Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

ZAKLJUČEK SKUPINE RAVNE - ČEČOVJE - 18.12.2014
Člani skupine Čečovje so svoj tradicionalni zaključek opravili v pizzeriji Cosa Nostra! Vse utrinke si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZAKLJUČEK SKUPINE ČRNA
Tudi v skupini Črna so zaključili letošnje leto telesne vadbe.

ZAKLJUČEK SKUPINE DRAVOGRAD
V bifeju "ŠPIC" v Dravogradu so člani skupine Dravograd sklenili letošnje leto, da bodo v naslednje leto vstopili veseli in zdravi, z nekaj nove energije.

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - LEGEN - 17.12.2014
V gasilskem domu na Legnu so domačini obnovili in osvežili svoje znanje temeljnih postopkov oživljanja in se seznanili z uporabo AED, ki ga imajo nameščenega prav na gasilskem domu PGD Legen. Kot že usposabljanje, ki je bilo v legenskem vrtcu konec novembra, sta tudi tokrat zanimivo in poučno predavanje s predstavitvijo in praktičnim preizkusom, organizirali neumorni zdravnici Maja in Cirila.

POGOVOR Z ZDRAVNICO - KARMEN KLANČNIK, dr.med. - 17.12.2014
V OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah so se člani kluba in drugi udeleženci pogovarjali o svojih težavah in dilemah z zdravnico, Karmen Klančnik, dr. med.

ZAKLJUČEK VADBE - SKUPINA KOTLJE - 16.12.2014
Božiček je letos prvo obiskal skupino v Kotljah in se s člani skupine poveselil. Enako želimo tudi vsem ostalim!!!

PREDAVANJE METKE EPŠEK, dr. med. - ČRNA - 11.12.2014

Dvorana občine Črna na Koroškem je bila polna tistih, ki so z zanimanjem prisluhnili zanimivemu predavanju zdravnice Metke Epšek, dr. med. Po predavanju je sledil prikaz oživljanja in uporabe AED, povedali smo vse o prvih posredovalcih - gasilcih, na koncu pa so si udeleženci lahko izmerili skupni holesterol.

PREDAVANJE MAJA PUŠNIK VERČKOVNIK, dr. med., - 09.12.2014 - KOTLJE
Nadvse zanimivo predavanje o pljučni emboliji je pripravila Maja P. Verčkovnik, dr. med. čemur je sledil prikaz uporabe AED in oživljanja, za tem pa so si lahko vsi udeleženci izmerili še holesterol in krvni tlak.

TEČAJ TPO+AED - LEGEN - 28.11.2014
Ob namestitvi AED na Legnu je že bilo dogovorjeno, da ob prvi priliki izvedemo tečaj oživljanja za krajane in vzgojiteljice vrtca na katerem je nameščen AED. Prim. Cirila, Maja in Andrej so imeli skorajda premalo prostora za vse, ki so prišli poslušat in preizkusit svoje znanje oživljanja.

TPO+AED - GRS - 16.11.2014
V sklopu rednega izobraževanja gorskih reševalcev GRS SG, je naš Primož Krajnc pripravil delavnico TPO+AED, ki so jo izvedli na planinskem domu na Kremžarici.

PRVI POSREDOVALCI NA KOROŠKEM
Pričeli smo z usposabljanjui in vključevanjem prostovoljnih gasilskih društev v sistem aktiviranja ob zastoju srca!!! BRAVO GASILCI!!!

GASILCI - PRVI POSREDOVALCI
Z usposabljanji prostovoljnih gasilcev smo na Koroškem pričeli projekt "PRVI POSREDOVALCI", z namenom skrajšati čas ukrepanja ob zastoju srca. Gasilci so dobro opremljeni, tudi usposobljeni, predvsem pa motivirani za pomoč ljudem, zato je delo z njimi pravi užitek. Galerije slik si lahko ogledate na povezavah: PGD RADLJE, PGD MISLINJA IN PGD DOLIČ, PGD VUZENICA, PGD OŽBALT!

PREDAVANJE mag. MARJETA ŠKORJA - MEŽICA - 06.11.2014
Kot običajno, so udeleženci/ke  pozorno prisluhnili navodilom o zdravi in uravnoteženi prehrani. Po predavanju je sledil prikaz uporabe AED, ki ga je predstavil vaditelj skupine Črna, sicer pa diplomiran zdravstvenik, Matej Vidovič, za tem so si lahko vsi izmerili vrednost skupnega holesterola.

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - ŠENTJANŽ PRI DRAVOGRADU
Že v soboto, 18.10.2014 je OZRK Dravograd predalo namenu nov javno dostopni AED, ki je nameščen v ogrevani omarici, ob vhodu v DOM BORCEV  Šentjanžu.

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ MEŽICA - 22.10.2014
Učencem 8. in 9. razredov OŠ Mežica se je tokrat pridružilo tudi nekaj učiteljev in vzgojiteljice bližnjega vrtca, ki so preizkusili in obnovili svoje znanje oživljanja ter uporabo AED. Vsak udeleženec je prejel letak z navodili in postopki ukrepanja ob nujnih stanjih, šoli pa smo podarili komplete prve pomoči, ki vedno pridejo prav. Zahvala podjetju INTERDISKONT, ki podpira naša usposabljanja. VES ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

KOSTANJEV PIKNIK - SKUPINA ČEČOVJE - OKTOBER 2014
Oktober je krasen mesec, še posebej, če s soncem nadomesti mokro poletje. Krasna je tudi skupina KKMD - Čečovje, ki jo vodi Branko Šteharnik, vadi pa Majda Rus. Prekrasen oktobrski dan so si izbrali za kostanjev piknik na Navrškem vrhu! VES ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

16.10.2014 - "Restart a Heart Day" - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - stojnica za mimoidoče

V okviru evropskega dneva ozaveščanja o srčnem zastoju in pomenu oživljanja ter uporabe AED, "Restart a Heart Day" - "Vaše roke lahko rešijo življenje", smo na platoju, pred TUŠ-em na Ravnah, ponudili mimoidočim priložnost, da sami preizkusijo masažo prsnega koša na lutki in se spoznajo z napravo, ki rešuje življenja, ob navodilih naju z Andrejem. Na voljo sta bili dve različni napravi, ki sta nameščeni tudi na Ravnah, ena nekaj metrov stran, ob bankomatu. Odziv je bil zadovoljiv, glede na popoldanski termin, kar nekaj udeležencev pa je njihovih besedah to napravo videlo in preizkusilo prvič, eden izmed njih se je samo zato pripeljal kar 40 km daleč, ko je slišal obvestilo na Valu 202 (Hvala Val 202) in želi v svojem naselju sprožiti akcijo za namestitev javno dostopnega AED!?! Super!!!
Tisti, ki se jim je preveč mudilo, so dobili vsaj letak z navodili za ukrepanje, drugi pa, ki so "šli na kolena", uporabili AED in uspešno izvajali masažo prsnega koša vsaj 2 minuti, so dobili za nagrado tudi komplet prve pomoči! Mnenje vseh udeležencev je, da bi lahko bilo več podobnih akcij!?!

VES ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

16.10.2014 - OŠ KOROŠKI JEKLARJI - Restart a Heart Day

OŠ Koroških jeklarjev z Raven na Koroškem je prva šola v Sloveniji, ki je l. 2011 podprla našo idejo o skupinskem usposabljanju učencev 8. in 9. razredov v temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED. Ravnatelj, g. Aljaž Banko je zaslužen, da smo to skupaj z drugo ravensko OŠ Prežihovega Voranca tudi izvedli. Zato je skoraj samo po sebi umevno, da smo tudi prvo uradno obeležitev evropskega dneva ozaveščanja o srčnem zastoju, 'Restart a Heart Day', organizirali skupaj z njimi. S strani pobudnika, slovenskega sveta za reanimacijo (SloRC) pri slovenskem združenju za urgentno medicino (SZUM) je vse prisotne pozdravil in pohvalil dr. Peter Radšel, dr. med., spec. inter., sicer korošec, zaposlen v centru intenzivne interne medicine (CIIM) UKC LJ, poleg tega tudi eden začetnikov ideje o javno dostopnih AED-jih in usposabljanju laikov za njihovo uporabo ter sodelavec žal pokojnega dr. Toma Ploja, s katerim sta poskrbela tudi za usposabljanja nas, takrat vaditeljev v koronarnem klubu. Otroci od 5. do 9. razreda so prisluhnili tudi predsedniku koronarnega kluba Mežiške doline (KKMD), g. Ivanu Žagarju, ki je predstavil dve različni zgodbi o srčnem zastoju, eni uspešni in drugi malo manj uspešni, kjer je razlika le v ukrepanju prisotnih, ne na zadnje pa je sam edinstven primer preživetja ob pravilnem ukrepanju sosedov po srčnem zastoju, ki so mu s pomočjo hitrega, pravilnega ukrepanja in z AED rešili življenje. Vsekakor je bil to dan, ki bo še dolgo ostal v spominu, velika zahvala gre ekipi KKMD, Primožu, Mitji, Andreju in Jani, zaposlenim na šoli in seveda učencem. Velika hvala pa tudi občini Ravne, ki ima izjemen posluh za naše delo in podjetju INTERDISKONT, ki je tudi tokrat  podprlo naša prizadevanja pri usposabljanju otrok. Hvala!

VES ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

CSD RAVNE - AED REŠUJE ŽIVLJENJA
Na Centru za socialno delo Ravne se zaposleni vsakodnevno srečujejo z ljudmi, še posebej skupina za pomoč na domu in ukrepi ob nujnih stanjih so lahko kaj hitro potrebni. Zato smo obnovili znanje prve pomoči in oživljanja, da se dileme, oklevanje in včasih strah lažje odpravi. Podarili smo jim komplete prve pomoči in jim razdelili letake z navodili za izvajanje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED.

INTERDISKONT - AED REŠUJE ŽIVLJENJA
Podjetje INTERDISKONT nameni poleg namiznega tenisa še veliko sredstev različnim dejavnostim,  podpirajo naša prizadevanja pri usposabljanju učencev in dijakov v TPO+AED, med drugim so lastniki javno dostopnega AED, ki je nameščen ob vhodu v njihovo prodajalno na Ravnah, skrbijo pa tudi zato, da njhovi zaposleni redno obnavljajo znanje oživljanja in uporabe AED. To pomeni, da so stranke njihove trgovine in POP bar-a v dobrih rokah.

06.in 07.10.2014 - GIMNAZIJA IN SŠ RAVNE- AED REŠUJE ŽIVLJENJA
Več kot 100 dijakov ravenske gimnazije je obnavljalo svoje znanje izvajanja temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED. Večina med njimi že tretje leto zapored, kar je nam v veliki meri olajšalo pojasnjevanje, da AED rešuje življenja! Enako je bilo z dijaki Srednje šole Ravne, le en dan kasneje! Vse utrinke si lahko ogledate v galeriji: GIMNAZIJA in SREDNJA ŠOLA. Zahvaljujemo se občini Ravne in podjetju INTERDISKONT, ki podpirata naša prizadevanja na področju usposabljanja za uporabo AED.

GREMO NA ŠTAJERSKO, GLEDAT KAJ DELAJO
V soboto, 04.10.2014, smo šli na izlet. Ogledalismo si znamenitosti Maribora in Ptuja. Prijavilo se nas je 112 plus dva vodiča iz Turistične agencije Kareta. Za vreme smo poskrbeli, bilo je malo oblačno, malo sončno, brez dežja, z okrog 17 stopinjami. Torej nismo rabili ne marele in ne ibaroka.

DVE NOVI LOKACIJI JAVNO DOSTOPNIH AED - LEGEN - 3.10.2014
Kar za dve novi lokaciji javno dostopnih AED na Koroškem so poskrbeli prebivalci Četrtne in vaške skupnosti Legen, v občini Slovenj Gradec, skupaj s koroškim društvom za zdravje KOVITA, v prvi vrsti pa je za to zaslužen g. Jože GRAH. Ena lokacija je na enoti vrtca Legen in druga na gasilskem domu PGD Legen.

PREDAVANJE - dr. ANDREJA COKAN VUJKOVAC - 1.10.2014 - PREVALJE
Mala dvorana Družbenega doma na Prevaljah je bila skoraj prekajhna za vse, ki so prišli poslušat 'našo' zdravnico, Andrejo Cokan Vujkovac, dr. med., spec. inter, ki je s svojim predavanjem 'Skrb za ožilje je tudi skrb za srce in zdravje'pritegnila pozornost vseh navzočih, po koncu predavanja pa je mnogim odgovorila na vprašanja o tem in onem, povezanim z zdravjem, zdravili in boleznimi. Med poslušalci je bil tudi gospod, ki je preživel srčni zastoj in z Ivanom sta imela kaj za debatirat. Po predavanju je potekala predstavitev ukrepanja ob srčnem zastoju in uporabi AED, nato pa so si udeleženci lahko izmerili krvni tlak, ki so ga merile mlade pomočnice in skupni holesterol. Bilo je zanimivo in veselo, kogar ni bilo, mu je pa žal!!!

SVETOVNI DAN SRCA - OŠ FRANJA GOLOBA PREVALJE - 30.09.2014
Svetovni dan srca smo s tednom za srce letos pripravili v občini Dravograd, zaključili pa smo ga z usposabljanjem učencev in učiteljev na OŠ Franja Goloba s Prevalj. Kot že nekaj let zapored, smo tudi tokrat gostili okoli 130 učencev 8. in 9. razredov, tokrat pa se jim je na koncu pridružilo tudi 45 učiteljev in učiteljic, ki so poudarile pomen vsebin prve pomoči, ki da jih je v učnem programu premalo. VES ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - JAVORJE - 23.09.2014
Ob vseh aktivnostih, ki jih Koronarni klub Mežiške doline izvaja v septembru, sem skoraj pozabil objavit pomembno novico, o pridobitvi še enega javno dostopnega defibrilatorja in sicer na OŠ Javorje, kjer smo ga namestili na pobudo in s pomočjo županje občine Črna na Koroškem, mag. Romane Lesjak. Ve slik si LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

SVETOVNI DAN SRCA 2014 - DRAVOGRAD - 26.09.2014
Osrednja slovesnost ob svetovnem dnevu srca 2014 je bila v OŠ Dravograd, kjer je vse prisotne pozdravila županja občine Dravograd, gospa Marjana Cigala, s kratkim kulturnim programom in zdravstvenim predavanjem prim. Cirile Slemenik Pušnik, naše strokovne mentorice, pa smo zaključili teden za srce, ki je letos potekal v občini Dravograd. Na proslavi se je zbralo precej obiskovalcev, med njimi tudi gospa, ki ji je AED rešil življenje, o tej zgodbi pa več v naslednjem glasilu. Kako smo tega dne v TPO+AED usposabljali učence OŠ Neznanih talcev Dravograd si lahko OGLEDATE V ALBUMU!!!

SVETOVNI DAN SRCA 2014 - OKROGLA MIZA - 23.09.2014
OKROGLA MIZA-SKUPAJ ZA ZDRAVJE STAREJŠIH. Udeležili smo se je predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju zdravja, direktor Doma starostnikov Črneče in predstavniki Mladinskega centra. Po uvodnem nagovoru direktorja Doma starostnikov se je razvila živahna razprava o zdravstveni vzgoji starejših in vlogi humanitarnih organizacij pri tem. Predstavniki društev diabetikov, osteoporoze, srčnih bolnikov, upokojencev so opozorili na številne zdravstvene težave starejših in njihov šibek interes za zdravstveno vzgojo. Premalo je ljudi, ki se zavedajo, da je zdravje odvisno predvsem od njih samih. Poudarili smo pomen nevladnih organizacij (NVO) za zdravstveno vzgojo prebivalstva, medsebojno izmenjavo izkušenj, sodelovanja NVO med seboj in izjemno vlogo zdravstvenih delavcev pri tem. Razumljiva in odločna beseda zdravnika ima največjo vlogo pri spremembi slabih življenjskih navad z dobrimi!!!

DAN ZDRAVJA - PREVALJE - 10.09.2014
V okviru jesenskih srečanj na Prevaljah je bila sreda izbrana za 'DAN ZDRAVJA', kjer so se v Družbenem domu predstavila društva s področja zdravja. Tudi mi smo se udeležili in predstavili temeljne postopke oživljanja in uporabo AED. Ob dobrem obisku je bilo kar nekaj zanimanja tudi pri naši 'stojnici'. Obiskovalcem smo predstavili izvajanje masaže prsnega koša in uporabo naprave, ki rešuje življenja, ponudili smo letak z navodili za ukrepanje in kar nekaj drugega propagandnega materiala s področja preventive in skrbi za svoje zdravje.

SVETOVNI DAN PRVE POMOČI - 09.09.2014 - OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA RAVNE
Kot že nekaj zadnjih let, smo tudi letos organizirali usposabljanje učencev OŠ Prežihovega Voranca z Raven na Koroškem. Predavanja in predstavitve se je udeležilo več kot 250 mučencev od 5. do 9. razreda, praktičnega usposabljanja pa učenci 8. in 9. razredov. Ves album si lahko OGLEDATE TUKAJ!!!

5. ROJSTNI DAN

Res je, da ima Ivan rojstni dan novembra, a se vsako leto, 06.08. spominja dogodka izpred 5. let, ko mu je nakratko obstalo srce. Zahvaljujoč hitremu ukrepanju prijateljev, sosedov, AED, ekipe NMP in zdravnikov v bolnici, smo se lahko z nasmehom spominjali tistih trenutkov. Seveda tudi zaradi Ivanove neizmerne energije, ki polni tudi naše baterije. 

Še na mnoga leta, Ivan!!!

NOVA JAVNO DOSTOPNA AED NA KOROŠKEM - 67. in 68.
Z julijem je mreža javno dostopnih AED na Koroškem bogatejša za dva nova aparata, kar so omogočili vaščani Vaške skupnosti Dobrije, s prostovoljnimi prispevki in s pomočjo donatorjev in ju namestili na dveh lokacijah svoje vaške skupnosti. Hkrati sta to že 67. in 68. javno dostopna aparata na Koroškem, nameščena v ogrevanih omaricah in dostopna 24 ur na dan. Za ALBUM kliknite TUKAJ!!!

ZAKLJUČEK SEZONE SKUPINE ČEČOVJE - 01.07.2014
Druženje je eden od namenov koronarnega kluba in poleg vseh ostalih dejavnosti spremlja telesno vadbo. Ko se sezona vadbe zaključi, da lahko vsi užijemo nekaj poletnega oddiha, se spodobi primerno zaključiti sezono. Skupina Čečovje si je za konec vadbene sezone izbrala pohod preko Naverškega vrha na 'Dobji dvor', kjer so s piknikom zaključili dan. Ves ALBUM si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZAKLJUČEK VADBE - ČRNA
Druženje je eden od namenov koronarnega kluba in poleg vseh ostalih dejavnosti spremlja telesno vadbo. Ko se sezona vadbe zaključi, da lahko vsi užijemo nekaj poletnega oddiha, se spodobi primerno zaključiti sezono. Tako so to storili tudi v skupini Črna na Koroškem.

SEMINAR ZA VODJE KLUBOV IN SKUPIN - 17. IN 18. junij 2014 - ŠMARJEŠKE TOPLICE
Zveza je tudi na našo pobudo organizirala seminar za vodje skupin in klubov, ki je potekal v Šmarjeških toplicah, 17. in 18. junija 2014.

ŠOLA ZDRAVEGA ŽIVLJENJA - STRUNJAN 2014

1. dan - nedelja - 01.06.2014

Naši člani, ki želijo aktivno izboljšati življenjski slog, so se podali na zahtevno pot, v šolo zdravega življenja. V deževnem vremenu so odrinili od doma, se prebijali mimo semaforjev, v koloni, po skoraj neprevoznih cestah, a na koncu uspešno prispeli v Strunjan, kjer so se takoj okrepčali, nekateri so celo poskusili s plavanjem, najpametnejši pa so se 'prišparali' za nove izzive, ki prihajajo.

2. dan - ponedeljek - 02.06.2014

Ponedeljek smo začeli s skromno udeležbo na nordijski hoji, nadaljevali z vodno aeorobiko v bazenu in zaključili z krasnim pohodom skozi tunel v Portoro¿. Vedno z veliko druženja, klepeta in dobre volje. Večer so nam polepšale slovenske ljudske pesmi. Brez vina vendarle ni šlo, a le po en kozarček za zdravje.

3. dan - torek - 03.06.2014

Danes je pa osrednji dogodek odlično in razumljivo predavanje dr. Prašnikarja, o srcu, ožilju, življenjskemu slogu itd. Nekakšen preplet medicine, zdravja in dolgoletnih izkušenj predanega zdravnika. Pa še polna dvorana Korošcev dokazuje, da tudi na letovanju zdravju namenjamo veliko pozornost.
Sedaj poteka pohod v Piran, zvečer pa spet gavda za smejh in dobro voljo. 

Po jutranji nordijski hoji, predavanju zdravnika, plavanju in pohodu v Piran so le redki zmogli še večerni ples.

4. dan - sreda - 04.06.2014

Jutro je rezervirano za hojo. V skupini ali posamično. Nato pa v bazen, na aquaerobiko. Punce so bile preutrujene in so kar nekam pobegnile. Kar hitro smo jih zalotili. Kljub temu, da imamo v klubu svojega steklopihača, smo si ogledali izdelke iz stekla. 

5. dan - četrtek - 05.06.2014

Kaj vse je bilo na programu v četrtek je težko napisati v nekaj stavkih. Dejstvo je, da morje ni premrzlo za kopanje, da se po napornem sprehodu prileže počitek in da prijajo pokušine vin in medu, animatorka Mihaela pa obvlada kviz o Sloveniji ... 

6. dan - petek - 06.06.2014 

Kot vsako jutro, zagrizeni ljubitelji nordijske hoje tudi tokrat ostajajo zvesti svoji navadi in pretegujejo svoje okončine skozi čudovito okolje in krasno vreme. Po napornem dnevu pa se vedno prileže sprostitev in prisrčna prireditev.

7. dan - sobota - 07.06.2014

Kot smo povdarjali vsako jutro, tudi danes ni šlo brez nordijske hoje, ni šlo brez uživanja na plaži in v morju, manjkala pa ni niti pokušina vina in medu.

8. dan - nedelja - 08.06.2014

Vse kar je lepo mine hitro in dan odhoda je tu. Veseli, obogateni in zagoreli se vračamo!!! Domov!!!

Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!


MERJENJE HOLESTEROLA - MERCATOR DOBJA VAS - 08.05.2014
"Najboljši sosed" nam je izkazal veliko zaupanje in nas povabil k sodelovanju pri vsako mesečnih meritvah holesterola v njihovi poslovalnici v Dobji vasi. Prve meritve, ki jih med poletjem sicer ne bo, smo izvedli v mesecu maju, enako bo tudi junija, nato oktobra, novembra in decembra. Vedno prvi četrtek v mesecu, od 9h do 12h. Vabljeni!

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE 2014 - sobota - meritve holesterola - Mercator
Kot že po tradiciji se naš 'Teden za naše zdravje' zaključi z meritvami holesterola v Mercator centru Dobja vas, kjer je to priložnost izkoristilo več kot 250 kupcev te trgovine. Za podporo in sodelovanje se zahvaljujemo najboljšemu sosedu.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE 2014 - petek
Petek je poskrbel za lepo vreme v katerem se je na ravenski tržnici predstavilo nekaj pridelovalcev zdrave hrane. Žal je zaradi nujnih obveznosti izostal pogovor s predstavniki eko kmetije Mlinar, a namen je bil vsekakor dosežen.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE 2014 - sreda

V okviru "Tedna za naše zdravje" smo letos prvič, v soelovanju z občino Ravne in osnovnimi šolami,  poskusili z akcijo "Živahna hoja za družine",  s katero smo želeli vzpodbuditi starše in stare starše, da skupaj z otroki izkoristijo čudovite možnosti ter ambient ravenskega grajskega parka za enourno živahno hojo. Prim. Cirila Slemenik Pušnik, dr. med., strokovna mentorica Koronarnega kluba Mežiške doline je spregovorila o pomenu gibanja in še posebej živahne hoje za dobro počutje in zdravo telo, olimpionik Štefan Robač je prisotnim pričaral nekdanje čase in koristne učinke gibanja za zdravo in veselo tretje življenjsko obdobje, nekaj o nordijski hoji pa je prisotnim povedala inštruktorica nordijske hoje, Berta Jež, sicer tudi vaditeljica telesne vadbe za srčne bolnike. Prisotni so se strinjali o pomenu živahne hoje in jo v lepem, a vetrovnem vremenu, družno "mahnili" okoli lepo urejenega parka. Predsednik KKMD, Ivan Žagar je dejal, da je to le prvi poskus, ki se že naslednjega dne nadaljuje v Kotljah in s katerim se bomo trudili, da postane stalnica. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE 2014 - sreda
V okviru "Tedna za naše zdravje" se vsako leto z veseljem odzove tudi zdravnica, Andreja Cokan Vujkovac, dr. med., spec. inter., ki pripravi predavanje za gimnazijce v Kulturnem centru na Ravnah. Tudi letos so ji z navdušenjem prisluhnili.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE 2014 - torek
V okviru 'Tedna za naše zdravje', ki ga Koronarni klub Mežiške doline že tradicionalno organizira v občini Ravne, vedno ponudimo tudi brezplačen tečaj oživljanja. Letos je bila udeležba boljša, pa ne le zato, ker so udeleženci poleg letaka z navodili za ukrepanje ob srčnem zastoju prejeli tudi brezplačne komplete prve pomoči. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED TURIŠKA VAS

Že v mesecu februarju je potekala uradna predaja novega javno dostopnega AED, ki ga je Koronarni klub Mislinjske doline skupaj z občino Slovenj Gradec in nekaterimi donatorji, namestil na gasilski dom PGD Turiška vas.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE 2014 - ponedeljek

Teden za naše zdravje 2014 se je pričel s srečanjem "AED REŠUJE ŽIVLJENJA". Na sam svetovni dan zdravja pa so se na ravenski tržnici predstavile nevladne organizacije s področja zdravja, ki delujejo v občini Ravne. Obiskovalci so lahko izkoristili razne meritve in se seznanili z delom posameznega društva.

SKUPINA KKMD ČEČOVJE - TELESNA VADBA

Februarja smo bili vaditelji in vodje skupin deležni izobraževana s področja telesne vadbe in novosti so se dobro prijele, vzorčen primer pa je skupina 'Čečovje', kjer telesno vadbo vodi vaditeljica Majda Rus, sicer med. sestra. Pri njej so se z novo, obhodno obliko telesne vadbe, po vadbenih postajah, seznanile tudi vaditeljice, ki se supervizije 'pri Brigiti' niso mogle udeležiti.

SREČANJE

"Teden za naše zdravje" se je pričel v soboto, 05.04.2014, s srečanjem ob svetovnem dnevu srca. Srečanje 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA' je na enem mestu združilo večino tistih, ki se v svojih okoljih, prostovoljno, ob svojem delu ali v svojem prostem času, ukvarjajo z javno dostopnimi avtomatskimi defibrilatorji (AED) in usposabljanjem ljudi za njihovo uporabo. Srečanje so popestrili zastopniki različnih znamk aparatov, pripomočkov in pribora, lutk za izvajanje usposabljanj v temeljnih postopkih oživljanja (TPO), posebna zahvala pa gre ravnatelju OŠ Koroških jeklarjev, kjer je srečanje potekalo, učiteljicam in učencem, ki so pripravili kratek kulturni program dobrodošlice z naslovom 'Koroški pozdrav' ter izjemno kuliso z razstavo izdelkov na temo AED. Vse pohvale tudi kuharcama in kuharju šole, ki so nas okrepili, da smo zdržali do konca prijetnega, zanimivega, a predvsem plodnega srečanja. Dogodek je podprla občina Ravne na Koroškem, župan, dr. Tomaž Rožen pa se je v pozdravnem nagovoru zahvalil Koronarnemu klubu Mežiške doline za prizadevnost in trud ter zaželel udeležencem uspešno srečanje. Ves ALBUM si lahko ogledate TUKAJ!!!

63. JAVNO DOSTOPNI AED

Koronarni klub Mislinjske doline je zagotovil glavnino sredstev za nakup aparata, donatorji, skupaj z občino Slovenj Gradec pa so prispevali  preostanek, potreben tudi še za ogrevano omarico, v kateri se sedaj nahaja že 63. javno dostopni AED na Koroškem. Ob predaji aparata je potekala tudi predstavitev uporabe. Za ves album KLIKNI TUKAJ!!!

VABILO SREČANJE 05.04.2014
 Ob svetovnem dnevu zdravja bo potekal tudi naš teden za zdravje, ki se bo pričel v soboto, 05. aprila 2014, s srečanjem 'AED REŠUJE ŽIVLJENJE', srečanjem za širitev mreže javno dostopnih AED in usposabljanje ljudi za uspešno uporabo, ki bo v OŠ Koroških jeklarjev, Javornik 35, s pričetkom ob 9:30. Vabljeni! Klikni na vabilo!

STROKOVNA KONFERENCA IN SUPERVIZIJA - 23.02.2014
Vaditelji in strokovno vodstvo Koronarnega kluba Mežiške doline smo se skupaj s predstavniki Koronarnih klubov Mislinjske in Dravske doline sestali na strokovni konferenci in superviziji, ali povedano lepše po slovensko, strokovnemu pregledu telesne vadbe za srčne bolnike. Pod strokovnim vodstvom Polonce Pokleka, prof. športne vzgoje, strokovne sodelavke ZKDKS, smo se dodobra razgibali, predvsem pa spoznali različne pristope pri vodenju telesne vadbe. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZBOR ČLANOV - PREVALJE - 25.01.2014

Podobno, kot lansko leto in leta poprej, smo tudi tokrat izvedli Zbor članov Koronarnega kluba Mežiške doline v Družbenem domu na Prevaljah. Okoli 190 članov je sprejelo nekaj potrebnih sklepov, nato pa smo se v prijetni družbi poveselili, malce poklepetali, se okrepčali in posladkali. Posebno pozornost s priložnostnimi darili smo namenili tistim, ki so svojim letom uspeli dodati največ življenja. Pozdravil in pohvalil nas je župan občine Prevalje, dr. Matic Tasič. Poleg skupine Prevalje, ki že geografsko spada v organizacijski odbor, se letos za vse dobrote in zgledno pripravljeno prireditev, še posebej zahvaljujemo skupini Črna, na čelu s Francem Tomažem. Vsi udeleženci so prejeli komplete prve pomoči, podjetja LIDL. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - KRAJANI "METULOVEGA BREGA" - LETALIŠČE SG - 10.01.2014
Stanovalci naselja "Metulov breg" v Mislinjski dobravi, ki so pred koncem leta 2013 namestili v svojem naselju javno dostopni AED, so se v velikem številu odzvali na povabilo k usposabljanju v TPO+AED, ki smo ga izvedli na Letališču Slovenj Gradec, spet pa se je pri organizaciji zelo izkazal prvotni pobudnik akcije, Merzdovnik Milan - Miki z družino. Tu je nekaj utrinkov! Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - MISLINJSKA DOBRAVA - "METULOV BREG"
S pomočjo organizatorja, Merzdovnik Milana, Mikija, ki je svoje sosede, prijatelje in znance prepričal o smiselnosti namestitve javno dostopnega AED v njihovem naselju, je Koroška bogatejša za nov javno dostopni AED. V ogrevano omarico so ga namestili  v zadnjih dneh leta 2013. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih