Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

ZAKLJUČEK LETA SKUPINA RAVNE
Članice in člani skupine Ravne, ki se na vadbi srečujejo v zdravstvenem domu, so tam tudi sklenili vadbo za letošnje leto. Pestro, veselo in nasmejano! Foto:Ivan

POGOVOR S PRIM. CIRILO - SKUPINA ČEČOVJE
V jedilnici OŠ Prežihovega Voranca so se člani/-ce skupine Čečovje, sestali s prim. Cirilo in se pogovorili o vseh stvareh, ki jih težijo ali zanimajo.

ZAKLJUČEK LETA 2018 - SKUPINA DRAVOGRAD
Članice in člani skupine Dravograd so se ob veselem druženju s harmoniko, poslovili od telesne vadbe v letu 2018, a le za kratek čas. Po novem letu, polni moči, nadaljujemo!

07.12.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - METULOV BREG
Krajani "Metulovega brega", so pred leti s prostovoljnimi prispevki omogočili namestitev javno dostopnega AED, še vedno pa se jim zdi pomembno obnavljanje znanja oživljanja, s pomočjo prim. Cirile in njene hčerke, prav tako zdravnice, Maje.

06.12.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - VOJNI INVALIDI
Društvo vojnih invalidov za Koroško nas ob svojem zaključku prosilo za predavanje in predstavitev temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. Ivan jim je predstavil svojo zgodbo in na koncu so tisti, ki so želeli tudi preiskusili svoje veščine.

05.12.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - CUDV ČRNA - 2. SKUPINA
 ... in še druga skupina!
04.12.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - CUDV ČRNA - 1. SKUPINA
V zameno za koriščenje telovadnice v CUDV Črna, smo za zaposlene v Centru organizirali obnovitveno usposabljanje v TPO+AED.

29.11.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - UPRAVNA ENOTA SLOVENJ GRADEC
Naša podporna članica in bodoča specialistka urgentne medicine, zdravnica Ana Andrejc, je omogočila zaposlenim UE SG, da se seznanijo s temeljnimi postopi oživljanja in AED ter da preizkusijo svoje znaje in veščine.

24.11.2018 - OBNOVITVENO USPOSABLJANJE VADITELJEV ZKDKS - ŠMARJEŠKE TOPLICE
Na obnovitvenem usposabljanju za vaditelje Zkdks, v Šmarjeških toplicah, ki bi naj od sedaj potekalo vsako leto, smo sodelovali z delavnico Neželenih dogodkov med vadbo.

21.11.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - CŠOD PECA
Na centru šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Peca nad Mežico, so gostili učence OŠ Franceta Prešerna iz Maribora, ki so se seznanili z naravo zastoja srca, temeljnimi postopki oživljanja ter z uporabo AED.

02.12.2018 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - GRAŠKA GORA

Na tromeji občin Slovenj Gradec, Mislinja in Velenje, so na pobudo Rotaract clubov Slovenj Gradec in Velenje, s prispevki vseh omenjenih, namestili nov javno dostopni AED na gostilno Plazl. Vsekakor pomemben prispevek k varnosti ljudi na tako odmaknjenem območju.

Zbralo se je veliko število krajanov, ki so lahko videli in preizkusili postopke oživljanja ter uporabo naprave, ki rešuje življenja.

15.11.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ LEŠE
Na eni redkih še delujočih podružničnih osnovnih šol v Mežiški dolini, se je 20 otrok, od 1. - 5. razreda, seznanilo z ukrepi prve pomoči in  preizkusilo svoje veščine temeljnih postopkov oživljanja. Pridružile so se jim tudi učiteljice.

21.11.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ JURIČEVEGA DREJČKA RAVNE
Učenci OŠ Juričevega Drejčka z Raven so obnovili znanje ter veščine oživljanja.

05.11.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - GIMNAZIJA RAVNE
Dijaki/-nje 1. letnikov Gimnazije Ravne so obnovili znanje in veščine temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. 

19.11.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ DRAVOGRAD

Na OŠ Neznanih talcev, Dravograd, smo v sodelovanju s KS Dravograd izvedli usposabljanje za učence 8. in 9. razredov.

Utrinke si lahko ogledate TUKAJ!!!

POGOVOR S PRIM. CIRILO - MEŽICA
V prostorih ZD Mežica se je 25 članic in članov skupine KKMD iz Mežice pogovarjalo s prim. Cirilo.

POGOVOR S PRIM. CIRILO - RAVNE
Pogovor s prim. Cirilo v skupini Ravne je potekal v sproščenem vzdušju in vsak je dobil odgovor na svoje vprašanje.

POGOVOR S PRIM. CIRILO - DRAVOGRAD

Člani KKMD iz skupine  Dravograd so že imeli to sredčo, da se je pogovora z njimi udeležila strokovna mentorica, prim. Cirila. O zdravju, boleznih, zdravilih in načinu življenja s kronično boleznijo, nikoli ne zmanjka vprašanj. Po pogovoru so si lahko izmerili krvni sladkor in skupni holesterol.

23.10.2018 RESTART A HEART DAY 2018 - CUDV VDC RAVNE
Zelo prijetno presenečeni nad odzivom in resnim pristopom ter navdušeni nad izdelki varovancev CUDV Črna, ki delajo v Varstveno delovnem centru (VDC) Ravne.

22.10.2018 RESTART A HEART DAY 2018 - MEŽICA
Ob svetovnem dnevu oživljanja 2018, smo usposabljali učence 8. in 9. razredov OŠ Mežica.

20.10.2018 RESTART A HEART DAY 2018 - SLOVENJ GRADEC

Ob svetovnem dnevu oživljanja smo na stojnici, v Mercator centru Slovenj Gradec, predstavili temeljne postopke oživljanja in uporabo AED. Še vedno je preveč tistih, ki ne želijo, se bojijo ali vse vedo!?!

18.10.2018 RESTART A HEART DAY 2018 - RAVNE
Aktivnosti ob svetovnem dnevu oživljanja smo nadaljevali na OŠ Koroški jeklarji na Ravnah, kjer se je vse skupaj tudi začelo, leta 2011, op.p.

16.10.2018 RESTART A HEART DAY 2018
Letos je 16. oktobra potekal prvi Svetovni dan oživljanja, ki je bil prejšnja leta le Evropski dan. Obeležili smo ga, kot običajno, z usposabljanjem učencev 8. in 9. razredov OŠ, tokrat v Črni na Koroškem.

06.10.2018 - IZLET V DOLINO SOČE
Izleta v Dolino Soče se nas je udeležilo 134. Od Traberka do Vrbskega jezera in naprej skozi Avstrijo in Italijo nazaj v Slovenijo do Trdnjave Kluže na dostopu v Bovško dolino. Sledila je učna ura zgodovine severozahodne Slovenije, s "pravimi" vojaškimi častniki nekdanjih vojska. Nadaljevali smo pot skozi Triglavski narodni park do njegovega glavnega informacijskega središča. Tu pa učna ura o mrtvi in živi naravi, živalstvu, rastlinstvu in ljudeh v tej prelepi a zahtevni naravi. Komaj smo še ujeli kosilo v Dolini Trente, tako zanimive in poučne so bile te naše učne ure. Zaradi muhastega vremena poti nismo nadaljevali proti Bovcu in Kobaridu ampak smo se obrnili proti domu. Potem pa spet mimo bahavih vršacev, globokih sotesk, ledeniškega jezera, do doma, v za nas še vedno najlepšo Mežiško dolino. Hvala Relaksu, šoferjem in predvsem vodičkam za njihovo strokovnost, prijaznost in širok nasmeh od prve do zadnje minute.

28.09.2018 - SVETOVNI DAN SRCA - ČRNA NA KOROŠKEM
Ob Svetovnem dnevu srca - 2018, smo v Koronarnem klubu, skupaj z Občino Črna na Kor. in OŠ Črna pripravili osrednjo prireditev v Kulturnem domu Črna. Dobro obiskana prireditev, lep kulturni program učencev OŠ Črna, vzpodbudne besede Županje Občine Črna in kot vedno razumljivo predavanje prim. Cirile o uresničevanju letošnjega slogana praznika srca: "Za moje srce, tvoje srce, za vsa naša srca". V imenu KK Mežiške doline se zahvaljujem Županji Občine Črna, Ravnateljici, njenim sodelavkam in učencem OŠ Črna, prim. Cirili, Brankotu Lepičniku, preds. DD Mežiške doline za številne meritve sladkorja in holesterola, vodji skupine Črna, Sivestru in članom ter vsem ostalim, ki so prispevali k uspešni izvedbi prireditve. Hvala vsem. Ivan

10.09.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ PREŽIHOV VORANC
Z učenci OŠ Prežihov Voranc smo obnovili znanje oživljanja in uporabe AED.

03.09.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - JESENSKA SREČANJA NA PREVALJAH
V okviru "Jesenskih srečanj" na Prevaljah smo izvedli tečaj oživljanja in uporabe AED. Udeležba je bila presenetljivo dobra in skupaj smo razrešili dileme, vprašanja ter se znebili strahu pred ukrepanjem ob nujnih stanjih. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

OTROŠKI FESTIVAL RAVNE - 19.08.2018
Tudi letos smo se s Koronarnim klubom Mežiške doline pridružili pestremu programu otroškega festivala, v okviru "Poletja na Ravnah"! Čestitke in pohvale organizatorjem, veseli izjemnega zanimanja otrok in staršev!
Le skupaj smo lahko še boljši!!!

ŠOLA ZDRAVEGA ŽIVLJENJA - STRUNJAN

Člani našega kluba so uživali v Strunjanu, kjer so polnili baterije za nove zmage, v šoli zdravega življenja! 

Tisti, ki misli, da ve vse, ne ve nič! (George Bernard Shaw)

Vrnili smo se iz letošnje Šole zdravega življenja v Strunjanu. Bilo nas je 43 iz KKMD in 5 iz KK Mislinjske doline. Z aktivnostmi smo začeli takoj po prihodu, v nedeljo 27.5.2018. Uvod, predstavitev programa, razporeditev, kosilo, počitek, zvečer pa že na obalo, da so se nekateri prepričali, da je voda še vedno morska. Že v ponedeljek in vse naslednje dni, že na vse zgodaj vodena jutranja hoja nato pa še vaje za sproščanje, z Barbaro, ob Morju. Nato plavanje v morju ali bazenu z morsko vodo, kmalu po kosilu pa predavanje kuharja Željka o zdravi prehrani srčnih bolnikov. Na izlet v Portorož, zvečer pa predavanje Emilije o uporabi Strunjanske artičoke v prehrani. Kar naporen dan, kot vsi naslednji. Hoja, plavanje, vadba v bazenu, izleti, pohodi, promocija Istrske hrane, vina in olja, pa zanimiva predavanja, vsak večer glasbena prireditev in seveda veliko druženja, smeha in čveka. Vse to je seveda možno le ob velikih prizadevanjih in prijaznostjo celotnega kolektiva, od direktorice Silvane, šefa Toneta, Barbare in vseh drugih. Hvala vam. Ivan.

Vse posnetke si lahko ogledate na povezavi: https://photos.app.goo.gl/1f7JZqQcq9XTHkfi6

04.04.2018 - 2. OŠ SLOVENJ GRADEC - AED REŠUJE ŽIVLJENJA
Učenci 9. razredov 2. OŠ Slovenj Gradec in njihove učiteljice so obnovili in ponovili znanje ter veščine temeljnih postopkov oživljanja ter se seznanili z napravo, ki rešuje življenja.

15.03.2018 - VELENJE - ZBOR ČLANOV ZKDKS
V Velenju je v četrtek potekal Zbor članov Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije, katerega član je seveda tudi naš klub. Člane so predstavljali predsedniki in pooblaščenci klubov. Skupno se nas je udeležilo 13 klubov in društev, ki smo sprejeli poročila o delu v minulem obdobju ter smernice delovanja v naprej, za katere upamo, da bodo prav tako uspešne, kot je uspešno delo novega vodstva Zveze, na čelu s predsednico prof. Ireno Keber ter nepogrešljivo podpredsednico gospo Alenko Babič. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

13.03.2018 - KOTLJE 2 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED
Na pobudo Koronarnega kluba Mežiške doline, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Kotlje, predvsem pa s pomočjo prostovoljnih prispevkov skoraj vseh stanovalcev naselja Kotlje 2 in z donacijami nekaterih podjetnikov iz tega naselja, so stanovalci pridobili javno dostopni AED, ki je nameščen na naslovu Kotlje 183, kjer bo na voljo za nujne primere, za katere pa si želimo, da bi jih bilo čim manj. Usposabljanje sledi.

12.03.2018 - PREDAVANJE PRIM. CIRILE IN MERITVE V MEŽICI
V Mežici je potekalo dobro obiskano predavanje prim. Cirile Slemenik Pušnik na temo "BOLEČINE V PRSNEM KOŠU", kjer so lahko udeleženci slišale vse, kar je potrebno vedeti o tem in se po predavanju pogovorili z našo strokovno mentorico, o svojih težavah. Po predavanju so si izmerili krvni tlak in skupni holesterol.

10.03.2018 - ZBOR ČLANOV KKMD
Polna dvorana Družbenega doma na Prevaljah je potrdila poročila občnega zbora in plan dela za v naprej. Le skupaj smo lahko še boljši.

SREČANJE AKTIVA VADITELJEV ZKDKS - 10.03.2018 - VINSKA GORA
V vinski gori so se zbrali/-e vodje vaditeljev/-ic na prvem delovnem srečanju, pod vodstvom Lilijane Žerdoner iz Šaleškega koronarnega kluba. Udeležila se ga je tudi predsednica Zveze, prof. Irena Keber.

PREDAVANJE prim. CIRILE -
V polni poročni dvorani Družbenega doma na Prevaljah so udeleženci, bilo jih je 50, prisluhnili prim. Cirili Slemenik Pušnik in njenemu predavanju o bolečini v prsih. Kdaj, zakaj in na kaj moramo biti pozorni, kateri so znaki, ki jih ne smemo zanemariti in kdaj vzrok ni srce. Po predavanju so se prisotni seznanili z uporabo avtomatskega defibrilatorja in se dogovorili, da v kratkem organiziramo praktično usposabljanje oživljanja in uporabe AED.

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - PODPECA - 16.02.2018
V okviru projekta 'AED REŠUJE ŽIVLJENJA' smo usposabljali krajane Podpece, kjer je tudi lokacija javno dostopnega AED. Zagotovo je dobro slišati in videti, kako in kaj, vendar ko poskusiš, je občutek povsem drugačen! Naučite se oživljati!!!

PUST V SKUPINI KOTLJE - 13.02.2018
Že tradicionalno se v skupini Kotlje posvečajo pustni tradiciji in kljub pravi zimi optimistično kličejo pomlad. 

PROJEKT "AED REŠUJE ŽIVLJENJA"
Vsak lahko reši življenje!!! ZNATE OŽIVLJATI??? Vse drugo lahko počaka, bolnik v srčnem zastoju, NE MORE!!! NAUČITE SE!!! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - ČRNA NA KOROŠKEM - TOPLA
Na brunarici TIC TOPLA, v občini Črna na Koroškem je nameščen nov javno dostopni AED. Tam je potekalo tudi usposabljanje za okoliške prebivalce. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

17.01.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - GASILSKI DOM PREVALJE
V gasilskem domu PGD Prevalje smo izvedli usposabljanje za krajane naselja Perzonali (Prevalje), kjer je družina Praprotnik namestila svoj AED na javno mesto, s pomočjo podjetja TRO Prevalje, ki je prispevalo za ogrevano omarico. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

16.1.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - GD MEŽICA
Ob namestitvi novega javno dostopnega AED v Mežici, na Podjunski ulici, kjer ga je kupil in namestil g. Štefan Gnamuš, skupaj s TAB d.d., ki je kupilo omarico, smo izvedli tudi usposabljanje za okoliške prebivalce!!! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

16.1.2018 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ MEŽICA
V okviru projekta "AED REŠUJE ŽIVLJENJA"  smo kot vsako leto, obnovili znanje in veščine oživljanja z učenci ter nekaterimi učitelji/cami OŠ Mežica. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

15.01.2018 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - PREVALJE - PERZONALI
g. Franc Praprotnik je kupil AED, TRO Prevalje je kupilo omarico, občina Prevalje je vključila aparat v mrežo javno dostopnih in tako smo bogatejši za še eno napravo, ki bo omogočala hitro in učinkovito pomoč ob nujnih stanjih, na območju, kjer prej takega aparata ni bilo. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

11.01.2018 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED V ČRNI - BISTRA
V Bistri, pri Plazniku (družina Adamič) smo že pred koncem lanskega leta namestili javno dostopni AED, ki pa smo ga zaradi obilice drugih obveznosti in vremenskih nevšečnosti, uradno predali namenu istočasno z usposabljanjem za okoliške stanovalce. Skupaj z županjo, seveda! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

11.01.2018 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED V MEŽICI - PODJUNSKA
V Mežici je bil v četrtek, 11.1.2018 ob 10. uri, nameščen nov javno dostopni AED, na Podjunski ulici 34, kjer ga je kupil g. Štefan Gnamuš in ga dal v javno uporabo, s pomočjo podjetja TAB d.d., ki je prispevalo sredstva za ogrevano omarico. S tem se bo na območju Mežice še dodatno povečala možnost hitrega in učinkovitega ukrepanja ob nujnih stanjih, ko sekunde rešujejo življenja. Za vse zainteresirane bo brezplačen tečaj oživljanja in seznanitev s to napravo v torek, 16.1.2018 ob 17h v gasilskem domu PGD Mežica!!! Vabljeni!

09.01.2017 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ KOROŠKI JEKLARJI
Učitelji/ce osnovne šole Koroški jeklarji so obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja.

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih