Domov | Kontakti | Kazalo strani

SPLETNA STRAN

Spoštovani!

Pred vami je novonastala spletna stran, katere želja je seznanjati o delu društva srčnih bolnikov, Koronarnega kluba Mežiške doline. Naša želja je, da se aktivno vključite v oblikovanje njene vsebine s svojimi prispevki, fotografijami, kot tudi s predlogi, pobudami in komentarji. Na področju spletnih strani smo začetniki, zato opravičilo vsem, za morebitne napake in nepravilnosti.

Pišite nam na naslov: info@srce-si.si , saj: LE SKUPAJ SMO LAHKO ŠE BOLJŠI!!!

Hvala


NAVODILA OB POJAVU COVID-19

Ob ponovnem povečanju primerov okužbe s Covid-19, sta predsednik Zveze KDKS, prim. Janez Poles in vodja aktiva vaditeljev v Zvezi, Lilijana Žerdoner, poslala navodila in priporočila vsem društvom in klubov. Poglejte v prilogah.


PRIPOROčŒILA - VADBA 172.93 kB
NAVODILA 190.41 kB
KAJ SMO POČELI V DRUGI POLOVICI 2021


DRUGA POLOVICA 2021 718.74 kB
PRIROČNIK "AKTIVNI IN ZDRAVI STAREJÅ I"


PRIROčŒNIK 4,506.43 kB
TELEKAP

Možganska kap je velik javnozdravstveni problem, ki se kljub velikemu trudu vseh, ki so vključeni v njeno obravnavo, ne zmanjšuje, nasprotno. To gre predvsem na račun vse večjih demografskih sprememb. Starajoče se prebivalstvo in vse daljša življenjska doba seveda povečuje tudi število ljudi, ki jih prizadene možganska kap, razlaga prim. prof. dr. Bojana Žvan s Kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo  Nevrološke klinike UKC Ljubljana.


TELEKAP 136.87 kB
CEPLJENJE PROTI GRIPI

 


Povabilo na cepljenje 756.22 kB
USMERITVE ZA LETO 2012USMERITVE ZA LETO 2012 31.74 kB
CEPLJENJE PROTI GRIPI - VABILO ZZV

Vsekakor koristno in po vseh priporočilih pametno je cepljenje proti gripi za srčno žilne bolnike in nasploh vse kronične bolnike, zato se vabilo vsekakor splača pogledati in se cepiti.


VABILO 304.08 kB
ŠOLA ZDRAVEGA ŽIVLJENJA - PROGRAM

 


PROGRAM 23.38 kB
USMERITVE

 USMERITVE ZA DELO V LETU 2011

Zdrav življenjski slog.

Vse naše aktivnosti so namenjene krepitvi zdravja,kar se odraža v kakovostnem in dolgem življenju. Prizadevamo si za zdravo prehrano,primerno telesno težo,redno telesno aktivnost,psihično sproščenost,zdravstveno varnost,opuščanje tobaka in alkohola,odgovorno zdravljenje in zdravstveno vzgojo. Prizadevali si bomo za proizvodnjo,prodajo in uživanje zdrave domače rastlinske hrane.

Telesna vadba.

V vseh desetih vadbenih skupinah bomo nadaljevali z redno telesno vadbo. To nam omogoča dvakrat tedensko vadbo v Mežici,Dravogradu,na Prevaljah in Ravnah. Ko bomo pridobili vaditelja bomo vadbo organizirali tudi v Radljah.

Druge aktivnosti v skupinah.

Poleg  tedenske telesne vadbe bomo v skupinah pripravili vsaj tri pogovorna srečanja,pripravili bomo pohode v naravo,test hoje,družabna srečanja itd.

Glasilo.        V mesecu marcu in oktobru bomo izdali Glasilo.

Šola zdravega življenja in celodnevni izlet.

Zainteresiranim članom bomo omogočili udeležbo v Šoli zdravega življenja.

3. septembra bomo imeli celodnevni izlet z brezplačnim prevozom za člane.

Vključevanje novih članov.

Še naprej si bomo prizadevali v Klub pritegniti srčne bolnike in ljudi s povišanim tveganjem za srčno žilne bolezni. Dobrodošli pa so tudi drugi občani.

Zdravstvena vzgoja in varnost prebivalstva.

Veliko pozornost bomo namenjali zdravstveni vzgoji prebivalstva. Vsakemu prebivalcu doline bomo ponudili vsaj eno predavanje o srcu, srčnih boleznih ali zdravem življenjskem slogu. Po vsakem predavanju bomo prisotnim brezplačno izmerili holesterol in krvni tlak ter jim prikazali masažo srca in uporabo AED.

Dan srca.

Skupaj z Občino Mežica in donatorji bomo pripravili odmevnejšo prireditev ob Mednarodnem dnevu srca.

Avtomatični defibrilatorji.

Nadaljevali bomo s širitvijo mreže javno dostopnih avtomatičnih defibrilatorjev, obveščali občane o lokacijah in jih usposabljali za njihovo uporabo.

Strokovno delo v Klubu.

Pripravili bomo strokovno konferenco Kluba, s pomočjo Zveze izobraževali obstoječe in pridobili nove vaditelje telesne vadbe ter vodje delavnic. Iz vrst zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev si bomo prizadevali pridobiti še več prijateljev Kluba,ki nam letno namenijo vsaj dve dobrodelni uri svojega časa.                                                                                                                                           

Spletna stran.: http://www.srce-si.si

Prizadevali si bomo ustvariti zanimivo in razumljivo spletno stran.

Donatorji.

Prizadevali si bomo pridobiti več donatorjev našega dela.

 

Prevalje januar 2011                                                         Zbor članov


Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih