Domov | Kontakti | Kazalo strani

STISI PRSNEGA KOŠA

Nič naj vas ne bo strah, da boste storili kaj narobe!!!

Najbolj narobe je, da ne storite nič!!!

Kratek posnetek z enega od usposabljanj!!!

V prvih minutah po srčnem zastoju so stisi prsnega koša veliko pomembnejši, kot umetno dihanje in če niste prepričani v svoje znanje, sposobnost in pripravljenost izvajanja umetnega dihanja usta na usta, le tega preprosto ne izvajate, ampak pritiskate na SREDINO PRSNEGA KOŠA, brez prekinitve, do 2x na sekundo, 1/3 globine prsnega koša osebe, ki leži na tleh (pri odraslem je to 5-6 cm).

Oživljamo do spremebe pri bolniku (se premakne, odpre oči, prične dihati), do trenutka, ko nas nekdo zamenja (prihod reševalcev?) ali če smo sami - do izčrpanosti!!!LETAK TPO+AED 514.97 kB
KAKO UKREPAMO OB ZASTOJU SRCA???

Zelo pomembno je, da pravočasno prepoznamo zastoj srca! Oseba se ne odziva in NE DIHA!!! Pokličemo 112 in pričnemo z oživljanjem! Kako? Oglejte si priloženi letak ali še bolje, udeležite se enega naših usposabljanj!!!

Le skupaj smo lahko še boljši!!!


ZASTOJ SRCA - KAKO UKREPAMO? 151.22 kB
TPO+AED

V sklopu projekta 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA' smo izdali zloženko in na drugi strani, so v sliki in besedi, nazorno prikazani temeljni postopki oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja (TPO+AED). Če vam ne uspe priti do zloženke, si te postopke lahko natisnete tukaj in jih izobesite na vidno mesto (oglasno desko, ...).

Oglejte si foto albume skupinskih izobraževanj TPO+AED:


TPO+AED 514.97 kB
DVE LETI PO USPEŠNI UPORABI JAVNO DOSTOPNEGA AED

Preberite kratek članek o tem, kako je dve leti po preživelem nenadnem srčnem zastoju, ali po uspešni uporabi javno nameščenega avtomatskega defibrilatorja.


DVE LETI PO TEM 492.61 kB
SMERNICE ZA OŽIVLJANJE

 Za vse, ki vas zanima, so tu na voljo posodobljene smernice za oživljanje, Evropskega združenja za reanimacijo, ki so v veljavi od oktobra 2010.


SMERNICE 2010 7,197.20 kB
ŠE EN USPEŠEN PRIMER UPORABE AED NA KOROŠKEM

 Še en uspešen primer uporabe AED, že tretji po vrsti na Koroškem

se je zgodil včeraj, 10.02.2011,  v Radljah ob Dravi.
Četudi gre za AED, ki je nameščen v Domu starejših občanov 
in so ga uporabili zdravstveni delavci, ali pa ravno zaradi tega, je to
dogodek, ki se še pred nekaj leti ne bi mogel zgoditi, 
zato zaposlenim vse pohvale in čestitke za hitro,
strokovno ter odločno ukrepanje
ob nenadnem srčnem zastoju, 
saj ...
Le skupaj smo lahko še boljši !!!


PREDSTAVITEV USPEŠNE UPORABE AED - PLAKAT

V začetku decembra 2010 smo v Portu na Portugalskem, na simpoziju Evropskega združenja za reanimacijo (www.erc.edu), 'Resuscitation2010', sodelovali s plakatom na temo:

'Uspešna uporaba javno nameščenega AED s strani laikov, v deželi, ki nima uradnega programa javno dostopnih defibrilatorjev'


PLAKAT . PORTO 2010 3,769.99 kB
Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih