Domov | Kontakti | Kazalo strani

STROKOVNA SKUPINA

 Že poleti 2007, smo ob prvem uspešnem primeru uporabe javno dostopnega AED, ki se je zgodil v Mežici, razmišljali o tem, kako naprej. Rešitev smo našli v modelu, podobnem ameriškemu, kjer zdravniku lokalne bolnice, ki vodi vse skupaj, pomagajo 'operativci' - reševalci, na terenu. Povsem enostavno kljub vsemu ni šlo, saj so razmere na področju javno dostopne defibrilacije pri nas, v vseh ozirih na samem začetku. Morda so izjema le prodajalci, ki bolj ali manj uspešno aparate le prodajajo kupcem, ti pa včasih niti ne vejo, zakaj so jih kupili in jih zaklepajo v omare in svoje prostore.

Zato je bilo nujno, da smo z ustanovitvijo strokovne skupine, pod vodstvom Cirile Slemenik Pušnik, naše zdravnice in strokovne mentorice, specialistke internistke, slovenjegraške bolnice, pričeli s sistematičnim delom na področju širitve mreže javno dostopnih AED na Koroškem, predvsem pa z obveščanjem, osveščanjem in izobraževanjem ljudi na področju temeljnih postopkov oživljanja in uporabi AED. Od januarja 2008, do marca 2011, smo izvedli 110 predstavitev in tečajev, na katerih smo zajeli več, kot 3660 ljudi, ki vsaj vedo, kaj je AED. Rezultati uspešnih primerov uporabe javno nameščenih AED govorijo sami zase. 


EURECA-ŠTUDIJA EVROPSKEGA SVETA ZA REANIMACIJO (ERC) O SRČNIH ZASTOJIH-ANGLEŠČINA

 


EURECA 2,046.44 kB
Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih