Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

ZAKLJUČEK LETA V SKUPINI KOTLJE
V Kotlje vsako leto ob zaključku leta, pride tudi Božiček, ki razveseli zbrano družbo.

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - SV. ANTON NA POHORJU - 08.12.2017
V sklopu razpisa MZ je v občini Radlje, na svetem Antonu na Pohorju, nameščen nov javno dostopni AED. Za lokacijo, do koder potrebuje ekipa nujne medicinske pomoči (NMP) več kot 10 minut, življenjskega pomena!!! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

22.12.2017 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - TEMNIKAR - PODGORSKA CESTA - SLOVENJ GRADEC
Lastnik podjetja "Gradbeništvo Temnikar", Davorin Temnikar, je na svojem objektu namestil javno dostopni AED in ga tudi primerno označil, da je na voljo tudi okoliškim prebivalcem in zaposlenim v sosednjih podjetjih. Poleg tega je kupil še dva AED-ja, ki bosta v kontejnerjih na njegovih gradbiščih, kar vsekakor pomeni možnost hitrega ukrepanja njegovih zaposlenih ob nujnih stanjih. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

ZAKLJUČEK LETA 2017 ČRNEČE
Tudi v Črnečah je leto pri kraju in vadbe je za letos konec, v dobri družbi pa je vedno lepo.

21.12.2017 - ZAKLJUČEK SKUPINE RAVNE
skupina Ravne, ki se srečuje na telesni vadbi v ZD Ravne, je danes sklenila letošnjo vadbeno sezono z družabnim večerom, ki so ga popestrili tudi z malce telesne vadbe z žogo, nadaljevali pa z druženjem. Predsednik Ivan je prisotne seznanil z nekaterimi novicami iz sveta in domovine, vodja skupine Adi pa s prelepo ljudsko.

08.12.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ ŠENTJANŽ PRI DRAVOGRADU
Že kar nekaj generacij učencev 8. in 9. razredov smo imeli priložnost usposabljati na naših tečajih, prav tako dijake 1. letnikov srednjih šol, učence OŠ Šentjanž pri Dravogradu pa lahko zato prav posebej izpostavimo v pozitivnem smislu, kot pozorne, zavzete in prizadevne udeležence, tako teoretičnega, kot praktičnega dela usposabljanja. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

14.12.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - NARODNI DOM MEŽICA
V okviru projekta "AED REŠUJE ŽIVLJENJA" smo se z veseljem odzvali želji občine Mežica in tamkašnjega komunalnega podjetja, da z njimi izvedemo usposabljanje v oživljanju z uporabo AED. Hvala občini za podporo projektu! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

ZAKLJUČEK SKUPINE ČEČOVJE
Tudi skupina Čečovje je organizirala zaključek ob izteku letošnjega leta, ob tem pa niso pozabili na razvedrilo, ki so si ga organizirali pri Brigiti. Vsem srečno, zdravo in veselo!!! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

ZAKLJUČEK SKUPINE DRAVOGRAD
Člani skupine Dravograd so že končali z letošnjo sezono telesne vadbe in so se ob druženju malce tudi poveselili. Vsem želijo srečno in zdravo Novo leto 2018.

07.12.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - MISLINJA
Koronarni klub Mislinjske doline nas je povabil v goste s tečajem oživljanja za njihove člane in člane drugih sruštev, ki so se zbrali v dvorani Lopan v Mislinji! Problematiko, vzroke in nastanek zastoja srca je predstavila zdravnica, Maja Pušnik Vrčkovnik, ki je tudi strokovna mentorica Koronarnega kluba mislinjske doline. Po predstavitvi so vsi udeleženci preizkusili svoje znanje in veščine tudi praktično. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

07.12.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - BRANČURNIK - DOBJA VAS
Za krajane Dobje vasi smo organizirali usposabljanje v oživljanju pri Brančurniku, ki so se ga udeležeili le štirje krajani. Pa drugič! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

07.12.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - GIMNAZIJA RAVNE - ŠPORTNI ODDELKI - 1., 2., 3. LETNIK
Letos smo dijake gimnazije usposabljali ločeno, zaradi velikega števila in v drugi skupini so se nam pridružili dijaki/inje 1., 2. in 3. letnikov, športih oddelkov. Vsi so že bili kdaj na naših tečajih, kar se je odražalo v njihovem poznavanju vsebin in izvajanju veščin oživljanja. Super. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

29.11.2017 - STOTI (100.) JAVNO DOSTOPNI AED NA KOROŠKEM
Na izposojevalnici kolec (PICIKL) v Dobji vasi, smo v okviru projekta "AED REŠUJE ŽIVLJENJA", namestili javno dostopni AED, ki je že stoti (100.) na Koroškem.

27.11.2017 - prim. CIRILA - "PRSNA BOLEČINA"
V polni dvorani knjižnice Dravograd so udeleženci lahko prisluhnili predavanju prim. Cirile Slemenik Pušnik, dr.med. spec.inter., naše strokovne mentorice, o PRSNI BOLEČINI. Kdor ni prišel, je manjkal ... in mu je lahko žal!

21.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - SREDNJA ŠOLA RAVNE
Za drugo skupino dijakov Srednje šole Ravne je potrebno posebej poudariti, da so pokazali resnost in so pozorno spremljali predstavitev ter predavanje, pri praktičnem izvajanju oživljanja n na lutkah pa je bilo videti, da so že bili na naših tečajih. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

20.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - HOLMEC
Na podružnični osnovni šoli Holmec je nameščen tudi javno dostopni AED in zato osebje ter bližnji prebivalci vedo, da je smiselno obnavljati temeljne postopke oživljanja. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

15.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - MEŽICA
V gasilskem domu PGD Mežica smo pripravili usposabljanje za krajane Mežice, ki so se lahko seznanili z AED in preverili svoje znanje ter veščine oživljanja. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

15.11.2017 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - STRŽOVO - MEŽICA
V okviru projekta AED REŠUJE ŽIVLJENJA, smo v sodelovanju z občino Mežica, namestili nov javno dostopni AED v naselju Stržovo, občina Mežica.

15.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - ALTRA - PREVALJE
Društvo Altra je nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija, ki izvaja storitve in programe s področja duševnega zdravja v skupnosti že dvajset let. Njihovi zaposleni, stanovalci in drugi uporabniki, so se preizkusili v veščinah temeljnih postopkov oživljanja in se seznanili z avtomatskih defibrilatorjem (AED).

14.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - SREDNJA ŠOLA RAVNE
V okviru projekta AED REŠUJE ŽIVLJENJA smo usposabljali dijake/inje 1. letnikov SŠ Ravne.

08.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - NOV JAVNO DOSTOPNI AED V JAMNICI
Na Jamnici, v občini Prevalje, smo pri Korošu, kjer sedaj razvija svoja športno poslovna krila ekohotel, prilagojen gorskim kolesarjem in drugim ljubiteljem narave, namestili nov javno dostopni AED, v sklopu projekta 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA'. Hvala občini Prevalje za podporo našim prizadevanjem, da širimo zavest o pomenu znanja prve pomoči ob nujnih stanjih! Hvala družini Štrucl za gostoljubje in hvala domačinom za iniciativo. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

07.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - PGD PREVALJE
Prostovoljni gasilci so izjemne osebe, ki v svojem prostem času, prostovoljno pomagajo drugim! Vedno! Tokrat so na Prevaljah obnovili in osvežili svoje znanje oživljanja in se seznanili podrobneje z avtomatskim defibrilatorjem, ki bo nemara že kmalu popolnil opremo za reševanje v njihovem vozilu!? Le skupaj smo lahko še boljši!

06.11.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - DIJAKI 1. LETNIKOV GIMNAZIJE RAVNE
Na letošnjem usposabljanju ni bilo niti enega dijaka/dijakinje, ki še ni bil/a na našem tečaju. Skladno s tem je bil izjemen tudi odziv udeležencev med tečajem. Pridni, pozorni in vešči temeljnih postopkov oživljanja. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

27.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - RESTART A HEART DAY - KC RAVNE
Dvotedenska prizadevanja ob evropskem dnevu oživljanja, z namenom osveščanja ljudi o pomenu hitrega ukrepanja ob zastoju srca in znanju oživljanja, smo s projektom AED REŠUJE ŽIVLJENJA zaokrožili z usposabljanjem v Kulturnem centru Ravne, kjer so se nam v dveh skupinah pridružili tudi zaposleni z občine Ravne na Koroškem. Slogan letošnjega dneva oživljanja je: VSAKDO LAHKO REŠI ŽIVLJENJE!!!, naš pa: LE SKUPAJ SMO LAHKO ŠE BOLJŠI!!! in oboje drži!!!

24.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - RESTART A HEART DAY - OŠ JURIČEVEGA DREJČKA - RAVNE NA KOROŠKEM
Tudi letos smo v sklopu evropskega dneva oživljanja s projektom 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA' obiskali učence/ke in učitelje/ice OŠ Juričevega Drejčka. Vedno znova navdušijo s pozornostjo, prizadevnostjo in izjemnim odzivom. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

24.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - VS DOBRIJE
V okviru projekta AED REŠUJE ŽIVLJENJA in evropskega dneva oživljanja, smo izvedli usposabljanje za krajane vaške skupnosti Dobrije, ki so se številno odzvali vabilu.

20.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - RESTART A HEART DAY - ČRNA NA KOROŠKEM
V okviru Evropskega dneva oživljanja smo izvedli tudi delavnico oživljanja za krajane Črne. Hvala študentom/kam Visoke šole za zdravstvene vede Slovenj Gradec za sodelovanje.

18.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - RESTART A HEART DAY - MESTNI PLATO RAVNE
Teden evropskega dneva oživljanja smo nadaljevali s 'stojnico' na mestnem platoju, pred Tušem na Ravnah, kjer smo mimoidočim ponudili možnost obnovitve postopkov oživljanja in uporabe AED.

16.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - RESTART A HEART DAY - OŠ KOROŠKI JEKLARJI IN ZKŠTM
Evropski dan oživljanja, pod geslom:"Vsak lahko reši življenje!", smo že tradicionalno obeležili z usposabljanjem učencev 8. in 9. razredov, na OŠ Koroški jeklarji, popoldne pa še za zaposlene na Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

17.10.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - RESTART A HEART DAY - GOSTILNA BRANČURNIK
V sklopu evropskega dneva oživljanja smo z našim projektom AED REŠUJE ŽIVLJENJA, organizirali usposabljanje v gostilni Brančurnik, kjer so svoj AED dali v javno uporabo. Zbrane je nagovoril predsednik, Ivan Žagar, po predavanju pa so vsi udeleženci preizkusili svoje znanje in veščine oživljanja. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

07.10.2017 - PIKNIK
Srečanje članov KKMD smo letos organizirali v športnem parku Ravne. Kosilo so nam postregli v novi Srednji šoli, ki so nam jo prijazno tudi razkazali, na piknik prostoru ob športnih igriščih pa je ob razvedrilnih igrah potekal tudi sproščen nastop pevke ljudskih pesmi, Marjetke Popovski. Kdor je manjkal, ni bil tam ... in zagotovo mu/ji je lahko žal. Nasvidenje prihodnjič.

29.09.2017 - SVETOVNI DAN SRCA - DRUŽBENI DOM PREVALJE
"Kdor hoče videti, mora gledati s srcem"!, je rekel Mali Princ.
Koronarni klub Mežiške doline (KKMD), občina Prevalje in OŠ Franja Goloba s Prevalj smo skupaj pripravili prireditev v počastitev svetovnega dneva srca, pod geslom "SKUPAJ ZA MOČ SRCA".
Zbrane je pozdravil predsednik KKMD, Ivan Žagar, vse prisotne je nagovoril župan občine Prevalje, dr. Matic Tasič, strokovni del pa je s predavanjem sklenila strokovna mentorica KKMD, prim. Cirila Slemenik Pušnik.
Izjemno prisrčno prireditev učencev prevaljske šole je vodila ga. Hedvika Gorenšek, za vse tiste, ki ste manjkali, pa je poskrbela Uršlja TV, ki je prireditev posnela in si jo bo moč ogledati v naslednjih tednih, na lokalnih TV kanalih.
Po zaključku prireditve so udeleženci lahko preverili nivo skupnega holesterola v krvi in se okrepčali ob prigrizku.
Le skupaj smo lahko še boljši!!!

29.09.2017 - SVETOVNI DAN SRCA - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ FRANJA GOLOBA PREVALJE
Svetovni dan srca že tradicionalno obeležujemo z usposabljanji za učence osnovnih šol. Letos, z 'novim' starim projektom 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA' je bilo to na OŠ Franja Goloba, na Prevaljah, kjer so se nam pridružili tudi učitelji. Nekateri skupaj s svojimi razredi, ostali v drugi skupini!!!
Hvala študentom Visoke šole za zdravstveno nego Slovenj Gradec za sodelovanje in pomoč!!!
Le skupaj smo lahko še boljši!!!

DAN ZDRAVJA V MEŽICI - 05.09.2017
V organizaciji občine Mežica se je tam odvijal dan zdravja, ki ga je popestril model debelega črevesa, sodelovali pa smo tudi mi, s predstvitvijo temeljnih postopkov oživljanja in uporabo AED. Vse utrinke si lahko ogledate, če kliknete na naslednjo povezavo: pix.sfly.com/C1qrWS3A

SVETOVNI DAN PRVE POMOČI 2017
Ob svetovnem dnevu prve pomoči smo kot že nekaj let (6) zapored, skupaj z OŠ Prežihovega Voranca in v sodelovanju s študenti VŠZV Slovenj Gradec, organizirali in izvedli skupinsko usposabljanje za učence 8. in 9. razredov v temeljnih postopkih oživljanja.

OTROŠKI FESTIVAL - RAVENSKI DNEVI 2017
V okviru Ravenskih dnevov se je v soboto, 26.08.2017 odvijal 'Otroški festival',  na katerem smo sodelovali z delavnico oživljanja za otroke in starše. Festival je bil izjemno dobro obiskan in je vsekakor popestritev poletja na Ravnah. Približno 90 otrok in njihovih staršev  je preizkusilo svoje znanje in veščine oživljanja ter se seznanilo z avtomatskim defibrilatorjem. Hvala študentom Visoke šole za zdravstveno nego Slovenj Gradec za sodelovanje.

POGOVOR S HERMANOM KUMPREJEM - MEŽICA, 08.05.2017
V Mežici je potekal pogovor s Hermanom Kumprejem, o izkušnjah ob presaditvi srca. Pa ne samo eni, kar dveh. Zanimivo in poučno!

PREDSTAVITEV MEDICINSKIH PRIPOMOČKOV, DRAVOGRAD
Podjetje DIRS nam je ponudilo predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov po skupinah, za kar se je odločilo nekaj naših skupin. Ob zanimivem predavanju in pogostitivi so nekateri našli tudi nekaj koristnega zase. Utrinki so s predstavitve v hotelu traberk v Dravogradu.

ZBOR ČLANOV KKMD - PREVALJE - 04.03.2017

Že tradicionalno je potekal zbor članov KKMD v Družbenem domu na Prevaljah, kjer smo po prebranih poročilih in planu dela za naprej, za naslednji dve leti potrdili dosedanje 'aktiviste', na čelu s predsednikom Ivanom Žagarjem in strokovno mentorico prim. Cirilo. Učenke in učiteljica z osnovne šole Franja Goloba s Prevalj so nam pripravile kratek kulturni program. Vse navzoče je pozdravil župan Prevalj, dr. Matic Tasič, s svojo pesmijo pa se je vsem zahvalila tudi naša Tilka Dorič. Z glasbo in plesom smo udarili piko na i. 

Kdor ni bil tam, je manjkal ... in mu je lahko žal!!!

02.02.2017 - VZGOJITELJICE VRTCA RAVNE - AED REŠUJE ŽIVLJENJA
Na pobudo vodstva Vrtca Ravne na Koroškem smo v Kulturnem centru Ravne organizirali obnovitveni tečaj oživljanja za vse vzgojiteljice vrtca. Znanja nikoli ni preveč in vaja dela mojstra, saj želimo biti pripravljeni, če se kaj pripeti in upati, da se ne bo!

21.01.2017 - LEHEN - AED REŠUJE ŽIVLJENJA

KS Lehen, občina Podvelka, v sodelovanju s PGD Podvelka Brezno, ki so tudi prvi posredovalci, od katerih trije živijo prav v omenjeni KS, so nas povabili k izvedbi tečaja oživljanja. Še ena motivirana skupina ljudi, ki bodo z osvežitvijo znanja oživljanja vsekakor hitreje, odločneje in bolj preudarno priskočili na pomoč v primeru zastoja srca.

Le skupaj smo lahko še boljši

19.01.2017 - POGOVOR SRČNIH BOLNIKOV S PRIM. CIRILO - SKUPINA DRAVOGRAD
Člani skupine Dravograd in naša mentorica, prim. Cirila so v sproščenem, prijetnem druženju razrešili prenekatero dilemo, povezano z zdravjem, zdravili in še čem. Neposreden stik srčnega bolnika s svojo lečečo zdravnico ima izjemen pomen ne le za telesno ampak tudi za psihično zdravje bolnika. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih