Domov | Kontakti | Kazalo strani

INICIATIVA ZA AED (I-AED)

Spoštovani!

V četrtek, 26.09.2013, je bil v Črni na Koroškem ustanovni sestanek 'INICIATIVE ZA AED', ki na pobudo Zdenka Šalde, dr. med. spec. mdpš, združuje vse, ki jih to zanima, saj 'Le skupaj smo lahko še boljši'!!!

INICIATIVA ZA AED

Iniciativa za AED je civilno združenje vseh, ki so pripravljeni sodelovati pri širjenju mreže javno dostopnih AED in usposabljanju prebivalstva za nudenje prve pomoči z uporabo AED. Iniciativa bo skrbela za medsebojno obveščanje in usklajevanje delovanja posameznih organizacij, ki se ukvarjajo s širjenjem mreže javno dostopnih AED in z usposabljanjem prebivalstva za nudenje prve pomoči z uporabo AED. Članstvo v iniciativi je neformalno in ne prinaša nobenih obveznosti. Iniciativa nima svojega sedeža, niti vodstva. Naslov Iniciative za AED so vsi elektronski naslovi članov. V članstvo se pristopi tako, da se na naslov: info@srce-si.si  pošlje pristopno izjavo:

“Člani Iniciative za AED komunicirajo med seboj s pomočjo elektronske pošte tako, da uporabijo funkcijo “odgovori vsem”. Zaradi varovanja zasebnosti elektronskih sporočil ne posredujejo drugim naslovnikom. Vsak član lahko predstavi svoje predloge drugim članom. Predlogi se sprejemajo po načelu konsenza. Glavne informacije, pobude in aktivnosti bodo shranjene in dostopne na tej strani. Hvala.”

V prilogi je obrazec, ki ga lahko v elektronski obliki izpolnite in vrnete na e-naslov naveden v dokumentu (info@srce-si.si)

Lep koroški pozdrav!

Peter Kordež


PRISTOPNA IZJAVA 14.97 kB
KONČNO!!? - I - AED - POBUDA Å¡t. 15 - TPO+AED V Å OLE

Po večletnih prizadevanjih, predvsem glavnega pobudnika, vodje Iniciative za AED, dr. Zdenka Šalde, bo kot kaže končno, v šolski program vključen predmet Prva pomoč in zdravje!?

Kmalu v šolah tudi predmet Prva pomoč in zdravje? - 24ur.com


DOPIS MINISTRSTVA 556.08 kB
POBUDA 348.19 kB
SKUPNA POBUDBA 205.87 kB
DRUGA PRIJAVA KRÅ ITVE UREDBE O UPRAVNEM POSLOVANJU

Spoštovani.

Druga prijava upravnemu inšpektorju je končno zalegla. Dočakal sem ZOOM sestanek z državnim sekretarjem Damirjem Orehovcem, direktorjem Zavoda za šolstvo Vinkom Logajem in še nekaj uradniki z ministrstva. To pa je bilo tudi vse. Orehovec je trdil, da zadeva ni tako enostavna, kot si predstavljam, ker je potrebno ustrezno pripraviti učne načrte. Vinko Logaj je bil izredno užaljen, ko sem povedal, da se mi ne zdi velik problem žrtvovati dve uri telovadbe na leto za učenje oživljanja. Izkazalo se je, da Orehovec gradiva, ki ima sedaj že veliko strani, sploh ni dobro prebral. Trdil je namreč, da bi bilo potrebno najprej pripraviti program za usposabljanje učiteljev. Rdeči križ Slovenije in Slovenski reanimacijski svet sta podroben program pripravila že leta 2018. Orehovec je še marginaliziral našo pobudo ko je trdil, da imajo na ministrstvu kupe pobud številnih iniciativ in da je naša samo ena od mnogih. Odgovoril se mu, da je Iniciativa za AED res manj pomembna, da pa Rdečega križa Slovenije, Slovenskega združenja za urgentno medicino in Zveze Lions klubov Slovenije ne gre enačiti s civilnimi iniciativami. Poleg tega pobudo OTROCI REŠUJEJO ŽIVLJENJA podpirata tudi SAZU in predsednik republike. Gre tudi za realizacijo priporočila WHO, da naj se otroci od 12. leta naprej vsako leto učijo oživljanja. Nič ni pomagalo. Očitno bomo morali počakati še na četrtega ministra. Se slišimo po volitvah.
Lep pozdrav. Zdenko


DRUGA PRIJAVA 667.39 kB
PISMO MINISTRICI - 28.09.2020 8,085.99 kB
DOKUMENTACIJA MAJ-OKTOBER 2021 0.00 kB
PONOVNI PROTEST - K INICIATIVI ŠT. 19

Zaradi neaktivnosti odgovornih, na katere smo že naslovili protestno pismo, se obračamo na predsednika vlade, da posreduje.


PONOVNI PROTEST 5,874.42 kB
K POBUDI ŠT. 19 - 2. - PREDLOG ZA PODPIS SKUPNE IZJAVE

Na ministrstvo za izobraževanje je Zdenko Šalda dr. med., v imenu Iniciative za AED poslal predlog za podpis skupne izjave o realizaciji pobude OTROCI REŠUJEJO ŽIVLJENJA. S skupno izjavo soglašajo Rdeči križ Slovenije, SZUM in Zveza Lions klubov Slovenije.
Upamo, da bomo s tem nekoliko pospešili postopek.


PREDLOG ZA PODPIS SKUPNE IZJAVE 490.82 kB
SKUPNA IZJAVA 471.86 kB
UVEDBA UČENJA OŽIVLJANJA V ŠOLSKI PROGRAM - Z.ŠALDA 562.06 kB
MNENJE OŠ TREBNJE 378.42 kB
ODGOVOR MIZŠ NA POBUDO ŠT. 19 431.08 kB
I - AED 25 SODELOVANJE INICIATIVE ZA AED Z LOKALNIMI AKCIJSKIMI SKUPINAMI (LAS)

Pobuda vsem članicam in članom, da pristopijo k projektu sodelovanja. 


I - AED 25 PROJEKT SODELOVANJA 393.03 kB
OSNUTEK PROJEKTA 595.97 kB
K POBUDI ŠT. 19 - PROTESTNO PISMO

Prostestiramo zaradi pasivnosti države in apeliramo na Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, da po več kot dveh letih končno uvede vse potrebne aktivnosti za vključitev učenja oživljanja v učni program.


PROTESTNO PISMO 3,930.37 kB
I - AED 24 SAMOSTOJEČE OMARICE ZA AED

Ker se predvsem v večjih mestih zgodi, da zaradi različnih vzrokov, npr. spomeniško varstvo, ni mogoče namestiti omarice na objekt, predlagamo namestitev samostoječih ogrevanih omaric za AED.


I - AED 24 SAMOSTOJEČE OMARICE ZA AED 2,266.79 kB
I - AED 23 OZNAČEVALNA IN USMERJEVALNA SIGNALIZACIJA ZA AED

Zavzemamo se za dosledno označevanje javno dostopnih AED s prometno in usmerjevalno signalizacijo ter z označitvami na sami lokaciji.


I - AED 23 SIGNALIZACIJA ZA AED 2,966.17 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 22 - TAKSI ZA PRVE POSREDOVALCE

Vabimo taxi službe, da se pridružijo prvim posreovalcem.


I - AED 22 - TAXI ZA PRVE POSREDOVALCE 1,714.62 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 21 - ORGANIZIRAJMO PRVE POSREDOVALCE

Predlagamo, da se enote NMP pri evidentiranju prvih posredovalcev povežejo s prostovoljnimi gasilci in lokalnimi skupnostmi.


POBUDA ŠT. 21 - ORGANIZIRAJMO PRVE POSREDOVALCE 1,853.68 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 20 - OBNAVLJANJE ZNANJA PRVE POMOČI

Predlagamo, da se uvede obvezno obnavljanje znanja prve pomoči, za voznike, za zaposlene, ...


POBUDA ŠT. 20 - OBNAVLJANJE PP 535.73 kB
DOPIS ZDRAVNIKOM MEDICINE DELA, PROMETA IN ŠPORTA 3,135.05 kB
POBUDA ŠT. 19 - AED V UČNI NAČRT

S pilotnim projektom želimo dokazati šolskemu ministrstvu, da je mogoče umestiti usposabljanje TPO+AED v redni šolski program ... 06.10.2016

... Odgovor ministrstva za izobraževanje. Po enem letu so pobudo OTROCI REŠUJEJO ŽIVLJENJA odstopili zavodu za šolstvo... 09.10.2017

... Dopis Zavoda za šolstvo in istočasno odgovor z ministrstva za zdravje ... 24.01.2018


PONOVNI PROTEST - 18.03.2019 5,874.42 kB
ODGOVOR ZAVODA ZA ŠOLSTVO 427.43 kB
ODGOVOR MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE 114.97 kB
POBUDA ŠT. 19 - AED V UČNI PROGRAM 676.76 kB
PROTESTNO PISMO 3,930.37 kB
SKUPNA POBUDA 308.93 kB
ODGOVOR MINISTRSTVA ZA ŠOLSTVO 335.97 kB
POBUDA ŠT. 14b - DEFIBRILATORJE NA ULICE

Naša nova pobuda je pripravljena. Potekala bo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike, kar ji bo dalo večjo težo. Sodelovali bodo slovenski Lionsi, ki si bodo v svojem lokalnem okolju prizadevali spraviti AED na ulice in Rdeči križ Slovenije, ki bo na enak način deloval preko svojih območnih organizacij.
Pobuda bo uradno štartala na Evropski dan oživljanja, s čemer se pridružujemo obeleževanju tega dneva. 


POBUDA 14b - DEFIBRILATORJE NA ULICE 798.20 kB
POKROVITELJSTVO PREDSEDNIKA DRŽAVE 168.30 kB
ODGOVOR RKS 3,000.59 kB
POBUDA ŠT. 18 - SODELOVANJE Z URADOM PREDSEDNIKA RS

Pričakujemo podporo predsednika republike, Boruta Pahorja.


POBUDA ŠT. 18 - SODELOVANJE Z URADOM PREDSEDNIKA RS 516.91 kB
REALIZACIJA POBUDE ŠT. 15

Realizacija Pobude št. 15 – usposabljanje za AED v šole 

Iniciativa za AED je doživela izjemen uspeh. Naša Pobuda št. 15 – usposabljanje za AED v šole bo realizirana celo v večjem obsegu kot smo načrtovali. Imeli smo srečo, da smo našli pravega sogovornika – NIJZ. V sodelovanju z NIJZ bomo v mesecu juniju izvedli izobraževanji v Mariboru in Ljubljani za diplomirane medicinske sestre,  ki so izvajalke zdravstveno-vzgojnih programov.

Naši člani so napisali poglavje  iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, za priročnik za izvajalce vzgoje za zdravje o okviru primarnega zdravstvenega varstva.

Iniciativa za AED bo poskrbela, da se bo usposabljanje za uporabo AED začelo izvajali v naslednjem šolskem letu prav v vseh osnovnih in srednjih šolah. Na izobraževanju je tudi tema: »Navodila za realizacijo usposabljanja«. Izvajalcem vzgoje za zdravje bomo pomagali pri reševanju težav, ki se bodo pojavile pri njihovem delu.


147.46 kB
ODGOVOR NIJZ 46.02 kB
PRIROČNIK VZGOJE ZA ZDRAVJE 889.73 kB
MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE - INICIATIVA ZA AED

Pomanjkanje konstruktivnega dialoga s strani ministrstva za zdravje prerašča v ignoranco na vehementen način in ima v sebi nekaj vzvišenega ... 'Pomagaj si sam in nikomur drugemu ne bo treba!!!' Zdenko se želi sam podati v boj z mlini na veter, a Iniciativa je bila ustanovljena z namenom, da se tisti, ki nam je mar, trudimo za skupno dobro, seveda predvsem na področju javno dostopnih AED, hitre izven bolnišnične defibrilacije in usposabljanja ljudi v TPO +AED.


PISMO PREDSEDNIKU VLADE 188.93 kB
ODGOVOR MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE 1,157.81 kB
PRVI DOPIS 165.57 kB
PRILOGE 1 - 13 12,146.25 kB
VPRAŠANJA VIOLETI BULC - 1 230.56 kB
VPRAŠANJA VIOLETI BULC - 2 188.99 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 17. - KONCEPT ZGODNJE ZUNAJ BOLNIŠNIČNE DEFIBRILACIJE

S pobudo št. 17 želimo koncept zgodnje zunaj bolnišnične defibrilacije predstaviti slovenskemu svetu za reanimacijo (SloRC), ki bi po zgledu Koroške in občine Trebnje (ZD Trebnje) prenesel koncept na celo Slovenijo, predstavili pa bi ga tudi evropskemu svetu za reanimacijo (ERC).


I - AED 17 - KONCEPT ZGODNJE ZUNAJ BOLNIŠNIČNE DEFIBRILACIJE 577.11 kB
KONCEPT ZGODNJE DEFIBRILACIJE - KOROŠKA 825.70 kB
KONCEPT ZGODNJE DEFIBRILACIJE - ZD TREBNJE 5,389.80 kB
CONCEPT TREBNJE HEALTHCARE CENTER - TO ERC 234.89 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 16 - USPOSABLJANJE PRVIH POSREDOVALCEV

Predlagamo, da javni zdravstveni zavodi brezplačno usposabljajo prve posredovalce (PPO), zaposleni vključeni v usposabljanja pa za to dobijo nadure. Iz dopisa Gasilski zvezi Trebnje je razvidno, kako so se usposabljanja prvih posredovalcev lotili v Trebnjem.


POTRDILO ZRCK_KKMD 0.00 kB
POTRDILO 177.65 kB
GASILSKI ZVEZI TREBNJE 225.52 kB
I - AED 16 - USPOSABLJANJE PRVIH POSREDOVALCEV 381.78 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 15 - USPOSABLJANJE TPO+AED V ŠOLE

Predlagamo, da se usposabljanje v TPO + AED uvede za učence devetih razredov osnovnih šol v sklopu zdravstvene vzgoje, ki jo že sedaj izvajajo pedagoške medicinske sestre!

11.01.2016

Našo pobudo, da se uvede usposabljanje iz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED v šole  je Nacionalni inštitut za javno zdravje sprejel. Imeli smo že uspešen sestanek (6.1.2016) in se dogovorili za sodelovanje. Iniciativa za AED bo pripravila priročnik za izvajalce programa vzgoje za zdravje v okviru primarnega zdravstvenega varstva. Slovenski reanimacijski svet smo zaprosili, da organizira ustrezna izobraževanja za diplomirane medicinske sestre, ki izvajajo programe vzgoje za zdravje. Šolsko ministrstvo pa smo zaprosili, da uvede program v šolski sistem.


I - AED 15 - USPOSABLJANJE ZA AED V ŠOLE 709.16 kB
PRIROČNIK VZGOJE ZA ZDRAVJE 889.73 kB
OBISK NA MINISTRSTVU ZA IZOBRAŽEVANJE, ZNANOST IN ŠPORT 211.00 kB
OSNUTEK ČASOVNICE UVEDBE IZOBRAŽEVANJA V ŠOLAH 567.29 kB
ANKETA 3,982.56 kB
ODGOVOR NIJZ NA POBUDO št. 15 46.02 kB
ZAPISNIK - 07.01.2016 335.05 kB
DOPIS MINISTRICI ZA ŠOLSTVO 2,147.80 kB
KIDS SAVES LIVES 279.55 kB
PRIROČNIK ZA IZVAJALCE VZGOJE ZA ZDRAVJE V ŠOLAH 3,795.54 kB
ODGOVOR NIJZ 46.02 kB
I - AED - PRAVILNIK O PROMETNI SIGNALIZACIJI

Iniciativa za AED je sodelovala pri pripravi Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na cesti, ki uvaja prometno signalizacijo za AED (Uradni list RS št. 99/2015). Prometna signalizacija za AED je v treh oblikah:
1. kot dopolnilna tabla za prometni znak (23. člen)
2. kot obvestilna signalizacija (61. člen)
3. kot simbol na prometni signalizaciji (68. člen)
Slovenija je prva država v Evropi, ki uvaja prometno signalizacijo za AED. Čeprav gre za popolno novost, ki je v Evropi ne poznajo, je Ministrstvo za infrastrukturo in prostor brez težav uvedlo prometno signalizacijo za AED v pravni red Republike Slovenije. Ves čas je sodelovalo z našo Iniciativo za AED, kar bi lahko bil zgled še za kakšno ministrstvo.


PROMETNA SIGNALIZACIJA - DOPIS 128.09 kB
PROMETNA SIGNALIZACIJA - PRAVILNIK 8,231.05 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 14 - DEFIBRILATORJE NA ULICE

Napočil je čas za našo že večkrat preloženo pobudo št. 14, »Defibrilatorje na ulice«. Prav bi bilo, da bi bila večina , od zdaj že skoraj 900 AED-jev v Sloveniji javno dostopna.


I - AED 14_DEFIBRILATORJE NA ULICE 1,858.86 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 13 - DIALOG Z DRŽAVNO SEKRETARKO

Naša želja je, da vzpostavimo konkreten, kolegialni dialog na nivoju, ki ima moč za pozitivne spremembe. ... če le ima voljo!!!


I - AED 13 - DIALOG Z DRŽAVNO SEKRETARKO 679.05 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 12b - ODGOVOR MZ

Ministrstvo za zdravje je z zahvalo odgovorilo na naše pripombe in predloge na pravilnik o službi NMP.


I - AED 12b - DOPIS MZ 216.06 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 12b - PRIPOMBE IN PREDLOGI SPREMEMB PRAVILNIKA O NMP

 


147.46 kB
POBUDA ŠT. 12B - PREDLOGI SPREMEMB PRAVILNIKA NMP 1,219.18 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 12a - SESTANEK NA URSZR

Na Upravi RS za zaščito in reševanje so se odzvali na našo pobudo in nas povabili na sestanek. Na sestanku sta se mi pridružila Monika Gruenfeld, ki je zastopala SZUM in Matej Strnad iz PHE MB, ki je zastopal pilotne projekte prvih posredovalcev. Na sestanku sem najprej predstavil teoretična izhodišča (v priponki), nato pa je stekel pogovor o pilotnih projektih. Našo pobudo so sicer sprejeli nekoliko previdno, vendar je bilo razbrati, da so pripravljeni za sodelovanje. Problem je namreč v tem, da bo potrebno spremeniti zakon, ker po veljavni zakonodaji zgodnje izvenbolnišnične defibrilacije ni mogoče umestiti v zaščito in reševanje. Dogovorili smo se, da bomo pripravili dodatno gradivo in se ponovno dobili. Kasneje bi povabili na sestanek tudi Ministrstvo za zdravje. 
Zdenko


POBUDA ŠT. 12/a - Umestitev zgodnje izvenbolnišnične defibrilacije v varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami 1,359.48 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 12 - UMESTITEV AED V SISTEM ZAŠČITE IN REŠEVANJA

Osnutek pobude št. 12 za umestitev AED v sistem zaščite in reševanja!


POBUDA ŠT. 12 - UMESTITEV AED V SISTEM ZAŠČITE IN REŠEVANJA 724.54 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 11 - POENOTENJE SMERNIC

Da bi projekt "PRVI POSREDOVALCI" pomagal, usklajeval in usmerjal vse enako!


POBUDA ŠT. 11 - USKLAJEVANJE SMERNIC 203.59 kB
I - AED: PISMO MINISTRICI ZA ZDRAVJE

S pričetkom delovanja nove vladne strukture pošiljamo ministrici za zdravje pobudo za vzpostavitev (nadaljevanje) dialoga na temo javno dostopnih AED in usposabljanja ljudi za uporabo.


PISMO MINISTRICI ZA ZDRAVJE 521.38 kB
I - AED: POBUDA ŠT. 10 - SODELOVANJE SPECIALIZANTOV IN PRIPRAVNIKOV

Spoštovani! V prilogi je Pobuda št. 10 o sodelovanju specializantov in pripravnikov VZŠ pri usposabljanjih v TPO+AED. 


POBUDA ŠT. 10 - SODELOVANJE SPECIALIZANTOV IN PRIPRAVNIKOV 759.11 kB
I - AED: MILIJON SRČNIH TOČK - VELIK PODVIG

Kaj je uspelo projektu 'MILIJON SRČNIH TOČK' na Dolenjskem preberite v prilogi.


MILIJON SRČNIH TOČK 413.04 kB
I - AED: POBUDA ŠT. 9 - PODPORA PRVIM POSREDOVALCEM

Razvoj mreže prvih posredovalcev lahko skupaj z mrežo javno dostopnih AED prinese željene rezultate pri višanju stopnje preživetja ob srčnem zastoju in hudih nesrečah, zato jo podprimo!!!


POBUDA ŠT. 9 - PODPRIMO PRVE POSREDOVALCE 70.43 kB
I - AED: POBUDA ŠT.8 - APEL VLADI

V tej pobudi apeliramo na vlado, da prisili uradnike na ministrstvu za zdravje, da odgovorijo na že izdelane predloge stroke za sistemsko ureditev uporabe AED.


POBUDA ŠT. 8 - APEL VLADI 480.64 kB
I - AED: POBUDA ŠT.7. - SISTEMSKA UREDITEV UPORABE AED

V tej pobudi smo za ministrstvo za zdravje naredili analizo stanja v Sloveniji in ga primerjali z nekaterimi evropskimi državami. Ugotavljamo, da je stroka že dala številne predloge za sistemsko ureditev uporabe AED, vendar so se vsi predlogi ustavili na ministrstvu za zdravje. Zaradi tega smo izrazili protest in ogorčenje.


POBUDA ŠT. 7. - SISTEMSKA UREDITEV 2,178.00 kB
I - AED: SKLEPI 1. SREČANJA

Delovni osnutek z nekaj povdarki in sklepi 1. srečanja 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA'


SKLEPI 230.01 kB
I - AED: ODGOVOR GENERALNE POLICIJSKE UPRAVE

Dobili smo odgovor generalne policijske uprave na našo pobudo. Vse bolj postaja jasno, da se bomo morali zanesti predvsem na lastne sposobnosti pri organizaciji mreže javno dostopnih AED in da brez naših prizadevanj ustrezne mreže ne bo. Pomen naše civilne iniciative je zaradi tega še toliko večji.


ODGOVOR GENERALNE POLICIJSKE UPRAVE 53.40 kB
I - AED - BLISKOVIT ODGOVOR URADA PREDSEDNIKA VLADE

Včasih je res potrebno potrkati na prava vrata, a vsekakor ni dobro, da je vse preveč vrat, kjer ni nikogar. Hiter odgovor iz urada predsednika vlade je svetla izjema.


ODGOVOR KABINETA PREDSEDNIKA VLADE NA POBUDO ŠT.6 29.34 kB
POSREDOVANJE NA MZ 32.51 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 6 - SODELOVANJE VLADE

Zaradi ignorantskega odnosa Ministrstva za zdravje, se iniciativa s pobudo obrača na državno sekrtetarko pristojno za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud.


POBUDA ŠT. 6 - SODELOVANJE VLADE 1,064.37 kB
PRILOGA 1 159.43 kB
PRILOGA 2 228.19 kB
PRILOGA 3 1,336.29 kB
PRILOGA 4 246.74 kB
PRILOGA 5 135.12 kB
PRILOGA 6 55.93 kB
PRILOGA 7 235.76 kB
PRILOGA 8 66.68 kB
PRILOGA 9 284.41 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 5 - SODELOVANJE POLICIJE

Pobuda Policiji za sodelovanje. 


POBUDA ŠT. 5 - SODELOVANJE POLICIJE 524.84 kB
PRILOGA 1 272.79 kB
PRILOGA 2 273.05 kB
PRILOGA 3 284.14 kB
PRILOGA 4 233.33 kB
PRILOGA 5 3,476.48 kB
ODGOVOR GENERALNE POLICIJSKE UPRAVE 53.40 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 4 - AED NA DELOVNEM MESTU

 


DOPIS MIN. ZA DELO NA MIN. ZA ZDRAVJE 159.43 kB
ODGOVOR MIN. ZA DELO 55.93 kB
POBUDA ŠT. 4 - AED NA DELOVNEM MESTU 108.01 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 3 - AED V NOVOGRADNJE


POBUDA ŠT. 3 - AED V NOVOGRADNJE 1,336.07 kB
PRVI USPEHI INICIATIVE ZA AED - AED V ZAPORE

V odgovoru Urada republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij so nam sporočili, da so našo pobudo vzeli resno in jo uvrstili v svoj plan investicij. Čestitke dr. Zdenku Šaldi in vsem članom iniciative.


URSIKS - odgovor - 181-1/2009-GU/176 162.54 kB
ZAKON O AED - IRSKA

V prilogi je Zakon (žal samo v angleščini), ki ureja javno dostopnost AED na Irskem in bi bil lahko zgled, osnova ali pomoč pri pripravi česa podobnega pri nas! Nekoč!


ZAKON O AED - IRSKA 4,089.29 kB
I - AED - POBUDA ŠT. 2

Z drugo pobudo želimo apelirati na Upravo za izvrševanje kazenskih sankcij, da opremi prostore za prestajanje kazni z AED.


POBUDA ŠT. 2 - ZAPORI 140.90 kB
I - AED - POBUDA ŠT.1 - TELEKOM - TRIGLAV

09.10.2013, 07:48

Pozdravljeni.

 

Vesel sem, da je naša iniciativa takoj po porodu zadihala s polnimi pljuči. Kljub temu, da smo se dogovorili, da bomo delovali neformalno, se moramo dogovoriti za nekaj pravil. Predlagam, da vsak, ki bo imel kakšno idejo, to najprej predstavi ostalim. Če ne bo nasprotovanja, se lahko ideja uveljavlja v imenu Iniciative za AED. Delovali bi torej po načelu konsenza. Rekli smo, da Iniciativa za AED nima sedeža in da so e-mail naslovi članov hkrati naslovi Iniciative. To ni najbolj praktično. Za potrebe raznih dopisov, bi bilo potrebno za naslov določiti: info@srce-si.si . Določili bi lahko tudi sedež – predlagam spletni naslov Koronarnega kluba Mežiške doline www.srce-si.si. Petra prosim, da nam odpre okno na spletni strani S klikom na okno bi prišli do osnovnih podatkov o Iniciativi za AED, če bo Peter pri volji pa tudi do drugih informacij. Mislim, da ni primerno, da bi objavljali seznam članov – to naj ostane interna zadeva.

Za začetek pošiljam v obravnavo dopis Telekomu in Triglavu. Če v enem tednu ne bo pripomb, bi dopis poslal naslovnikoma.

 

Zdenko Šalda

V prilogi sta POBUDI ŠT. 1, s katerima želimo apelirati na dve veliki slovenski podjetji, ki imata v lasti kar nekaj AED-jev, v Novem mestu celo vsaka svojega v sosednjih lokalih na Novem trgu 8 in 9, ki pa nista javno dostopna, kot tudi ni večina aparatov v lasti teh dveh podjetij. 


POBUDA ZAVAROVALNICA TRIGLAV 273.05 kB
POBUDA TELEKOM 272.79 kB
ODGOVOR ZAV. TRIGLAV 233.33 kB
Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih