Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - PODPECA - ČRNA NA KOROŠKEM - 19.12.2016
Občina Črna na Koroškem je skupaj z donacijo Zavarovalnice Triglav namestila nov javno dostopni AED. Pred vhodom v rudarski muzej v Podpeci, ki je oddaljen od prve ekipe NMP kar 21,5 km, od zdravstvene postaje v Črni pa 3,5 km. Direktorica Zavarovalnice Triglav in županja občine Črna sta skupaj predali namenu aparat, ki rešuje življenja, prisotni pa so lahko preizkusili svoje znanje in sposobnost izvajanja oživljanja na lutkah ter se seznanili z napravo, s katero ni mogoče škoditi bolniku, na katerega jo namestimo.

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - JANEČE 15, RAVNE NA KOROŠKEM
Podjetnik, Matej Natlačen, se je z družino odločil lokalni skupnosti, točneje svojim sosedom v naselju Janeče, namestiti in podariti javno dostopni AED. Ob tej priložnosti smo izvedli predstavitev uporabe AED ter izvajanja temeljnih postopkov oživljanja, takoj po novem letu pa bo za vse prebivalce naselja organiziran tečaj. Iskrene čestitike in zahvala za velikodušno gesto, v upanju, da aparata ne bomo rabili prepogosto!!!

14.12.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ BRATOV POLANČIČEV MARIBOR
Kot zahvalo za sodelovanje pri raziskavi v sklopu magistrske naloge, ki jo opravlja naš Primož Krajnc, smo izvedli usposabljanje za učence 8. in 9. razredov na OŠ bratov Polančičev Maribor. Odziv je bil enkraten, prav tako pristop in sodelovanje otrok, ki jih moram res pohvalit! Čestitke in najlepša hvala!

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - SLOVENJ GRADEC - PAMEČE

Blizu trobeljske gostilne Ržen so »Male Benetke«, soseska v Vaški skupnosti Pameče, kjer ljudje živijo zelo aktivno družabno življenje. In porodila se jim je ideja, da bi imeli v svojem kraju svoj defibrilator. Glavni donator zanj je Zavarovalnica Triglav, ki z donacijami za preventivo in varnost v okviru novoletnih akcij del sredstev namenjenih za darila vrača v lokalno okolje. Ostali denar so zbrali vaščani sami in s pomočjo nekaterih donatorjev (Kostmann d. o. o., Alba d. o. o., Duler d. o. o. Pameče, Lesna vrata Prevalje, Zollern Prevalje, Božidar Strel s. p., Kontus-Sport bar, Steklarstvo Vitko, aktiv Rdečega križa Pameče-Troblje in drugi). Nihče od posameznikov, ki so prispevali prostovoljne prispevke, ne stanuje dlje kot za 4 minute hoda od mesta, kjer je nameščen nov defibrilator.

Slavnostno, s kratkim kulturnim programom in podelitvijo pisnih zahval donatorjem, so ga 26. novembra, nameščenega pri Goričanu - na hiši z naslovom Pameče 139, predali svojemu namenu. Čeprav je bila njegova namestitev ideja zasebnikov, spada tudi ta defibrilator kot vsi drugi v javno mrežo defibrilatorjev in je na voljo komurkoli, ki bi ga potreboval.

Glede na potrebe so izbrali aparat visoke kakovosti Pad 500P z ogrevano omarico, ker ga je ceneje vzdrževati, vaščani ga bodo namreč vzdrževali sami. Miroslav Sušec, ki je usklajeval vse potrebno v zvezi z njegovo namestitvijo, je povedal, da so s tem pripomogli k dvigu kakovosti življenja na vasi ter pokazali, da sosedje znajo stopiti skupaj in narediti nekaj dobrega. To je lahko zgled tudi drugim družbam ali skupnostim, saj Pamečani s tem namignejo, da si defibrilator prebivalci neke soseske lahko kupijo sami na podoben način.

Čeprav so na dan namestitve defibrilatorja na kratko prikazali, kako se ravna z aparaturo, so v začetku decembra v pameškem gasilskem domu tudi širši zainteresirani javnosti prikazali na lutkah, kako rokovanje z njim sploh ni zapleteno. 

29.09.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - UČITELJI/ICE IN VZGOJITELJICE OŠ+VRTEC PREVALJE
Hvala in pohvala učiteljem/icam osnovne šole Franja Goloba in vzgojiteljicam vrtca Krojaček Hlaček s Prevalj!!!

07.11.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - GIMNAZIJA RAVNE
Okoli 100 dijakinj in dijakov ravenske Gimnazije je obnovilo in preizkusilo svoje znanje ter sposobnost izvajanja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED.

15.11.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - SREDNJA ŠOLA RAVNE

V prekrasnih, novih prostorih Srednje šole Ravne, se je 172 dijakov prvih letnikov vseh usmeritev, skupaj s svojimi profesorji, udeležilo obnovitvenega usposabljanja v temeljnih postopkih oživljanja in le redki med njimi so se takšne učne ure udeležili prvič. V sedmih šolskih urah smo spoznali osem oddelkov dijakov, ki so zelo pozorno in z zanimanjem gledali in poslušali predavanje o zastoju srca ter tehniki oživljanja, nato pa sami preizkusili svoje znanje in sposobnost izvajanja teh postopkov na lutkah z modeli AED. Poučen dan sta izkoristila tudi dva pripravnika srednje zdravstvene šole, ki trenutno opravljata pripravništvo v ZD Ravne in na Zdravstveno reševalnem centru Koroške, saj vaja dela mojstra.

Na koncu se nam je pridružila tudi ravnateljica Srednje šole Ravne, poudarila pomen takšnih usposabljanj in pokazala dijakom zadnje skupine, kako se stvari streže!

Le skupaj smo lahko še boljši

18.11.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - STROJNA
Na pobudo ekipe z oddaje "Svet na kanalu A" smo organizirali brezplačen tečaj v kraju, ki je od ekipe NMP oddaljen več kot 10 minut in na Strojni so bili takoj za to. Tako smo v bivši podružnični osnovni šoli organizirali usposabljanje za domačine in tudi vse ostale zainteresirane. Udeležba je bila dobra, vzdušje odlično in zagotovo kmalu pridemo spet.

MEŽICA - ZA ZDRAVJE Z ROKO V ROKI - 15.10.2016

V soboto, 15.10.2016 je v Narodnem domu v Mežici potekala prireditev oz. projekt 'Za zdravje, z roko v roki', kjer so se predstavljala društva s področja zdravstvenega varstva in rehabilitacije kroničnih bolnikov, na katerem smo izvajali meritve krvnega tlaka in holesterola, diabetiki krvnega sladkorja in društvo ledvičnih bolnikov presejalne teste na vsebnost beljakovin v urinu. Dobra obiskanost je osnova za to, da se dogodek ponovi naslednje leto, želja pa je, da občani prepoznajo nujnost spremebe življenskega sloga na bolje!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - DOBRAVA - RADLJE OB DRAVI - 15.10.2016
Ob evropskem dnevu oživljanja smo na Dobravi (občina Radlje ob Dravi) organizirali tečaj TPO+AED za tamkajšnje stanovalce, ki imajo od lanskega septembra nameščen javno dostopni AED. Predavanje je imela naša strokovna mentorica, prim. Cirila.
V sodelovanju Koronarnega kluba Mežiške doline, prvih posredovalcev PGD Radlje ob Dravi in reševalcev Zdravstveno reševalnega centra Koroške smo dokazali, da le skupaj smo lahko res dobri!!!... 

SVETOVNI DAN SRCA - MEŽICA - 30.09.2016
Letos je v Mežici potekala slavnostna proslava ob Svetovnem dnevu Srca. S kulturnim programom otrok mežiške šole in strokovnim predavanjem prim. Cirile, vse zbrane pa je nagovoril župan Mežice, g. Dušan Krebl. Druženje po koncu prireditve smo popestrili z merjenjem holesterola in skromnim prigrizkom.

VABILO NA DAN DOŽIVETIJ KORONARNEGA KLUBA DRAVSKE DOLINE

VABIMO VAS NA

DAN DOŽIVETIJ

Z OBČINO VUZENICA

IN KORONARNIM KLUBOM DRAVSKE DOLINE

V SODELOVANJU Z GOBARSKIM DRUŠTVOM JEŽEK MUTA - VUZENICA

IZLET KKMD - 08.10.2016

Izjemno število udeležencev izleta Koronarnega kluba je le še eno dodatno potrdilo, da je prijetno v družbi prijaznih in veselih ljudi. Tokrat se je izleta udeležilo kar 139 članov, na poti na ogled bele Ljubljane!

Ivan je povedal:"Kar lep izlet smo imeli. Celi dan hoja in zelo malo sedenja.

Obiskali smo Staro Ljubljano, se popeljali po Ljubljanici, skočili na Grad, se sprehodili po prenovljeni Slovenski cesti in 
obsedeli v Emonski kleti. Pa spet skok na Trojane in domov, kjer ja pa vedno najlepše.
Zelo zadovolni smo bili s prevozom, programom in vodenjem izleta, za kar gre zahvala vsem trem voditeljjicam iz Karete, saj ni enostavno celi dan voditi in srbeti za 139 radovednih izletnikov, pri tem pa biti še prijazen in duhovit.

POGOVOR S HERMANOM KUMPREJEM

V dvorani PGD Kotlje je potekal pogovor z našim članom, Hermanom Kumprejem, ki mu v prsih bije že tretje srce, saj so mu že dvakrat vstavili srce darovalca. 


AED KOROŠKA - DVA NOVA APARATA
Ob "Svetovnem dnevu prve pomoči" smo na Koroškem vključili v mrežo javno dostopnih AED dva nova aparata. Enega na Prevaljah, kjer gre zahvala občini Prevalje, osnovni šoli Franja Goloba, kjer je AED nameščen in zavarovalnici Triglav, ki je prispevala donacijo v ta namen.
Drugi AED je nameščen v Dravogradu, na Pod Gradom 52, kamor ga je s pomočjo zbranih prostovoljnih prispevkov občanov, namestila stranka SMC Dravograd, skupaj s KS Dravograd in OZRK Dravograd.

Še en, oziroma dva dokaza, da le skupaj smo lahko še boljši!

09.09.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA
Ob svetovnem dnevu prve pomoči smo ponovili usposabljanje učencev v oživljanju, na OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah.

RAVENSKI DNEVI - 24.08.2016 - TPO+AED
Taborniki roda 'Koroški jeklarji' so nas povabili k sodelovanju pri svojih aktivnostih in predstavitvi delovanja ob 'ravenskih dnevih', kjer smo s pomočjo nove pridobitve, lutk za učenje oživljanja, predstavljali mimoidočim tehniko temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. Le skupaj smo lahko še boljši!!!

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE DRAVOGRAD - 09.06.2016

Člani skupine Dravograd so zaključili z vadbo za to sezono in so se določili, da si vzamejo dopust. Zaključek so organizirali pri "Vrajenku", kjer so obeležili tudi 2 leti odkar je g. Hrevh dobil novo srce. Ob tej priliki je povedal, kaj vse je doživel, nato pa so si vsi skupaj ogledali še film z 10. obletnice KKMD. Niso bili ne žejni in ne lačni, veseli pa!!!

MERJENJE HOLESTEROLA - DRAVOGRAD - 06.06.2016
Pred počitnicami si je vedno dobro izmeriti vrednost skupnega holesterola.

PREDAVANJE asist., prim. BOJAN VUJKOVAC, dr. med. - ČRNEČE - 25.05.2016
Za konec vadbene sezone so članice in člani KKMD iz Črneč, pa tudi drugi domačini lahko prisluhnili zanimivemu predavanju slovenjegraškega zdravnika, ki je v prvi vrsti zaslužen za dobro oskrbo ledvičnih bolnikov, pa seveda tudi vseh ostalih. Po predavanju sos e lahko udeleženci seznanili s temeljnimi postopki oživljanja in z uporabo AED, na koncu pa so si lahko izmerili holesterol.

STRUNJAN 2016 - ŠOLA ZDRAVEGA ŽIVLJENJA
Prelepi majski dnevi so še polepšali dopustniške dni v Strunjanu, za vse, ki so se odločili udeležiti se "Šole zdravega življenja"!

SKUPŠČINA - ZBOR ČLANOV ZKDKS
V Šmarjeških toplicah je potekala skupščina ali zbor članov ZKDKS, ki se ga je udeležilo skoraj 30 predstavnikov 14. koronarnih društev in klubov, od skupno 16. in na katerem smo morali žal sprejeti odstop dosedanjega predsednika Zveze, g. Jurija Repiča, v svoje vrste pa smo sprejeli koronarni klub Dolenjske in Bele krajine, tako da je v Zvezi sedaj 17 društev. V bodoče bo potrebno veliko volje in energije, da bomo vzdrževali nivo delovanja na takšnem nivoju ali ga celo presegli.

POGOVOR S HERMANOM KUMPREJEM - KOROŠKI MEDGENERACIJSKI CENTER RAVNE - 12.05.2016
V MKC Ravne je potekal pogovor z našim članom, Hermanom Kumprejem, ki v svojih prsih nosi že tretje srce.

PREDAVANJE prim. CIRILE SLEMENIK PUŠNIK, dr.med.spec.inter. - PREVALJE - 11.05.2016
V prostorih Družbenega doma na Prevaljah se je na predavanju prim. Cirile zbralo veliko število udeležencev, ki so slišali veliko pomembnega o srcu in srčnem popuščanju. Po predavanju so si izmerili skupni holesterol.

DAN ZA SRČNO POPUŠČANJE
V soboto, 7.5.2016 je v okviru dneva ozaveščanja o srčnem popuščanju, na Ivarčkem jezeru potekala delavnica na to temo, pod vodstvom Maje Pušnik Vrčkovnik, dr. med. spec. inter.

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - OJSTRICA - DRAVOGRAD
Stranka SMC Dravograd vztrajno zbira prostovoljne prispevke in skupaj z OZRK Dravograd namešča javno dostopne AED na svojem območju. Tokrat na podružnični OŠ na Ojstrici. Kljub rahlemu sneženju se je zbralo precej domačinov, ki so lahko pod budnim očesom članov ekipe prve pomoči, OZRK Dravograd, tudi preizkusili svoje znanje oživljanja na lutkah.

23.04.2016 - TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - MERJENJE HOLESTEROLA
V soboto so potekale meritve holesterola in krvnega tlaka v poslovalnici najboljšega soseda, v Dobji vasi. Stem smo zaključili aktivnosti ob letošnjem tednu za naše zdravje v organizaciji Koronarnega kluba Mežiške doline.

22.04.2016 - TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - EKO BIO TRŽNICA
Na ravenski tržnici so svoje zdrave pridelke obiskovalcem ponudili domači pridelovalci zdrave lokalne hrane.

20.04.2016 - TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - S prim. CIRILO ŽIVAHNO PO PARKU
prim. Cirla Slemenik Pušnik se je s člani KKMD  podala na živahno hojo po ravenskem parku.

20.04.2016 - TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - MAJA PUŠNIK VRČKOVNIK, dr. med. - KC RAVNE

Nasveti o zdravem načinu življenja so pomembni za mlade, ki vstopajo v hitri svet odraslih. Predavanje na to temo je za dijake ravenske gimnazije pripravila Maja Pušnik Vrčkovnik, zdravnica slovenjegraške bolnice in strokovna sodelavka Koronarnega kluba Mežiške doline.

19.04.2016 - TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - KC RAVNE - prim. CIRILA SLEMENIK PUŠNIK
V poučnem predavanju o nevarnostih srčno žilnih bolezni je pred polno dvorano KC Ravne, prim. Cirila udeležencem predstavila vzroke in zaplete bolezni srca in ožilja, ki ogrožajo naše zdravje. Po koncu predavanja so si udeleženci lahko izmerili skupni holesterol in se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja ter uporabo AED.

18.04.2016 - TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - KULTURNI CENTER RAVNE
V tednu za naše zdravje vsako leto organiziramo brezplačen tečaj oživljanja, ki se ga je tokrat udeležilo lepo število mladih, med njimi taborniki iz roda Koroških jeklarjev z Raven in nekaj manj mladih, ki so poleg poslušanja teorije in gledanja predstavitve lahko tudi praktično poskusili izvajanje teh postopkov na lutkah. Na usposabljanju se je Ivan srečal z gospodom, ki mu je skupina zaposlenih, z AED v domu starejših na Fari rešila življenje, ko je tam med obiskom doživel zastoj srca! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

17.04.2016 - NOV JAVNO DOSTOPNI AED - ZELEN BREG - RAVNE NA KOROŠKEM
Koronarni klub Mežiške doline že tradicionalno organizira "Teden za zdravje", ob svetovnem dnevu zdravja in letos smo ga pričeli z namestitvijo javno dostopnega AED na Zelen bregu, občina Ravne na Koroškem, kjer so s skupnimi močmi in sredstvi to omogočili krajani omenjenega zaselka, ki so zbirali prostovoljne prispevke, glavnino pa sta prispevala Zavarovalnica Triglav, OE Slovenj Gradec in občina Ravne na Koroškem. Ob predaji je prisotne pozdravil predstavnik krajanov, Boris Ranc, nagovoril pa jih je župan občine Ravne, dr. Tomaž Rožen, ki je poudaril pomen javno dostopnih AED in se zahvalil vsem za prispevek k temu. Predstavili smo princip uporabe AED in ukrepe oživljanja, ki so ob tem potrebni, predsednik KKMD, Ivan Žagar pa je prisotnim opisal svoj primer zastoja srca in še dva podobna primera, ki pa sta se končala povsem različno. Eden s srečnim koncem, drugi pa zaradi ne ukrepanja prisotnih, precej tragično.
Le skupaj smo lahko še boljši!!!

13.04.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - SKUPINA PREVALJE
Ker včasih aktivnosti drugih preprečijo telesno vadbo, pa tudi zato, da ne pozabimo, smo na Prevaljah obnovili znanje oživljanja in uporabe AED v skupini srčnih bolnikov. Kar se Janezek (in Micka) nauči, to zna! Nič naj vas ne bo strah, da boste storili kaj narobe, najbolj narobe je, da ne storite nič! Le skupaj smo lahko še boljši

08.04.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ ČRNA NA KOROŠKEM - SVETOVNI DAN ZDRAVJA
OŠ Črna na Koroškem vsako leto obeleži svetovni dan zdravja z naravoslovnim dnevom namenjenim zdravju, v katerem z veseljem sodelujemo z usposabljanjem učencev 8. in 9. razredov v temeljnih postopkih oživljanja. Tako je bilo tudi letos.

ZBOR ČLANOV KKMD - PREVALJE - 20.02.2016
Kot je že običaj, smo se zaradi velikega števila udeležencev, predvsem pa zaradi velikodušne poteze občine Prevalje in njenega župana, ki nam dvorano Družbenega doma odstopi brezplačno, zbrali na zboru članov KKMD za leto 2015. Kar 190 udeležencev je prišlo iz vseh skupin našega kluba, kar je vsekakor pohvale vredno. Glede na to, da občni zbor ni imel volilne narave, smo sprejeli poročila o delovanju, financah in usmeritvah za naprej, prisluhnili smo vzpodbudnim besedam župana Prevalj, dr. Matica Tasiča in naše vedno nasmejane mentorice, prim. Cirile. Vsem gospodičnam, ki hitijo tja čez zlata osemdeseta, smo čestitali. Po malici smo se ob zvokih ansambla Koroški kvintet tudi zavrteli.

PUST V SKUPINI KOTLJE - 09.02.2016
Že tradicionalno se pust ustavi v Kotljah, kjer ga v skupini KKMD prepričajo, da je čas za pomlad! Včasih uboga takoj, včasih pa ne!?!

03.02.2016 - AED REŠUJE ŽIVLJENJA - VUHRED
Na povabilo predsednika Koronarnega kluba Dravske doline, g. Marjana Ternika, smo bili povabljeni v KS Vuhred, kjer imajo javno dostopni AED, da smo skupno obnovili znanje oživljanja in uporabe AED. Zahvala gospe Metki Erjavec, predsednici KS Vuhred za dobro organizacijo! Le skupaj smo lahko še boljši!!!

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE ČRNA NA KOROŠKEM
Včeraj so v Črni na Koroškem zaključili lanska srečanja ob zaključku leta. Nekaj resnih besed o delu skupine, predstavitev novega vodje skupine, Silvestra Krajnca, pa veliko sproščenosti in klepeta.

BOŽIČ V SKUPINI KOTLJE
Bolje pozno, kot nikoli, pa tudi za popestritev teh (ne)zimskih dni si oglejte utrinke s praznovanja Božiča v skipini Kotlje.

 

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih