Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - KOROÅ KI GASILSKI ZAVOD RAVNE - 16.12.2019

S poklicnimi gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne smo obnovili znanje in veščine temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, ob tem pa smo preizkusili novo pridobitev, lutke ki smo jih pridobili s pomočjo donacije Koroškega društva za zdravje "KOVITA", podjetja INTERDISKONT z Raven in še nekaj manjših prispevkov drugih koroških podjetij. Lutke so moderne in omogočajo nadzor nad izvajanjem oživljanja preko pametnega telefona ali tablice, kar lahko projeciramo preko projektorja tudi na platno. To omogoča udeležencem neposrede informacije o kvaliteti stisov prsnega koša in umetnem dihanju ter s tem pripomorejo k takojšnji koreciji izvedbe in seznanitvijo z rezultati.

ZAKLJUČEK LETA 2019 - SKUPINA ZD RAVNE

Člani in članice skupine Ravne so zaključili leto v prostorih, kjer izvajajo telesno vadbo.

ZAKLJUČEK LETA 2019 - SKUPINA STROJNSKA REKA

Člani in članice vadbene skupine Strojnska reka, so se ob koncu leta poveselili v dobri družbi, pri "Ajnžik-u".

ZAKLJUČEK LETA 2019 - SKUPINA MEŽICA

Članice vadbene skupine Mežica, so se ob koncu leta skupaj z vaditeljicama poveselile pri "Krebsu".

ZAKLJUČEK LETA 2019 - SKUPINA ČRNA

Nekaj utrinkov z zaključka leta, skupine Črna.

ZAKLJUČEK LETA 2019 - SKUPINE PREVALJE

Skupina Prevalje je zaključek leta obeležila v gostilni "Rifl", kjer so se posebej poklonili članom 80+ ter ob dobri jedači, pijači in družbi izmenjali mnenja o tem in onem.

ZAKLJUČEK LETA 2019 - SKUPINE DRAVOGRAD

V torek,  10. 12. smo imeli člani skupine Dravograd  zaključek leta na kmečkem turizmu Vrajenk na Viču. Po predstavitvi uporabe defibrilatorja - Primož Krajnc, smo se ob dobri večerji in sladkih dobrotah naših članic prijetno družili. Zbralo se je kar 30 članov. Pogovorili smo se o uspešnem delu v tem letu in si zaželeli prijetne praznike ter zdravo in srečno 2020.

PREDAVANJE DR. ZDENKA KOŽELJ REKANOVIČ

Utrinki s predavanja

11.11.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - FARMACEVTKE

Dijakinje 1. letnika smer Farmacevtski tehnik so obnovile znanje oživljanja

11.11.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - GIMNAZIJA RAVNE

Dijaki/nje 1.letnikov Gimnazije Ravne so obnovili znanje oživljanja.

11.11.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  JURIČEVEGA DREJČKA

Na OŠ Juričevega Drejčka

27.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - VS RAZBOR - RESTART A HEART DAY

MO Slovenj Gradec je zagotovila AED, ki je sedaj javno dostopen na podružnični OŠ Razbor, kjer je tudi skupina prvih posredovalcev (PPO) PGD Podgorje. Ob svetovnem dnevu oživljanja je naš Tomaž, skupaj s PPO izvedel predstavitev uporabe tega aparata, ki rešuje življenja.

22.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - ZD RAVNE - RESTART A HEART DAY

Zaposleni v ZD Ravne, ki se redkeje srečujejo z nujnimi stanji, so ob svetovnem dnevu oživljanja, obnovili znanje temeljnih postopkov ter uporabe AED.

22.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - POLICIJA DRAVOGRAD - RESTART A HEART DAY

Tudi policisti policijske postaje Dravograd in člani združenja "Sever" obnavljajo znanje temeljnih postopkov oživljanja.

20.10.2019 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - VS GRADIÅ ČE - MO SLOVENJ GRADEC - RESTART A HEART DAY

MO Slovenj Gradec je poskrbela za nakup AED in nov javno dostopni aparat so dobili na brunarici športnega društva, v VS Gradišče, kjer so se krajani seznanili z uporabo naprave, ki rešuje življenja ter poskusili temeljne postopke oživljanja, kar jim je pripravil naš Matej.

17.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - KDS SG - RESTART A HEART DAY

Ob svetovnem dnevu oživljanja smo obnovili znane oživljanja z zaposlenimi v Koroškem domu starostnikov, enoti Slovenj Gradec.

16.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  KOROÅ KI JEKLARJI RAVNE - RESTART A HEART DAY

Na OŠ Koroški jeklarji z Raven na Koroškem, smo ponovno obeležili svetovni dan oživljanja.

10.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  DRAVOGRAD - RESTART A HEART DAY

Na OŠ "Neznanih talcev" Dravograd, smo skupaj z učenci 8. in 9. razredov, obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja

09.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  Å ENTJANŽ - RESTART A HEART DAY

V sodelovanju s KS Šentjanž pri Dravogradu, smo izvedli usposabljanje za učence OŠ Šentjanž

07.10.2019 - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  ČRNA - RESTART A HEART DAY 2019

V mesecu oktobru, natančneje 16.10., obeležujemo svetovni dan oživljanja, Restart A Heart Day. Letos smo aktivnosti ob tem dnevu pričeli na OŠ Črna, kjer so učenci 8. in 9. razredov obnovili in pokazali svoje znanje oživljanja.

28.09.2019 - SVETOVNI DAN SRCA - DVOREC BUKOVJE

V dvorcu Bukovje, v Dravogradu, je potekala prireditev ob Svetovnem dnevu srca, v organizaciji občine Dravograd ter KKMD - skupin Dravograd in Črneče. Ob kulturnem programu je spregovorila tudi strokovna mentorica Kluba, prim. Cirila ter poudarila pomen spremembe življenskega sloga, v skrbi za naše srce.

25.09.2019 - IZLET KKMD - BIZELJSKO, KUMROVEC

Fotoutrinki z izleta!!!

11.09.2019 - SVETOVNI DAN PRVE POMOČI - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  PREŽIHOVEGA VORANCA RAVNE

Že osmo leto zapored, tradicionalno, ob Svetovnem dnevu prve pomoči, sodelujemo z učenci OŠ Prežihovega Voranca Ravne, ki so se tudi danes zelo dobro izkazali.

09.09.2019 - JESENSKA SREČANJA - AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - DD PREVALJE

V Družbenem domu na Prevaljah smo obnovili znanje oživljanja, tudi s skupino nogometašev NK Korotan, ki imajo ob vhodu v svoje garderobe nameščen javno dostopni AED. 

AED REÅ UJE ŽIVLJENJA - OÅ  FRANJA GOLOBA PREVALJE - 10.09.2019

Na OŠ Prevalje, smo z učenci 8. in 9. razredov obnovili znanje oživljanja.

DAN ZDRAVJA - MEŽICA - 06.09.2019

V Mežici že tradicionalno organizirajo "Dan zdravja", kjer se predstavijo vsi deležniki, ki delujejo na področju zdravja, tako tudi naša skupina.

STRUNJAN 2019

Letošnje šole zdravega življenja v Talasu Strunjan se nas je udeležilo 37 članov KK Mežiške in 2 iz KK Mislinjske doline. V tem kratkem poročilu želimo poudariti:
-širok in raznolik rehabiIitacijski program z dvema kvalitetnima predavanjima, vsakodnevno živahno hojo v okolico, vadbo v bazenu, dihalno-sprostitvenimi vajami z glasbo ob morju. Pa številni izleti, večerna zabavna srečanja, možnost pokušine in nakupa Istrskih dobrot itd. Obilna in okusna hrana je pa pika na i.
-druga, za nas še pomembnejša značilnost pa je izjemno profesionalen in prijazen odnos zaposlenih do nas oziroma gostov. Pomoč, prijaznost in nasmeh od vseh, vedno in povsod. Seveda sta največ pohval deležni Klavdija in Tatjana, ki imata z nami največ opraviti. Posebej Klavdija nas navdušuje z vnašanjem glasbe in plesa v gibalne aktivnosti ter atraktivno in zabavno vadbo v bazenu. Pa še Korošica je.

TEDEN ZA ZDRAVJE 2019
Bogat nabor dogodkov "Tedna za naše zdravje", se je iztekel z izjemno dobro udeležbo, ki jo je omogočilo tudi vreme, vsekakor pa je ponudil nekaj za vsakogar. Naša želja je kljub temu, da bi se več ljudi seznanilo z možnostjo, kako koristiti samemu sebi!

OBČNI ZBOR KKMD ZA LETO 2018
V soboto, 16.03.2019, je v Družbenem domu na Prevaljah, potekal Zbor članov KKMD za leto 2018, na katerem smo potrdili poročila in sprejeli plan dela za naprej, izbrali pa smo tudi novega predsednika kluba. Za obdobje naslednjih dveh let je to funkcijo prevzel Alojz Ovnič iz skupine Prevalje, izbral pa si je dva podpredsednika. Dosedanjega predsednika Ivana Žagarja in Petra Kordeža, ki bosta sodelovala pri izvajanju programa dela v bodoče, Izbrali smo tudi nov upravni odbor, v katerem je poleg dosedanjega in sedanjega predsednika še Mojca Črešnik iz skupine Črneče. Prav tako smo izvolili nov Nadzorni odbor, ki ga bo vodil Jože Kordež. Vsem prisotnim je veliko uspeha pri delu in pri aktivnostih v klubu, zaželela strokovna mentorica kluba, prim. Cirila in poudarila pomen koronarnih klubov. Obdarili smo 80-letnike in 90-letnike, simbolično darilo v imenu vseh članic in članov pa je za svoje dosedanje delo prejel zdaj že bivši predsednik, Ivan. Zbrane so pozdravili gostje iz društev diabetikov in Invalidov, zbrane pa je nagovoril tudi podžupan Prevalj, Boštjan Gorenšek in obljubil plodno sodelovanje s klubom. Zahvala skupini Mežica, ki je čudovito pripravila dvorano, še posebej je bilo poskrbljeno za sladokusce. Za hrano in pijačo je poskrbela ekipa gostišča 'Rifel' s Prevalj, za izjemno glasbeno vzdušje pa skupina 'Koroški kvintet' . Glede na to, da je ples dobrodošla rekreacija, se je vse zaključilo morda malce prehitro, ... ??? Le skupaj smo lahko še boljši!!!

SEJA ODBORA KKMD
V sredo, 20.02.2019 je potekala seja odbora, ob kateri je nastala priložnostna fotografija.

SKUPINA STROJNSKA REKA
V mladinskem domu, v Strojnski reki, vsak četrtek ob 17h, poteka telesna vadba za srčne bolnike. Vabljeni! 

07.02.2019 - PREDAVANJE prim. CIRILE - STROJNSKA REKA
Na predavanju prim. Cirile, "KAKO POMAGATI SVOJEMU SRCU", se je zbralo precej okoliških prebivalcev. Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno. Po predavanju so si udeleženci izmerili krvni tlak in skupni holesterol, predstavili pa smo podrobnosti ustanovitve skupine KKMD, ki se bo odslej, ob četrtkih sestajala v mladinskem domu Strojnska reka. 

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - PLANINCI - 12.01.2019
V goste je prišla skupina planincev iz cele Slovenije, ki se priložnostno skupaj podajajo na izlete in nas prosila za tečaj oživljanja! Veselje je sodelovati z motiviranimi udeleženci! Le skupaj smo lahko še boljši!

10.01.2019 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ VUZENICA
Ravnateljica OŠ Vuzenica, nas je na podlagi pobude vzgojiteljice vrtca, ki je tudi članica prvih posredovalcev v Vuzenici, povabila v goste, kjer smo za vse zaposlene pripravili usposabljanje v temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED ali ukrepanje ob nujnih stanjih, ko je potrebno oživljanje. Res pohavala vsem udeležencem in zahvala organizatorkam! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih