili svoje veščine temeljnih postopkov oživljanja.

AED PODGORJE - KAČIČ

Vaška skupnost Podgorje je bogatejša za dva javno dostopna AED-ja. Enega od njih so namestili v "spodnji vasi", na kmetiji Kačič, kjer se je zbralo kar nekaj vaščanov, ki so prisluhnili prim. Cirili, ki je govorila o nenadnem zastoju srca, lahko pa so tudi preizkusili svoje veščine temeljnih postopkov oživljanja.

PREDAVANJE 19.4. - prim. CIRILA - KOTLJE

V sejni sobi dvorane v Kotljah je bilo zanimivo in poučno predavanje naše strokovne mentorice, prim. Cirile, z naslovom »MAŠČOBE V KRVI, KRVNI SLADKOR, POVIŠAN KRVNI TLAK – sovražniki, proti katerim se lahko uspešno borimo«

PREDAVANJE 14.4. - MEŽICA - MAJA PUÅ NIK VRČKOVNIK, dr.med.

V medgeneracijskem centru, v Mežici, je bilo zelo zanimivo predavanje zdravnice, Maje Pušnik Vrčkovnik, dr. med., z naslovom »SKRB ZA ZDRAVJE PO PANDEMIJI«, »Za svoje zdravje lahko največ storimo sami!«


PREDAVANJE 14.4. - RAVNE - VESNA STROPNIK, dr.med.

V sejni dvorani ZD Ravne, je bilo zelo zanimivo predavanje zdravnice, Vesne Stropnik, dr. med., z naslovom, »DRUŽINA IN KRONIČNI BOLNIK«, »Za svoje zdravje lahko največ storimo sami!«

OŽIVLJANJE BELÅ AK

Na Belšaku, pri kmetiji "LING", je občina Prevalje namestila enega od petih AED-jev iz projekta SKUPAJ ZA VARNI JUTRI. Mitja in Natalija pa sta za okoliško prebivalstvo izvedla usposabljanje, ki je potekalo v lepem vremenu in sproščenem vzdušju.

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - CČOD PECA - MEŽICA

Občina Mežica je s projektom "SKUPAJ ZA VARNI JUTRI", med drugim zagotovila tudi tri (3) nove javno dostopne AED-je. Prvi od teh je nameščen na CŠOD PECA, Breg 13, 2392 Mežica.

SKUPINA DRAVOGRAD - VODJA IN VADBA

Skupino Dravograd je prevzel Robert Pečnik, kot novi vodja, vadbo pa vodi fizioterapevtka, Eva Krautberger. S člani se bosta trudila vzpostaviti kar se da normalne pogoje za aktivnosti, ki jih trenutne razmere omogočajo.

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih