Domov | Kontakti | Kazalo strani

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - ZD SLOVENJ GRADEC

Zdravstevni dom Slovenj Gradec je namestil svoj AED na javno mesto, pred glavni vhod v stavbo ZD.


AED NA URŠLJI GORI

Spoštovani!

Vabljeni!!!

V ponedeljek, 

21.10.2013 ob 11:00 uri,na Uršljo goro


kjer bomo namestili in predstavili nov, že 61. javno dostopni avtomatski defibrilator (AED). Na pobudo in s prispevkom zdravnice GRS, Andreje Voler, dr. med., je PD Prevalje skupaj sKKMD in drugimi donatorji, namestilo AED v ogrevano omarico z video nadzorom, ob vhodu v planinski dom na Uršlji gori.

Izkoristite ta dan in se nam pridružite!!!


Lep koroški pozdrav!!! Vse informacije na info@srce-si.si


PROJEKT
PROJEKT

 PROJEKT

»REŠUJMO ŽIVLJENJA«

(II. NIP 2011)

je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja - sredstva LEADER!

 

S projektom »REŠUJMO ŽIVLJENJA« želimo enako, kot lani, omogočiti učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol Mežiške doline, da se seznanijo in usposobijo za izvajanje temeljnih postopkov oživljanja ter uporabo avtomatskega defibrilatorja (TPO+AED).

Otroci v starosti 13-14 let so že sposobni izvajati masažo prsnega koša tako dobro, kot odrasli v primerljivih študijah (1). Velikokrat so otroci v svojem okolju priča nenadnemu srčnemu zastoju ali drugim nujnim stanjem, ko je potrebno hitro ukrepanje in oživljanje, zato so lahko takrat v veliko pomoč. Prav tako so otroci v tej starosti zelo motivirani in zainteresirani za nova znanja in postopke, tako da je njihov odziv na tečajih zelo pozitiven.

Moramo se zavedati, da lahko očividec s preprostimi ukrepi reši življenje človeku, ki se zgrudi in ne kaže znakov življenja. Če takemu človeku ne pomagamo takoj, je zelo malo možnosti, da bo preživel do prihoda nujne medicinske pomoči, ki v Sloveniji v povprečju potrebuje za prihod od 8-10 minut. Potrebno se je  s temi preprostimi ukrepi seznaniti in jih po možnosti obnavljati enkrat letno. Potem naj vas nič ne bo strah, da boste storili kaj narobe, najbolj narobe je, da ne storite nič !!!

Izkoristite priložnost in se udeležite predavanja ali tečaja oživljanja z uporabo AED, ta LETAK!!! pa izobesite na vidno mesto, da vam bodo navodila na drugi strani vedno na voljo. Saj:

Le skupaj smo lahko še boljši !!!


SRČNI ZASTOJ


Bolezni srca in ožilja so najpogostejši vzrok smrti v razvitem svetu. Najtežji zaplet je srčni zastoj. Vsak dan v Sloveniji umre zaradi srčnega zastoja v povprečju 5-6 ljudi. Pogosto prizadene, brez kakršnega koli opozorila, do takrat povsem zdrave, tudi mlade ljudi! 
Največkrat se srčni zastoj zgodi (v več kot 90% primerov) vpričo svojcev, očividcev, naključnih mimoidočih, ki bi lahko takoj priskočili na pomoč. V glavnem prisotni pokličejo 112 in počakajo do prihoda reševalcev.

V primeru odpovedi srca se že v nekaj minutah pojavi okvara možganov (ker možgani niso več prekrvavljeni), če takoj ne ukrepamo, po 10. minutah takemu bolniku praktično ni več pomoči. 

Takojšnje ukrepanje  je izjemnega pomena.

Ko ugotovite, da je bolnik nezavesten in ne diha, je potrebno takoj poklicati 112 in začeti temeljne postopke oživljanja (kot je nazorno prikazano na drugi strani), neprekinjeno do prihoda ekipe. S tem bolniku 'kupimo čas' in ekipa nujne medicinske pomoči bo temu bolniku mogoče še lahko pomagala. Če pa se temeljni postopki oživljanja ne izvajajo, ima bolnik zelo majhno možnost preživetja, ali se le to konča s hudimi posledicami.

Če veste, da je v bližini nameščen AED, ali dobite ta podatek ob klicu na 112, je poleg temeljnih postopkov oživljanja najpomembnejša uporaba le-tega. To je aparat, ki skuša z električnim sunkom bolniku ponovno vzbuditi srce in vzpostaviti normalen srčni ritem. Vaša naloga je namestiti samolepilne elektrode na kožo prsnega koša bolnika (na embalaži elektrod je nazorno prikazano, kako), vključiti AED in slediti navodilom, ki jih daje aparat v slovenskem jeziku. Če sledimo navodilom, storimo točno to, kar je v tem trenutku potrebno.

 

AED je varen in z njim ni mogoče škoditi bolniku na katerega ga namestimo!!!

(1)http://www.medscape.org/viewarticle/555888


ZAKLJUČEK PROJEKTA 2011

Zadnji dan leta 2011 se je zaključil projekt 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA', v okviru katerega smo s pomočjo evropskih sredstev in štirih občin Mežiške doline uspeli namesitti štiri nove javno dostopne avtomatske defibrilatorje (AED), ki so 24 ur na dan dostopni komerkoli, nameščeni v ogrevane omarice in pod video nadzorom, med tem je bil eden od njih že uporabljen, žal neuspešno,a dejstvo je, da se nenadni dogodki dogajajo vsakodnevno in nikoli ne moremo vedeti, kdaj bo potrebno priskočiti na pomoč.

S pomočjo dr. Cirile smo izvedli štiri predavanja na temo srčno žilnih bolezni, od katerih je bilo vsekakor najbolje obiskano predavanje ob svetovnem dnevu srca, 30.09.2011 v Narodnem domu v Mežici.

Prav tako smo izvedli osem tečajev TPO+AED za občane, po dva ob vsaki novi lokaciji AED in s tem usposobili več kot 80 ljudi, od katerih je vsak dobil priročnikTPO+AED  in zloženko projekta z navodili za uporabo AED in izvajanje oživljanja.

Poseben povdarek pa gre promocijskim dogodkom, ki smo jih izvajali med projektom in so bili namenjeni motivaciji širše Koroške v prepoznavnosti pomena ukrepanja ob nujnih stanjih in osveščenosti prebivalcev, da je AED preprosta naprava, ki rešuje življenja. Tako smo prvi v Sloveniji izvajali skupinska izobraževanja devetošolcev in gimnazijcev v TPO+AED ter s tem usposobili cca 550 otrok. Zaradi velikega zanimanja bomo to vsekakor nadaljevali, s povdarkom na koroški regiji, saj nas kličejo od vsepovsod.

Naj povem, da smo za leto 2012 prav tako vložili prijavo na razpis za evropska sredstva, vendar nismo smeli prijaviti istega projekta, ki bi se nadaljeval, kar je po svoje izjemna škoda, sja je projekt izdelan in bi ga lahko izvajali z veliko manj stroškov, zato smo se osredotočili zgolj na izobraževanje in osveščanje, v prvi vrsti osnovnošolskih otrok, osmih in devetih razredov. Upamo na uspeh na razpisu, saj bi s tem dvignili nivo osveščenosti, obveščenosti in znanja te populacije na višji nivo.

Več o projektu pa si lahko ogledate v FOTOGALERIJI!!!

Vabljeni, da se nam pridružite na kakšnem od dogodkov!!!BREZPLAČNI TEČAJI TPO+AED


BREZPLAČNI TEČAJI TEMELJNIH POSTOPKOV OŽIVLJANJA

Z UPORABO AVTOMATSKEGA DEFIBRILATORJA (TPO+AED)

ŠT.

DAN/DATUM

URA

KRAJ

1.

TOREK - 27.09.'11

19:00

OŠ HOLMEC

2.

SREDA - 05.10.'11

19:00

Okrepčevalnica »VERA« - POLENA

3.

NEDELJA - 09.10.'11

19:00

OŠ STROJNA

4.

ČETRTEK – 13.10.'11

19:00

OŠ KOPRIVNA

5.

PONEDELJEK – 17.10'11.

19:00

OŠ HOLMEC

6.

ČETRTEK – 20.10.'11

19:00

Okrepčevalnica »VERA« - POLENA

7.

TOREK – 25.10.'11

19:00

OŠ KOPRIVNA

8.

SOBOTA – 29.10.'11

19:00

OŠ STROJNA


PROJEKT

Glede na to, da smo s pričetkom projekta odlašali vse od 1.5.2011, ko bi se naj projekt pričel in vse do 1.7.2011 čakali na navodila za razdeljevanje evropskih sredstev, ki jih je morala sprejeti vlada RS, je povsem razumljivo, da si sedaj,, ko smo ta navodila končno dočakali in so za nami poletne počitnice, naše aktivnosti sledijo, kot po tekočem traku. K sreči nam pri delu na terenu pomaga vreme in le še na Strojni, zaradi predvidene obnove objekta nekdanje podružnične šole, čakamo z namestitvijo omarice in video nadzora, temu pa bo sledil tudi aparat.

Vse, ki vas to zanima pa vabimo, da se udeležite (upam, da ste se) katerega od zanimivih predavanj Cirile Slemenik Pušnik, dr.med., spec.inter., naše strokovne mentorice, ali brezplačnih tečajev TPO+AED, ki bodo povsod tam, kjer bo nameščen AED iz projekta 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA'.

V veliko veselje pa je tudi odločitev podjetij CABLEX-M in FEROLIN iz Mežice, ki sta se po vzpodbudi ob našem projektu, s skupnimi močmi odločila za namestitev javno dostopnega AED na območju obrtne cone v Mežici. Aparat je nameščen ob parkirišču pred poslovno stavbo podjetja Cablex-m, in ga zagledate takoj, ko zavijete čez most proti podjetju. Več v fotogaleriji.


PRIČETEK PROJEKTA

 Z namestitvijo prve ogrevane omarice za AED, domače izdelave, ki je nameščena na OŠ Holmec, podružnični šoli OŠ Franja Goloba s Prevalj, se je aktivno pričel izvajati projekt "AED REŠUJE ŽIVLJENJA". Sledile bodo namestitve preostalih aparatov, predavanja in tečaji.


TRIJE NOVI JAVNO DOSTOPNI AED

Občina Podvelka je kupila kar 5 (pet) aparatov, od katerih je tri že namenila gasilskim društvom vaških skupnosti Brezno, Ožbalt in Kapla. Od dveh aparatov, ki še čakata, bo eden dobil svoje mesto v vaški skupnosti Lehen, drugi pa bo najverjetneje nameščen na novem objektu v centru Podvelke, v katerem je tudi zdravstvena postaja. Poznavalcem ni potrebno posebej povdarjati, da so za območje občine Podvelka izjemnega pomena javno dostopni AED, saj so odmaknjena naselja, vaške skupnosti, oddaljene tudi več kot 15 minut od najbližje ekipe nujne medicinske pomoči, ki pa je kaj lahko prav v trenutku nenadnega srčnega zastoja, že kje zasedena z drugo intervencijo. Takrat je hitra in preudarna pomoč ključna za preživetja takšnega bolnika, pri tem pa je največkrat prav AED edina možna rešitev. Da bi se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja in z uporabo AED, ste vabljeni da se udeležite tečajev in predstavitev, ki jih bo po vaških skupnostih, v jesenskih mesecih organizirala občina Podvelka.


AED V PODVELKI 251.90 kB
PROJEKT "AED REŠUJE ŽIVLJENJA"

  


Projekt »AED REŠUJE ŽIVLJENJA« se v veliki meri (80%) financira iz sredstev EU, izvaja ga Koronarni klub Mežiške doline v sodelovanju z lokalno akcijsko skupino (LAS) Mežiške doline (http://www.las-md.si/), ki je nosilec projekta. Uradno bi se naj projekt pričel 1.1.2011, vendar je bil zaradi zamude pri končnih določilih s strani vlade RS, začetek prestavljen na 1.7.2011. Glavne aktivnosti smo zaradi poletnih počitnic pomaknili na začetek septembra, ko pripravljamo glavno promocijsko akcijo, skupinsko izobraževanje otrok 9. razredov ravenskih osnovnih šol v temeljnih postopkih oživljanja (TPO) z uporabo avtomatskega defibrilatorja (AED), ki bo v telovadnici OŠ Prežihov Voranc v petek, 9.9.2011, s pričetkom ob 9. uri.

 

V okviru projekta bomo namestili po en (1) AED v vsaki občini Mežiške doline in sicer:

·         v občini Ravne: na Strojni, osnovna šola

·         v občini Prevalje: na Holmcu, osnovna šola

·         v občini Mežica: na Poleni, restavracija Polena

·         v občini Črna: v Koprivni, osnovna šola

Ob vsaki namestitvi pripravljamo po en promocijski dogodek – predavanje zdravnika na temo bolezni srca in ožilja ter možnih zapletov, prav tako pa tudi po dva tečaja TPO+AED za okoliške prebivalce, z željo, da jim predstavimo in približamo pomen hitrega ukrepanja ob nujnih stanjih, ko je ogroženo življenje, ko je potrebno izvajati oživljanje ter kako uporabiti AED.

 

V okviru projekta pripravljamo izdajo zloženke (5000 kom) s podatki o lokacijah AED na Koroškem in nazornim prikazom izvajanja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, ki jo bomo razdelili gospodinjstvom.


LOKACIJE JAVNO DOSTOPNIH AED NA KOROŠKEM

ŠT.

NASLOVI LOKACIJ JAVNO DOSTOPNIH AVTOMATSKIH DEFIBRILATORJEV NA KOROŠKEM

         1.        

Črna na Koroškem: CUDV, Center 144, 2393 Črna na Koroškem

         2.        

Črna na Koroškem: Vhod v NLB , Center 23, 2393 Črna na Koroškem

         3.        

Črna na Koroškem: Podružnična Osnovna Šola, Žerjav 27/a, 2393 Črna na Koroškem

         4.        

Črna na Koroškem, POŠ Koprivna, Koprivna 10, 2390 Črna na Koroškem

         5.        

Črna na Koroškem: Dom PD Prevalje na Uršlji gori, Jazbina 19, 2393 Črna na Koroškem, 041/612-586, 050/612-586

         6.        

Črna na Koroškem: POŠ Javorje, Javorje 27, 2393 Črna na Koroškem

         7.        

Črna na Koroškem: Helena, vhod v rudarski muzej, Podpeca 21, 2390 Črna

         8.        

Črna na Koroškem: Ludranski vrh, »Pri Gorzanu«, 041/782-330, Ludranski vrh 25a, 2393 Črna na Koroškem

         9.        

Črna na Koroškem: Bistra 14, »Pri Adamiču«, 031/482-201, 2390 Črna na Koroškem

       10.      

Črna na Koroškem: Podpeca 78, brunarica TIC Topla, 2393 Črna na Koroškem

       11.      

Črna na Koroškem: OŠ Črna, zadnji vhod v telovadnico, 2393 Črna na Koroškem

       12.      

Črna na Koroškem: Vhod na stadion, Pristava, 2393 Črna na Koroškem

       13.      

Črna na Koroškem: Trgovina Mercator, Rudarjevo 16, 2393 Črna na Koroškem

       14.      

Črna na Koroškem: Topla 7a, (Sašo Kaker), 2393 Črna na Koroškem

       15.      

Črna na Koroškem: Podpeca 79, doma na Peci, 2393 Črna na Koroškem

       16.      

Črna na Koroškem: Podolševa 29, 3335 Solčava, koča na Grohotu - Raduha

       17.      

Črna na Koroškem: Planinska koča GRS na Raduhi

       18.      

Mežica: Vhod v NLB, Trg svobode 16, 2392 Mežica

       19.      

Mežica: Cablex-m, Ob Meži 11, 2392 Mežica

       20.      

Mežica: Okrepčevalnica »Vera«, Polena 11, 2392 Mežica

       21.      

Mežica: Servis Silvo Hodnik, Stržovo 45, 2392 Mežica

       22.      

Mežica: Podjunska 34 (Gnamuš Štefan), 2392 Mežica

       23.      

Mežica: STANE d.o.o., Glančnik 1b, 2392 Mežica

       24.      

Mežica: Športni park, Trg 4. julija 4a, 2392 Mežica

       25.      

Mežica: Glasbeni dom, Kopališka pot 2a, 2392 Mežica

       26.      

Mežica: OŠ Mežica, Partizanska c. 16, 2392 Mežica (vhod v športno dvorano, s Šolske poti)

       27.      

Mežica: Klemen Mandl, Lenartova 25a, 2392 Mežica (na ograji ob cesti)

       28.      

Mežica: Kmetija Naveršnik p.d., Lom 29, 2392 Mežica

       29.      

Mežica: HUMANIKDENT, Smrečnikovo 20, 2392 Mežica

       30.      

Mežica: CŠOD PECA, Breg 13, 2392 Mežica

       31.      

Mežica: kmetija NAJEVNIK – Potočnik, Plat 17, 2392 Mežica

       32.      

Mežica: KAL d.o.o., Glančnik 3, 2392 Mežica

       33.      

Mežica: MKH d.o.o., Partizanska cesta 9, 2392 Mežica (Pod gmajno 5)

       34.      

Prevalje: ZD Prevalje, Trg 58/a, 2391 Prevalje

       35.      

Prevalje: LEK ( pri vratarju, 02/82-46-300), Perzonali 47, 2391 Prevalje

       36.      

Prevalje: Dom starejših, Na Fari 50, 2391 Prevalje, 02/82-40-416, GSM: 031/322-514

       37.      

Prevalje: OŠ Holmec, Dolga Brda 37/a, 2391 Prevalje

       38.      

Prevalje: Leše nad Prevaljami: Vhod v OŠ Leše, Leše 30, 2391 Prevalje

       39.      

Prevalje: Pri »Marinu«, Šentanel 8, 2391 Prevalje

       40.      

Prevalje: Polje 4, 2392 Prevalje, v OŠ Franja Goloba, vhod v športno dvorano, dostop od 7h-23h

       41.      

Prevalje: Gostišče »Brančurnik«, Pri Brančurniku 1, 2391 Prevalje, ob stranskem vhodu v lokal

       42.      

Prevalje: Ekohotel »KOROŠ«, Jamnica 10, 2391 Prevalje

       43.      

Prevalje: BEWIDOG ZOO PANDA – Praprotnik Franc, Perzonali 20, 2391 Prevalje

       44.      

Prevalje: STADION, Ugasle peči 1, 2391 Prevalje

       45.      

Prevalje: POLJANA, KOCKA bar, Poljana 20a, 2391 Prevalje

       46.      

Prevalje: Pokopališče »Barbara«, Nicina 1, 2391 Prevalje

       47.      

Prevalje: MEPLAST d.o.o., Na Produ 80a, 2391 Prevalje

       48.      

Prevalje: BELŠAK 7, Bivšek Frančiška, kmetija LING, 2391 Prevalje

       49.      

Prevalje: ZAGRAD 14, Brložnik Vida, Drago, 2391 Prevalje

       50.      

Prevalje: STRAŽIŠČE 23, Breznik Kornelija Afrodite, 2391 Prevalje, gostilna HANI

       51.      

Prevalje: ŠD LEŠE, objekt na športnem igrišču LEŠE, 2391 Prevalje

       52.      

Prevalje: Stare sledi 16a, (Sonjak – Gracej) 2391 Prevalje

       53.      

Prevalje: Pod gonjami 151, (Slemenšek – Lačen) 2391 Prevalje

       54.      

Prevalje: Leše 116, (Muršič) 2391 Prevalje

       55.      

Prevalje: gostišče KRIVOGRAD, Poljana 10a, 2391 Prevalje,

       56.      

Prevalje: podjetje EKSTERA d.o.o., Poljana 1c, 2391 Prevalje

       57.      

Prevalje: podjetje ROVA d.o.o., Glavarstvo 17, 2391 Prevalje

       58.      

Prevalje: podjetje LESNA VRATA, Pri postaji 7, 2391 Prevalje

       59.      

Prevalje: kmetija »KAVH«, Dolga brda 15, 2391 Prevalje

       60.      

Prevalje: Vodeb, Lokovica 6, 2391 Prevalje

       61.      

Prevalje: PRISTAR, Trg 36, 2391 Prevalje

       62.      

Prevalje: PGD Prevalje, Trg 28, 2391 Prevalje

       63.      

Ravne na Koroškem: Gimnazija, Na gradu 4, 2390 Ravne na Koroškem

       64.      

Ravne na Koroškem: vhod v TUŠ supermarket Ravne, Prežihova 5, 2390 Ravne

       65.      

Ravne na koroškem: vhod v INTERDISKONT, Partizanska 15, 2390 Ravne

       66.      

Ravne na Koroškem: Mercator, Dobja vas 126, 2390 Ravne na Koroškem

       67.      

Ravne na Koroškem: »pri Brigiti«, Tolsti vrh 103, 2390 Ravne na Koroškem

       68.      

Ravne na Koroškem: ob vhodu v skladišče RK, stavba upravne enote, Čečovje 12/a, 2390Ravne

       69.      

Ravne na Koroškem: Osnovna šola Strojna, Strojna 19, 2390 Ravne na Koroškem

       70.      

Ravne na Koroškem: JKP LOG d.o.o.,Poslovna cona Dobja vas 187, 2390 Ravne na Koroškem

       71.      

Ravne na Koroškem: OŠ Koroški Jeklarji, Javornik 35, 2390 Ravne na Koroškem

       72.      

Ravne na Koroškem, Gradišnik-Kuserbanj, Na Šancah 20, 2390 Ravne na Koroškem

       73.      

Ravne na Koroškem, Dobrije, Tolsti vrh 161, 2390 Ravne na Koroškem

       74.      

Ravne na Koroškem, kmetija »Potočnik«, Dobrije 5, 2390 Ravne na Koroškem

       75.      

Ravne na Koroškem, kmetija »Lizej«, Zelen breg 8, 2390 Ravne na Koroškem

       76.      

Ravne na Koroškem, Janeče 15 (Natlačen), 2390 Ravne na Koroškem

       77.      

Ravne na Koroškem: Koroška c.12, vratarnica pri rondoju, vhod v Železarno, 2390 Ravne na Koroškem

       78.      

Ravne na Koroškem: izposojevalnica koles PICIKL, nasproti naslova Dobja vas 111, 2390 Ravne na Koroškem

       79.      

Ravne na Koroškem: »Stanovanjska«, Ob Suhi 19, 2390 Ravne na Koroškem

       80.      

Ravne na Koroškem: Hotel Delalut, Dobja vas 119, 2390 Ravne na Koroškem

       81.      

Ravne na Koroškem: podjetje VERTIKALA-X d.o.o., Dobja vas 186, 2390 Ravne na Koroškem

       82.      

Ravne na Koroškem: »Šteknija«, Tolsti vrh 70d, 2390 Ravne na Koroškem

       83.      

Ravne na Koroškem: OE ZZZS, Ob Suhi 11b, 2390 Ravne na Koroškem

       84.      

Ravne na Koroškem: Kotlje: vhod v DVORANO, Kotlje 11a, 2394 Kotlje

       85.      

Ravne na Koroškem: Kotlje: naselje Kotlje 2, Kovač – Skralovnik, Kotlje 183, 2394 Kotlje

       86.      

Ravne na Koroškem: Brdinje 67, Pandel, 2390 Ravne na Koroškem

       87.      

Ravne na Koroškem: Kotlje 167, Štriker, 2394 Kotlje

       88.      

Ravne na Koroškem: oglasna deska »Dobji dvor«, (Dobja vas 163), 2390 Ravne na Koroškem

       89.      

Ravne na Koroškem – banka DH, Trg Svobode 20, 2390 Ravne

       90.      

Ravne na Koroškem – Planinski dom Naravske ledine, Jazbina 16, 2393 Črna na Koroškem

       91.      

Ravne na Koroškem – bencinski servis MOL, Dobja vas 18b, 2390 Ravne na Koroškem

       92.      

Ravne na Koroškem – Kulturni center Ravne, Gledališka pot 1, 2390 Ravne na Koroškem

       93.      

Ravne na Koroškem – Kotlje 47, (»vesela ulica«), 2394 Kotlje

       94.      

Slovenj Gradec: Delavska hranilnica, Glavni trg 26, 2380 Slovenj Gradec

       95.      

Slovenj Gradec: Mercator, Ronkova ulica 4a, 2380 Slovenj Gradec

       96.      

Slovenj Gradec: »Mobitel«, PTC KATICA, Ronkova ulica 4, 2380 Slovenj Gradec 041/700-205

       97.      

Sl.Gradec: Zavarovalnica Triglav d.d., Pohorska cesta 12, 2380 Sl. Gradec 02/88-256-41 ali 02/88-256-43

       98.      

Slovenj Gradec: »ALBA« d.o.o., Pod Gradom 1a, 2380 Slovenj Gradec

       99.      

Slovenj Gradec: ADIENT, Pod Gradom 1, 2380 slovenj Gradec

     100.    

Slovenj Gradec: Metulov breg, Mislinjska dobrava 114a, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     101.    

Slovenj Gradec: PGD Turiška vas, Turiška vas 19, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     102.    

Slovenj Gradec: enota vrtca Legen, Zidanškova 39, 2380 Slovenj Gradec

     103.    

Slovenj Gradec: dom starostnikov, Celjska cesta 24, 2380 Slovenj Gradec

     104.    

Slovenj Gradec: Kmetijsko gozdarska zadruga, P.E. Stari trg, Podgorska cesta 97, 2380 Slovenj Gradec

     105.    

Slovenj Gradec: PGD Golava buka, Tomaška vas 7, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     106.    

Slovenj Gradec: Gradbeništvo TEMNIKAR, Podgorska c. 95b, 2380 Slovenj Gradec

     107.    

Slovenj Gradec: PRISTAR d.o.o., Podgorska c. 42, 2380 Slovenj Gradec

     108.    

Slovenj Gradec: Gasilski dom PGD Sele-Vrhe, Stari trg 269, 2380 Slovenj Gradec

     109.    

Slovenj Gradec: Gasilski dom Stari trg, Stari trg 51, 2380 Slovenj Gradec

     110.    

Slovenj Gradec: VS Gradišče, objekt Športnega društva, Gradišče 38, 2380 Slovenj Gradec

     111.    

Slovenj Gradec: Zdravstveni dom, glavni vhod, Partizanska pot 16, 2380 Slovenj Gradec

     112.    

Slovenj Gradec: vhod v Vrtec, Maistrova 2a, 2380 Slovenj Gradec

     113.    

Slovenj Gradec: 1.OŠ Slovenj Gradec, Šercerjeva 7, 2380 Slovenj Gradec

     114.    

Pameče-Troblje: Gasilski dom, Pameče 129, 2380 Slovenj Gradec

     115.    

Pameče-Troblje: Mesarija Cehner, Pameče 119b, 2380 Slovenj Gradec

     116.    

Pameče-Troblje: na garaži ob hiši Pameče 139, (Goričan), 2380 Slovenj Gradec

     117.    

Pameče-Troblje: PC – Komunala, Pameče 177a, 2380 Slovenj Gradec

     118.    

Pameče-Troblje: Gmajna 59, 2380 Slovenj Gradec

     119.    

Pameče-Troblje: Pameče 227 (Lakuže), 2380 Slovenj Gradec

     120.    

Pameče-Troblje: (Štumberger) Pameče 206, 2373 Šentjanž pri Dravogradu

     121.    

Pameče-Troblje: (Kašnik) Troblje 28, 2380 Slovenj Gradec

     122.    

Pameče-Troblje: (Hribernik) Pameče 183, 2380 Slovenj Gradec

     123.    

Šmartno pri Slovenj Gradcu: Gasilski dom, Šmartno pri Slovenj Gradcu 70, 2383 

     124.    

Šmartno pri Slovenj Gradcu, Gasilski dom, Legen 126, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     125.    

Šmartno pri Slovenj Gradcu, DAPLAST d.o.o., Legen 23, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     126.    

Šmartno pri Slovenj Gradcu, Brda 10b, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     127.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: Gostilna Plazl, Graška gora 26, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

     128.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: Kulturni dom, Podgorje 34a, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     129.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: Gasilski dom PGD, Podgorje 41, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     130.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: OŠ Razbor, Zgornji Razbor 8, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     131.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: gostilna »BALEK«, Zg. Razbor 1, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     132.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu, PGD Raduše, Raduše 35a, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     133.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu, Šmiklavž 19b, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     134.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: Keber-Sedar, Podgorje 21, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

     135.    

Šoštanj: Spodnji Razbor 62, 3325 Šoštanj (Stropnik F.)

     136.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: kmetija KAČIČ, Podgorje 8, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     137.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: kmetija PISTOTNIK (Sv. duh), Podgorje 142, 2381 Podgorje pri Sl. Gradcu

     138.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: OŠ Šmiklavž, Vodriž 8, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

     139.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: Prevalnik, Zg. Razbor 21, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

     140.    

Podgorje pri Slovenj Gradcu: Keber-Sedar, Podgorje 21, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

     141.    

SG – Stari trg: Grajska vas-APAČNIK, Stari trg 276, 2380 Sl. Gradec

     142.    

SG – Stari trg: Bosnik Gmajna 25, 2380 Sl. Gradec

     143.    

SG – Stari trg: Lakovšek, Stari trg 217, 2380 Slovenj Gradec

     144.    

SG – Pameče Troblje: Štumberger, Pameče 206, 2373 Šentjanž pri Dravogradu

     145.    

SG – Pameče Troblje: Kašnik, Troblje 28, 2380 Slovenj Gradec

     146.    

SG – Pameče Troblje: Hribernik, Pameče 183, 2380 Slovenj Gradec

     147.    

SG – Sp. Razbor, kmetija Rdečnik, Spodnji Razbor 28, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu

     148.    

SG – Legen, Rotovnik-Klevž, Legen 151, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

     149.    

Mislinja, Trgovski center LOPAN-TUŠ, Šolska cesta 55, 2382 Mislinja

     150.    

Mislinja: gasilski dom PGD Dolič  - Šentflorjan, Gornji Dolič 38/a, 2382 Mislinja

     151.    

Mislinja: gasilski dom Dovže, Dovže 50, 2382 Mislinja

     152.    

Mislinja: Hrustelj, Kozjak 40, 2382 Mislinja

     153.    

Mislinja: Lovski dom LD Mislinja, Završe 49, 2382 Mislinja

     154.    

Mislinja: Grmovškov dom – KOPE, Razborca 31, 2383 Mislinja

     155.    

Dravograd: ZD, Trg 4. julija 4, 2370 Dravograd

     156.    

Dravograd: Vhod v NLB, Trg 4. julija 44, 2370 Dravograd

     157.    

Dravograd: FIMA d.o.o., Otiški vrh 26/c, 2370 Dravograd

     158.    

Dravograd-Libeliče, gasilski dom, Libeliče 29, 2372 Libeliče

     159.    

Dravograd-Trbonje, gasilski dom, Trbonje 20, 2371 Trbonje

     160.    

Dravograd: DOM BORCEV, Šentjanž 74, 2373 Šentjanž pri Dravogradu

     161.    

Dravograd: Športni center ŠPIC D, Koroška cesta 51, 2370 Dravograd

     162.    

Dravograd: Robindvor 103, pizzeria »Bumerang«, 2370 Dravograd

     163.    

Dravograd: Vič 2a, 2370 Dravograd

     164.    

Dravograd: Vič 22a, »Fabrika«, 2370 Dravograd

     165.    

Dravograd: Ojstrica 27, Podružnična osnovna šola Ojstrica, 2370 Dravograd

     166.    

Dravograd: Mariborska cesta 60, AMZS, 2370 Dravograd

     167.    

Dravograd: Pod Gradom 52, 2370 Dravograd

     168.    

Dravograd: Meža 10, avtobusna postaja, 2370 Dravograd

     169.    

Dravograd: dvorec Puhštanj, Bukovje 13, 2370 Dravograd

     170.    

Dravograd: gasilski dom PGD Črneče 145, 2370 Dravograd

     171.    

Dravograd-Libeliče: igrišče, »BIČIVNEK«

     172.    

Dravograd: bencinski servis MOL, Otiški vrh 52, 2373 Šentjanž pri Dravogradu

     173.    

Dravograd: Selovec, vodno črpališče Selovec

     174.    

Dravograd - ŽUPNIŠČE, Dobrova pri Dravogradu 15, 2370 Dravograd

     175.    

Dravograd - GASILSKI DOM DOBROVA, blizu Dobrova pri Dravogradu 6, 2370 Dravograd

     176.    

Dravograd - kmetija KLANČNIK, Podklanc 5, 2370 Dravograd

     177.    

Dravograd – Trbonje, kovaštvo, Marjan Rudolf, Sv. Danijel 63, 2371 Trbonje

     178.    

Dravograd – Ronet, Vodno črpališče HP Tolsti vrh, blizu Podklanc 14, 2370 Dravograd

     179.    

Radlje ob Dravi: Dom starejših HMELINA, Koroška cesta 67a, 2360 Radlje ob Dravi

     180.    

Radlje ob Dravi: stavba občine, Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi

     181.    

Radlje ob Dravi: Vozilo za tehnično reševanje PGD Radlje ob Dravi, Pohorska c. 22, 2360 Radlje ob Dravi

     182.    

Radlje ob Dravi: Maddib d.o.o., Dobrava 7, 2360 Radlje ob Dravi

     183.    

Radlje ob Dravi: Stavba KS Vuhred, (Pošta), Vuhred 1, 2365 Vuhred

     184.    

Radlje ob Dravi: STROJ d.o.o., Mariborska cesta 32, 2360 Radlje ob Dravi

     185.    

Radlje ob Dravi: na stavbi KS Remšnik, Remšnik 5, 2363 Podvelka

     186.    

Radlje ob Dravi: Sv. Anton na Pohorju 85, 2365 Vuhred, avtobusna postaja

     187.    

Radlje ob Dravi: LIFT BAR, Koroška cesta 69c, 2360 Radlje ob Dravi

     188.    

Radlje ob Dravi: Koroška cesta 13, Glasbena šola, 2360 Radlje ob Dravi

     189.    

Radlje ob Dravi: Hmelina 30, BAJTA-objekt ob nogometnem igrišču, 2360 Radlje ob Dravi

     190.    

Radlje ob Dravi: Vas 23, gostilna »Erjavc«, 2360 Radlje ob Dravi

     191.    

Radlje ob Dravi: Kmetija Kajžer – Sp. Orlica 32, 2364 Ribnica na Pohorju

     192.    

Vuzenica, BIJOL d.o.o., Livarska cesta 17, 2367 Vuzenica

     193.    

Vuzenica: pred vhodom v garaže gasilskega doma, Mladinska ulica 1, 2367 Vuzenica

     194.    

Vuzenica: Turistična hiša ob igrišču, nasproti hiše Sv. Vid nad Vuzenico 97, 2367 Vuzenica

     195.    

Vuzenica: dom krajanov (bivša OŠ) Sv. Primož na Pohorju 22, 2367 Vuzenica

     196.    

Vuzenica: avtobusna postaja blizu Dravče 6, 2367 Vuzenica

     197.    

Vuzenica: gostilna Prodnar, Sv. Primož na Pohorju 1, 2367 Vuzenica

     198.    

Vuzenica: Kmetija »BUČENIK«, (Trost) Šentjanž nad Dravčami 30, 2367 Vuzenica

     199.    

Muta: Zdravstvena postaja, Glavni trg 47, 2366 Muta

     200.    

Muta: bar »Time out«, Kovaška 1, 2366, sp. Muta

     201.    

Muta – Gortina: »Oničeva hiša«, Gortina 78, 2366 Muta

     202.    

Muta, Bistriški jarek, bivša OŠ, Pernice 10a, 2366 Muta

     203.    

Ribnica na Pohorju: občina, Ribnica na Pohorju 1, 2364 Ribnica na Pohorju, Tel: 02/88-805-56

     204.    

Ribnica na Pohorju: trgovina HRIBČEK, Josipdol 46, 2364 Ribnica na Pohorju

     205.    

Ribnica na Pohorju: Športno igrišče Hudi Kot, nova hiša, 2364 Ribnica na Pohorju

     206.    

Ribnica na Pohorju: Zg. Janževski vrh 16 (Stepišnik p.d.) 2364 Ribnica na Pohorju

     207.    

Ribnica na Pohorju: gasilski dom, Ribnica na Pohorju 19a, 2364 Ribnica na Pohorju

     208.    

Ribnica na Pohorju: Hudi kot 88a, 2364 Ribnica na Pohorju

     209.    

Podvelka: gasilski dom, Brezno 89, 2363 Podvelka (Arl Leon 040/467-390)

     210.    

Podvelka: gasilski dom, Ožbalt 46, 2361 Ožbalt (Golob Martin 040/467-390)

     211.    

Podvelka: gasilski dom, Spodnja Kapla 3/a, 2362 Kapla (Štrablek Domen 041/704-861)

     212.    

Podvelka: gostilna »Orozel«, Lehen na Pohorju 2, 2363 Podvelka

     213.    

Podvelka: stavba občine, Podvelka 13, 2363 Podvelka

     214.    

Podvelka: na garaži, nasproti naslova Javnik 60, 2363 Podvelka

     215.    

Podvelka: stanovanjski blok, Vurmat 17, 2361 Ožbalt

     216.    

Podvelka: Gostilna ŠARMAN, Javnik 5, 2361 Ožbalt

     217.    

Podvelka: Vurmat – del 43, 2353 Sv. Duh na Ostrem vrhu (p.d. – sp. Namestnik)


Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih