Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

SREČANJE dr. TOMA PLOJA - BRDO PRI KRANJU - 15.12.2012

Že tretje leto zapored je potekalo memorialno srečanje dr. Toma Ploja, začetnika pobude o nameščanju AED in strokovnjaka na področju interne medicine, poučevanja ter podajanja znanja, avtorja številnih člankov, strokovnih revij,  priročnikov. Našega vzornika, čigar idejam sledimo, kateremu posvečamo svoja prizadevanja, skratka nekoga, ki se ga bomo vedno spominjali z mislijo na njegovo zagnanost in prepričanost v stroko. Na Brdu pri Kranju nam je pripadla čast, da je dr. Cirila otvorila srečanje s svojim predavanjem in gledanjem na aktualno problematiko okoli javno dostopnih AED in neaktivnosti odgovornih, Primož pa je predstavil naše delovanje in uspehe. S ponosom lahko rečemo, da smo bili deležni mnogih pohval, a štejejo le rezultati, zato nas čaka predvsem še veliko dela.


"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - OŠ MISLINJA - 17.12.2012

Za konec letošnjih pestrih in obsežnih aktivnosti na področju usposabljanja učencev osnovnih šol v TPO+AED, smo se z veseljem odzvali vabilu na OŠ Mislinja, kjer je bil še en vesel, zanimiv in navdušujoč dan, v katerem so učenci in učiteljice spoznali, pridobili ali obnovili svoje znanje na področju oživljanja. CEL ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE PREVALJE
Tudi na Prevaljah so se člani zbrali na letošnji zaključni vadbi, nato pa so se skupaj poveselili in ob druženju poklepetali.

ZAKLJUČEK LETA V KOTLJAH
Seveda se nezadržno bliža konec letošnjega leta in v skupini Kotlje so se ob druženju in klepetu že poslovili od letošnjega dela vadbene sezone. Pridružila se jim je tudi dr. Cirila in seveda Božiček. Z novimi močmi spet v novem letu.

"DRAVOGRAD - REŠUJMO ŽIVLJENJA" - OŠ NEZNANIH TALCEV - 13.12.2012
Dravograd je občina izven Mežiške doline, v kateri deluje skupina našega kluba in OŠ Neznanih talcev je nudila našim članom prostor za telesno vadbo. Mi pa smo danes nudili učencem te šole usposabljanje iz oživljanja. Kot ponavadi, je bilo veselo, še posebej pa bi lahko pohvalili učence za pozorno in prizadevno udeležbo. Nekaj utrinkov si lahko ogledate, CEL ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - OŠ GORICA VELENJE - 11.12.2012
Na pobudo nevrologinje, Iwone Eve Kosi, dr. med., strokovne mentorice, ki bo v našem klubu skrbela za bolnike po preboleli možganski bolezni, smo bili povabljeni na OŠ Gorica v Velenje, kjer smo usposabljali učence 7., 8. in 9. razredov v temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED. Po tem, ko sta enake vsebine učiteljem predstavila že dr. Cirila in Andrej Šmon, smo z navdušenjem usposabljali še učence, ki so pozorno prisluhnili predstavitvi in zavzeto preizkušali pridobljeno znanje na lutkah. CEL ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - INTERDISKONT - 29.11.2012
Vodstvu podjetja INTERDISKONT gre zahvala in zasluga za usposabljanje dijakov in profesorjev ravenske Gimnazije, tokrat pa so se skupaj z zaposlenimi tudi sami udeležili usposabljanja, ki je poleg temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED zajemalo tudi nekaj o prvi pomoči, ranah poškodbah, ...

DTK - REŠUJMO ŽIVLJENJA - 22.11.2012 - SREDNJA ŠOLA RAVNE

Na pobudo in s podporo župana, mag. Tomaža Rožena, smo usposabljali (približno) 115 dijakov 1. letnikov šolskega centra Ravne na Koroškem. V novi, čudoviti dvorani namenjeni borilnim veščinam, ki je bila kot nalašč za naše usposabljanje, je bilo vzdušje ob dogodku nadvse vzpodbudno. Film, ki ga je ob tem dogodku posnel prof. Peter Recko, si lahko ogledate TUKAJ!!! 

CEL ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - CUDV - ČRNA NA KOROŠKEM - 15.11.2012
V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV)  v Črni na Koroškem je med več kot 200 zaposlenimi tudi približno 150 članov nemedicinskega osebja. Pohvala gre vodstvu Centra, da se je odločilo vključiti v usposabljanje v TPO+AED tudi njih. Tako smo v četrtek, 15.11.2012, v telovadnici bližnje osnovne šole, izobraževali okoli 140 zaposlenih CUDV. OGLEJTE SI CEL ALBUM TUKAJ!!!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - GIMNAZIJA RAVNE - 12.11.2012
Na pobudo Koronarnega kluba Mežiške doline in pod pokroviteljstvom podjetja INTERDISKONT, smo usposabljali kolektiv profesorjev in dijake 1. letnikov Gimnazije Ravne. CELOTEN ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

PREDAVANJE asis.dr. MARTINA TRETJAKA, dr. med. spec. inter., "KO ZABOLI SRCE"
V Črni na Koroškem je bilo v polni dvorani občine nadvse zanimivo predavanje zdravnika, asistenta, dr. Martina Tretjaka, dr. med. spec. inter, z naslovom 'KO ZABOLI SRCE'. Predavanju je sledil prikaz temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega defibrilatorja, ki jih je izvedel Primož Krajnc, po zaključku pa so si prisotni lahko izmerili krvni tlak in skupni holesterol.

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - OŠ LEDINA LJUBLJANA - 07.11.2012
Na vabilo OŠ Ledina Ljubljana, smo usposabljali učence 7., 8. in 9. razredov. ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

PREDAVANJE dr. EPŠEK - MEŽICA - 08.11.2012
V prepolni dvorani gasilskega doma Mežica, je bilo zanimivo predavanje zdravnice, Metke Epšek Lenart, dr. med. spec. inter., na temo 'Ohranimo svoje srce. Predavanju je sledil prikaz uporabe AED, ki ga je izvedel Primož Krajnc, diplomiran zdravstvenik, reševalec, zdravstveno reševalnega centra Koroške in vaditelj v skupini Dravograd, nato pa so si prisotni lahko izmerili krvni tlak in skupni holesterol.

POHOD PO SRČNI POTI-SKUPINA RADLJE OB DRAVI
V soboto, 06.10.2012 je bil organiziran pohod po srčni poti, na Kapli, ki se ga je udeležilo kar nekaj članov Koronarnega kluba Dravske doline. 
"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - TPO+AED - OŠ ČRNA - 19.10.2012
Za konec projekta "REŠUJMO ŽIVLJENJA" smo izvedli usposabljanje učencev 8. in 9. razredov OŠ Črna na Koroškem, ki so z navdušenjem in vnemo preizkušali svoje znanje in sposobnosti. CEL ALBUM SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ!!!

TELESNA VADBA V BAZENU
Za vse člane Koronarnega kluba Mežiške doline, je vsako sredo od 15h - 18h organizirano brezplačno kopanje v bazenu Ravne, kjer poteka tudi telesna vadba, od 16:15 - 17:00. Vabljeni!                          

USPOSABLJANJE UČENCEV 8. RAZREDOV - TPO+AED - 1. OŠ SLOVENJ GRADEC
Na pobudo Koronarnega kluba Mislinjske doline, smo v ponedeljek, 15.10.2012, v sklopu naravoslovnega dne, evakuacije šole in drugih aktivnostih izvajali skupinsko usposabljanje učencev 8. razredov 1. OŠ Slovenj Gradec v temeljnih postopkih oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja (TPO+AED). OGLETE SI VES ALBUM! TUKAJ!!!         

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - TEČAJ TPO+AED - OŠ MEŽICA - 04.10.2012
Projekt 'REŠUJMO ŽIVLJENJA' se počasi preveša v sklepno fazo, saj nas po četrtkovem dogodku na OŠ Mežica, sedaj čaka le še izvedba tečajev na OŠ Črna. OGLEJTE SI VES ALBUM! TUKAJ!!!

NOVA OZNAČEVALNA TABLA ZA AED - ZD PREVALJE
Očitno je bila plastična označevalna tabla za AED na Prevaljah nekomu zelo napoti in je postala žrtev vandalizma, zato smo jo s pomočjo občine Prevalje zamenjali z novo, boljšo, lepšo in močnejšo. Pravzaprav gre za dve tabli, ki označujeta AED nameščen na ZD prevalje.

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - OŠ GABROVKA (pri Litiji) - 29.09.2012
Že lanskega novembra so nas vabili na OŠ Gabrovka pri Litiji, da bi s projektom 'REŠUJMO ŽIVLJENJA' usposabljali tudi tamkajšnje osnovnošolce. Po dolgotrajnem usklajevanju, nam je v obojestransko zadovoljstvo le uspelo in danes smo usposabljali približno 100 učencev, nekaj staršev in učiteljev, ob svetovnem dnevu srca, ki so ga na šoli obeležili s tehničnim dnevom. Bili smo prijetno presenečeni in zelo navdušeni nad njihovo organizacijo, sprejemom in odzivom. OGLEJ SI CEL ALBUM! TUKAJ!!!

PROSLAVA OB SVETOVNEM DNEVU SRCA
Ob zaključku tedna za srce je bila danes, v petek, 28.09.2012, na Prevaljah proslava v počastitev svetovnega dneva srca, ki se ga je udeležilo več kot 200 obiskovalcev. V prekrasnem programu so nas razveseljevali otroci OŠ Franja Goloba s Prevalj, pozdravni govor je imel podžupan, g. Fajmut, o problematiki bolezni srca in ožilja ter posledično s ogrožujočo možgansko kapjo, nas je seznanila vselej nasmejana zdravnica, Cirila Slemenik Pušnik, dr. med., za konec pa smo nekaj ušpičili še vaditelji-reševalci. Vsi prisotni so si po koncu prireditve lahko izmerili krvni tlak in skupni holesterol. Če ne prej, se vidimo čez leto dni.

SEJEM ZDRAVE LOKALNE HRANE NA PREVALJAH
V okviru tedna za srce, je potekal na Prevaljah sejem zdrave, doma pridelane hrane, lokalnih proizvajalcev, ki so imeli kaj pokazati vsem tistim, ki so si to želeli pogledati in poiskusiti.

PREVALJE - BREZPLAČNI TEČAJI TPO+AED - 27.09.2012
V Družbenem domu na Prevaljah smo v sklopu 'Tedna za srce' in v počastitev svetovnega dneva srca, usposabljali občane v TPO+AED. OGLEJ SI CEL ALBUM! TUKAJ!!!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - PREVALJE - 27.09.2012 - TPO+AED
OŠ Franja Goloba s Prevalj je gostila naš tretji tečaj TPO+AED za 8. in 9. razrede, le da smo tokrat vključili še 7., ki so prišli spremljat dogodek s tribun in so nas vse prijetno presenetili, saj so pokazali veliko mero resnosti, motiviranosti in sposobnosti. In spet je bilo veselo, malo dela, malo heca. OGLEJ SI CEL ALBUM! TUKAJ!!!

OKROGLA MIZA O PREHRANSKI POLITIKI
V okviru tedna za srce je na Prevaljah potekala okrogla miza o prehranski politiki, ki sta jo vodili mag. Marija Škorja, strokovnjakinja za prehrano v slovenjegraški bolnici in asist.mag.Bojanka Štern, dr. med. predfstavnica programa CINDI. Govora je bilo o prehranski politiki naše države in njenih slabostih, o nedorečenosti naše kmetijske politike, ki ne zagotavlja samopreskrbe in posledično o vdoru cenene, nekakovostne hrane na police "naših" trgovin, kjer šteje v prvi vrsti le dobiček, ne pa skrb za zdravo, kakovostno ali celo doma pridelano hrano.

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - TEČAJ TPO+AED - OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA - 10.09.2012
Ob svetovnem dnevu prve pomoči 2012 smo izvedli še drugo skupinsko izobraževanje učencev 8. in 9. razredov osnovnih šol na Ravnah na Koroškem, tokrat na OŠ Prežihovega Voranca. Veliko veselja, pripravljenosti in dobre volje je bilo med mladimi tudi tokrat. OGLEJ SI CEL ALBUM! TUKAJ!!!

IZLET - SLOVENSKA ISTRA - 08.09.2012
Izjemna udeležba, prekrasno vreme in čudovito vzdušje, so glavne značilnosti izleta, ki se ga je udeležilo 159 članov (4 avtobusi), njihovih svojcev in prijateljev. Zahvaliti se moramo predstavnikom koronarnega društva slovenske istre, ki so nam pripravili topel sprejem in pomagali pri ogledu Luke Koper, izbiri lokacije za kosilo in nam popestrili trenutke skupnega druženja. Popoldne smo vsak po svojih željah preživeli na slovenski obali, v morju in še kje. Polni dobre volje smo se srečni in zdravi vrnili domov. Bilo je res enkratno. OGLEJ SI CEL ALBUM! TUKAJ!!!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - TEČAJ TPO+AED - OŠ KOROŠKI JEKLARJI - 07.09.2012
Danes, 07.09.2012 smo pričeli aktivno izvajati projekt 'REŠUJMO ŽIVLJENJA' s tečajem TPO+AED za učence 8. in 9. razredov OŠ Koroški jeklarji na Ravnah. Bilo je veselo, kot vedno. OGLEJ SI CEL ALBUM! TUKAJ!!!

PRIČETEK VADBE NA PREVALJAH - 4.9.2012
Poletje je mimo in pričela se je nova sezona telesne vadbe. Če bo vsaj tako, kot na prvi vadbi v skupini Prevalje, se nam ni bati.

VUZENIŠKI DNEVI
V okviru Vuzeniških dnevov je potekalo predavanje "Nenadni srčni zastoj" in tečaj temeljnih postopkov oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja (TPO+AED), ki smo ga organizirali v podporo ustanavljanju nove vadbene skupine Koronarnega kluba Dravske doline, v Vuzenici. Ob dokaj dobri udeležbi za ta počitniški čas, so udeleženci prisluhnili zanimivi temi in z veseljem preizkusili svoje veščine oživljanja.

IVAN - 3. ROJSTNI DAN
 Vedno se je lepo spominjati lepih stvari in četudi je bil sam dogodek takrat huda, stresna izkušnja za vse, smo se ob tretji obletnici veselili vsi po vrsti. Obujali smo spomine na tisti dan, premlevali, kaj storiti, da bi se lahko podobnih izkušenj veselilo več ljudi in ugotavljali, da je pač vse v ... rokah. Pa še na mnoga leta.

ZAKLJUČEK V SKUPINI RAVNE - ZD
Tudi skupina, ki vadi v ZD Ravne se je pred počitnicami zbrala za zaključek, izmenjala izkušnje in mnenje o minuli vadbeni sezoni ter se poveselila.

DRAVOGRAD - ROJSTNI DAN
Kadar praznuje kateri od članov ali članic je vselej veselo. Še posebej, če gre za okrogel jubilej, kot je osemdesetletnica.

NORDIJSKA HOJA - DRAVOGRAD
Vedno bolj popularna vrsta rekreacije je tudi nordijska hoja. Zelo koristna, seveda če je prilagojena našim sposobnostim. Po vsakem naporu pa je potrebno nadomestiti porabljeno energijo in tekočino.

ZAKLJUČEK SKUPINE DRAVOGRAD
Vadbena sezona se izteka, prihajajo dopusti in tako so si zaključek organizirali v skupini Dravograd. Z ogledom dvorca Bukovje, z druženjem in z veliko veselja.

ZAKLJUČEK V KOTLJAH

Kjer je dobra volja, vreme nima posebnega vpliva. To so dokazali tudi člani skupine Kotlje, ki so si svoj piknik popestrili tudi s športnimi igrami. Prav tako pa nihče ni bil lačen. Bilo je veselo.

Utrinki s piknika skupine v Kotljah.

MERITVE TLAKA IN HOLESTEROLA 26.5.2012
S pomočjo najboljšega soseda smo v okviru tedna za zdravje izvedli meritve krvnega tlaka in holesterola, ki se ga je udeležilo preko 200 'kupcev'. Sestre so imele polne roke dela.

SEJEM ZDRAVE HRANE 24.5.2012
V okviru tedna za zdravje smo organizirali tudi sejem zdrave, domače pridelane hrane, ki je temelj za zdravje. Vsak lahko sam naredi največ za to, da bo užival prav takšno hrano, s tem, ko si jo bo pridelal sam, ali pa jo kupil od znanega domačega pridelovalca. Vedno več je teh možnosti, izkoristimo jih.

KULTURNI CENTER RAVNE - TEČAJI TPO+AED - 26.05.2012

V soboto, 26.05.2012 smo v Kulturnem centru na Ravnah organizirali brezplačne tečaje TPO+AED, namenjene aktivni populaciji. Posebej smo povabili športnike in športne delavce, planince, obrtnike, učitelje, vzgojitelje, svojce srčnih bolnikov, zdravstvene delavce in tudi vse ostale občane in občanke, a je bil žal odziv zelo skromen, morda tudi zaradi obilice ostalih sočasnih dogodkov v občini. So pa zato tisti, ki so se udeležili tečajev, imeli več od tega!?!

Ostali pa drugič!

DAN ZA SRČNO POPUŠČANJE - 12.05.2012

Ob svetovnem dnevu namenjenemu srčnemu popuščanju smo poskušali osvestiti čim več ljudi o tej problematiki, ki še vse prevečkrat ostane predolgo neopažena in neprepoznana. Ob pravočasni prepoznavi teh težav je veliko uspešnejše tudi zdravljenje.

Nekaj ljudi, ki so obiskali zelo dobro pripravljeno stojnico na Ravnah, je pridobilo mnogo novih informacij.

PREDAVANJE Cirile Slemenik Pušnik, dr. med. spec. inter.

V okviru tedna za zdravje, ki poteka od 18. - 27.05.2012 na Ravnah, je bilo v četrtek, 24.05. v Kulturnem centru Ravne, dobro obiskano predavanje zdravnice, naše strokovne mentorice, dr. Cirile Slemenik Pušnik na temo 'Srčno popuščanje'. Veliko zanimivega in novega je bilo moč slišati.

V imenu občine Ravne nas je pozdravila gospa podžupanja Vera Krajnc, nekaj besed je spregovoril tudi vodja skupine Črna, Tomaž Franc, predsednik Ivan Žagar pa nam je dal vedeti, da smo enkratni, seveda ne bi bilo tako brez njega.

PO MALGAJEVI POTI

Najbolj koristna, enostavna in poceni je živahna hoja. Vedno je na voljo, lahko jo uporabljamo sami ali v skupini, torej v tišini ali med klepetom. Udeležijo se je praviloma tisti, ki jim to nekaj pomeni in ki znajo ceniti njen učinek, zato v takšni družbi nikoli ni dolgčas.

Skupina srčnih bolnikov, ki se srečuje na vadbi na OŠ Prežihovega Voranca se je odpravila po Malgajevi poti.

SNEMANJE ODDAJE O VPLIVIH HRANE NA NAŠE ZDRAVJE

Na gradu Ravne je potekalo snemanje oddaje 's strokovnjaki o vplivu hrane na naše zdravje', ki jo je posnela TV Uršlja, na njej pa smo govorili poleg vsega ostalega tudi o pridelavi zdrave, domače, lokalne hrane, dostopnosti do takšne hrane, njenemu vplivu na zdravje in tudi drugih dejavnikih, ki v povezavo s hrano vplivajo na nas.

Oddajo si bo moč ogledati na TV Uršlja, kot napovednik "Tedna za zdravje", ki bo od 21.-27.5. potekal na Ravnah, kar si lahko preberete v kategoriji KLUB in PRIREDITVE. Vabljeni!

PLAVANJE
Danes, 29.02.2012, smo imeli tretjo uro plavanja v zimskem bazenu na Ravnah. Udeležilo se ga je 25 članov iz skupin Čečovje, Ravne, Kotlje, Dravograda in Črneč. Med 16 in 16,30 uro je imela vaditeljica Majda pol ure telesne vadbe v vodi. Torej gre zares. Vodje skupin prosim,da na telesni vadbi tudi druge člane obvestite o tej možnosti. Vsako sredo med 15 in 18 uro v zimskem bazenu na DTK. Med 16 in 16 30 poteka telesna vadba v vodi. Prostora in vode je pa tudi dovolj.

PUST V SKUPINI KOTLJE
Da je druženje tudi ena od glavnih aktivnosti Koronarnega kluba Mežiške doline, zelo lepo dokazujejo posnetki s pustovanja v skupini Kotlje. Komentar zato spleoh ni potreben.

PREDAVANJE dr. TRETJAKA V DRAVOGRADU
Izredno zanimivo predavanje je imel  priznani strokovnjak slovenjegraške bolnice, dr. Martin Tretjak. Temu je sledila predstavitev temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, ki jo je pripravil Primož Krajnc, diplomiran zdravstvenik in tudi vaditelj v skupini Dravograd. Številno občinstvo je bilo navdušeno. 

TEČAJ TPO+AED IN USTANOVITEV KLUBA DRAVSKE DOLINE
Včeraj, 16. 2. smo v Radljah pripravili predstavitev oziroma kar trening masaže srčne mišice z napihljivimi lutkami,ki sta ga krasno izvedla Maja Pušnik Vrčkovnik dr. med. in Primož Kranjc.

Potem pa smo neformalno ustanovili koronarni klub Dravske doline. Prisotni so z navdušenjem podprli Marjana Ternika za prvega predsednika novega kluba. Še v mesecu februarju bo s pomočjo Korociva in naših izkušenj  začel postopke za registracijo in formalno ustanovitev kluba. V nov klub se je že vpisalo 15 članov,ki bodo postali ustanovitelji kluba. Da pa bi klub res takoj zaživel, že v ponedelljek 20. 2. 2012  ob 16,00 v Športni hiši Radlje pričnejo z redno telesno vadbo. Vaditelji so Mitja Čeh, Ljubica Gregl in Rebeka Baigot.  

Hvala dr. Cirili za podporo, Županu Občine Radlje za prijaznost in obljubljeno pomoč novemu klubu, Alojzu Cifru za vsestransko in prijazno pomoč pa moji Ljubici,ki je v zadnjem času prevzela vse breme na svoja ramena in seveda Marjanu Terniku,ki je dovolil,da mu zaupamo kar pomembno humanitarno funkcijo. Zahvala gre tudi Zvezi koronarnih društev in klubov Slovenije, ki je že na samem začetku podprla pobudo za ustanovitev tega kluba, izobrazila dve vaditeljici in vaditelja telesne vadbe, prispevala že nekaj opreme za izvajanje vadbe in bo tudi finančno podprla novi klub.  

No ja,kar dolgo smo mečkali,ampak saj veste, mi stari, že malce načeti gadi, smo sicer malo počasnejši a sigurni in nikoli se ne damo.

Lep pozdrav.                                        Ivan.

TEČAJ TPO+AED V KK VELENJE
Šaleški koronanci so nas povabili, da jim pripravimo tečaj TPO+AED, ki se ga je udeležilo lepo število zainteresiranih članov.

TEČAJ TPO+AED V OŠ ŠMARTNO
V sodelovanju s koronarnim klubom Mislinjske doline smo organizirali tečaj TPO+AED, ki so se ga udeležili tudi učitelji osnovne šole Šmartno.

ZBOR ČLANOV ZA LETO 2011
Skorajda je bila velika dvorana Družbenega doma na Prevaljah premajhna za vse udeležence Zbora članov, ki so se zbrali na čudovito soboto. Obilo veselja je bilo ob druženju.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE MEŽICA
Potrebno je združiti prijetno s koristnim in stvar deluje. Ob telesni vadbi in druženju marsikdaj pozabimo na skrbi, počutimo se bolje in že s tem so stvari velikokrat enostavnejše ... ali preprosto izginejo!!!

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE PREVALJE
Tudi na Prevaljah je bilo potrebno zaključiti uspešno leto, a ker je bilo konec lanskega leta vse mogočih zaključkov, praznovanj, srečanj in poslavljanj toliko, da ni bilo mogoče najti prostega termina, se je skupina odločila, da to stori v začetku leta in to združi z meritvami holestrola, kar je vsekakor zagotovilo tako številčno udeležbo.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE RAVNE
Že tradicionalno se za konec leta obe skupini vadečih srčnih bolnikov na Ravnah srečata v jedilnici osnovne šole Prežihovega Voranca, kjer je dovolj prostora za veselje in druženje. Žal je napačen datum nastavljen na fotoaparatu, kar pa ne zmanjša vtisov, ki so ujeti na njih.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE ČRNA
Utrinki z zaključka skupine Koronarnega kluba Mežiške doline, v Črni na Koroškem, kjer je vselej veselo, da je le prostora dovolj za vse.

"AED REŠUJE ŽIVLJENJA" - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - STROJNA
Z zadnjim dnem lanskega, zelo delovnega leta, smo na stavbo podružnične osnovne šole na Strojni, ki že kar predolgo čaka na obnovo, namestili Še zadnjega od štirih aparatov iz projekta 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA'. Nenenhni zapleti okoli obnove šole so botrovali temu, da se je to zgodilo ravno na silvestrovo, ko se uradno tudi zaključi naš projekt. Kakorkoli, uspelo nam je nekaj izjemnega, o čemer pred letom nismo upali razmišljati in zahvala gre vsem v strokovni skupini, ekipi ALP PECA, ki upravlja LAS in celotnemu Koronarnemu klubu Mežiške doline. Skupaj z zadnjim AED-jem nameščenim v Hudem kotu, v občini Ribnica na Pohorju, je to že 49. javno dostopni AED na Koroškem, nameščen v ogrevano omarico in pod video nadzorom.

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih