Domov | Kontakti | Kazalo strani

 

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ DRAVOGRAD - 20.12.2013
Za konec letošnjega delovnega leta smo izvedli usposabljanje v TPO+AED še na OŠ Neznanih talcev Dravograd, s katerim smo zaokrožili izvedbo tečajev na celotnem območju delovanja Koronarnega kluba Mežiške doline. Šoli smo podarili tudi koplete prve pomoči podjetja LIDL. S pomočjo Zavoda za šolstvo in ob podpori vodstva kluba pa smo to dejavnost še razširili, uspeli pa smo tudi nadomestiti nekaj že preutrujenih lutk. Hvala vsem za podporo in zaupanje, sodelavcem pa za trud in razumevanje! Le skupaj smo lahko še boljši!!! Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE ČRNA - 20.12.2013
Članice in člani skupine iz Črne so se ob zaključku leta zbrali v gostišču Drofelnik.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE ČRNEČE - 19.12.2013
Za veselo vzdušje v skupini Črneče ni potrebno veliko, za zaključek pa je potrebno priti le do "Brigite".

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE RAVNE - 19.12.2013
Tudi skupina Ravne običajno zaključuje leto v prostorih zdravstvenega doma, kjer se odvija tudi telesna vadba in tako je bilo tudi tokrat.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE PREVALJE - 18.12.2013
Skupina Prevalje je že tradicionalno zaključila svojo vadbeno sezono v gostišču Rifel na Prevaljah.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE KOTLJE - 17.12.2013
Z zaključka skupine Kotlje smo dobili le en posnetek Božička Vinkota z našo prim. Cirilo.

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE ČEČOVJE - 17.12.2013
Člani skupine "Čečovje" so si za zaključek leta privoščili izlet v kitajsko restavracijo. 新年好

ZAKLJUČEK LETA SKUPINE DRAVOGRAD - 16.12.2013
Skupina iz Dravograda je pripravila zaključno srečanje za leto 2013 pri "Vrajenku".

PREDAVANJE "SRČNI ZASTOJ, TPO+AED" - DRUŠTVO DIABETIKOV MEŽIŠKE DOLINE - 14.12.2013 - GOSTIŠČE DELALUT
Na zaključno srečanje društva diabetikov Mežiške doline so nas povabili z željo, da jim predstavimo AED in situacije, ko je potrebna njegova uporaba. Nekateri med njimi so bili navdušeni nad možnostjo praktičnega preizkusa oživljanja na lutki. Ivan je predstavil uspešen primer uporabe AED iz Črne. Vsekakor smo poskrbeli za krepitev sodelovanja med društvoma. Cel albumk si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - GIMNAZIJA RAVNE - 16.12.2013
Približno 120 dijakov in dijakinj gimnazije Ravne se je udeležilo usposabljanje v TPO+AED. Naš predsednik jim je spregovoril o svoji izkušnji in o uspešnem primeru uporabe javno dostopnega AED v Črni, septembra letos. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ MEŽICA - 12.12.2013
Na OŠ Mežica so se nam poleg 7., 8. in 9. razreda pridružili tudi učenci 5. razreda, ki smo jim zasedli telovadnico in so imeli 'športno vzgojo' na malce drugačen način. Zelo zanimivo doživetje zanje in navdušenje za nas, saj so zelo zavzeto pristopili k usposabljanju, ne le  da so napeto poslušali, v veliki večini so tudi dobro izvajali masažo prsnega koša na lutkah. Šoli smo podarili pakete prve pomoči, podjetja LIDL. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZDRAVSTVENO PREDAVANJE - "TUDI HRANA JE LAHKO ZDRAVILO" METKA EPŠEK LENART, dr. med., spec. inter. - ČRNEČE, 12.12.2013
V dvorani gasilskega doma Črneče se je zbralo lepo število obiskovalcev, ki so prisluhnili zanimivemu predavanje zdravnice Metke Epšek Lenart, internistke slovenjegraške bolnice, na teko "Tudi hrana je lahko zdravilo". Po predavanju so si udeleženci lahko izmerili tlak in krvni sladkor, reševalec Primož Krajnc, dipl. zn. pa je prikazal temeljne postopke oživljanja z uporabo AED.

ZDRAVSTVENO PREDAVANJE - KARMEN KLANČNIK, abs. med. - DRAVOGRAD - 10.12.2013
V dravograjski knjižnici je bilo skorajda premalo prostora za vse, ki so želeli prisluhniti zdravstvenemu predavanju absolventke medicine, Karmen Klančnik. Na vprašanja prisotnih je odgovarjala tudi zdravnica Andreja Cokan Vujkovac, internistka slovenjegraške bolnice. Po predavanju je sledil prikaz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, ki ga je izvedel reševalec Primož Krajnc, dipl. zn.

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ ŠENTJANŽ - 09.12.2013
Pridni otroci nas vedno znova navdušijo s svojo pozornostjo, prizadevnostjo in pristopom. Tako je bilo tudi na OŠ Šentjanž, kjer smo usposabljali skoraj 70 učencev 7., 8. in 9. razreda. Šoli smo podarili komplete prve pomoči podjetja LIDL. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

SKUPINA DRAVOGRAD - KOSTANJEV PIKNIK - 25.10.2013
Bolje pozno, kot nikoli pravijo in člani skupine Dravograd so nam poslali posnetke z oktoberskega kostanjevega piknika, ki so ga popestrili z meritvami tlaka in holesterola, izpustili pa soslike pečenega kostanja in mladega mošta, da se nam ne bi cedile sline. Zaključek leta bo skupina Dravograd obeležila v ponedeljek, 16.12.2013 pri Vrajenku.

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ OB DRAVINJI - SLOVENSKE KONJICE - 06.12.2013
S podporo podjetja MEDIVAL iz Slovenskih Konjic, smo izvedli usposabljanje na tamkajšnji OŠ Ob Dravinji, za učence 8. in 9. razredov. Lahko samo rečem, da so nas otroci prijetno presenetili, prav tako učiteljice, ravnateljica in kuhar ter kuhar'ce. Šoli smo podarili komplete prve pomoči podjetja LIDL. Cel ALBUM si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - OŠ FRANJA GOLOBA PREVALJE - 28.11.2013
Na OŠ Franja  Goloba Prevalje smo bili navdušeni nad učenci 8. in 9. razredov, ki so zelo pozorno in prizadevno sodelovali na tečaju oživljanja in uporabe AED. Za vsakega učenca smo zagotovili letak s prikazom postopkov oživljanja in uporabe AED, šoli pa smo podarili komplete prve pomoči podjetja LIDL. Cel album si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - KORONARNI KLUB DRAVSKE DOLINE - RADLJE OB DRAVI - 27.11.2013
Na pobudo in v organizaciji Koronarnega kluba Dravske doline, smo izvedli usposabljanje v TPO+AED za občane Radelj ob Dravi. V prelepi dvorani Mladinskega kulturnega centra se je zbrala vedoželjna skupina tistih, ki želijo osvežiti in obnoviti znanje oživljanja. Vsem udeležencem smo ob koncu tečaja razdelili letake s prikazom postopkov oživljanja in uporabe AED ter jim podarili komplete prve pomoči podjetja LIDL. Cel album si lahko ogledate TUKAJ!!!

AED REŠUJE ŽIVLJENJA - SREDNJA ŠOLA RAVNE - 26.11.2013
Skoraj 100 dijakov 1. letnikov Srednje šole Ravne se je preizkusilo v izvajanju temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. Predstavniku učiteljev smo podarili pakete prve pomoči podjetja LIDL. Cel ALBUM si lahko ogledate TUKAJ!!!

TEČAJ TPO+AED OBČINA PREVALJE - 14.11.2013
Zaposleni občine Prevalje so obnovili znanje oživljanja in se seznanili z avtomatskim defibrilatorjem. Udeležencem smo podarili komplete prve pomoči podjetja LIDL.

PREVALJE - TEČAJ TPO+AED - 07.11.2013
Na Prevaljah smo pripravili tečaj za vse tiste, ki so prispevali pri namestitvi AED na Uršlji gori, pa takrat ob predstavitvi niso bili prisotni. Kljub temu, da termin ni ustrezal vsem povabljenim, so udeleženci zavzeto  in prizadevno preizkusili in obnovili svoje znanje s področja oživljanja ter se pobližje seznanili z napravo, ki je nameščena sedaj tudi na Domu na Uršlji gori. Vsi udeleženci so prejeli pakete prve pomoči podjetja LIDL. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

OGREVANJE OMARICE ZA AED V ČRNI - 05.11.2013
Županji Črne, mag. Romani Lesjak gre zahvala, da je odobrila izvedbo ogrevanja omarice za AED v Črni in NLB, da je to omogočila. Za aparat, ki je 19.09. letos rešil življenje bo to velika prednost za mrzle zimske dni. Več posnetkov si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZDRAVSTVENO PREDAVANJE - "KO ZABOLI SRCE" - asist. MARTIN TRETJAK, dr. med., spec. inter. - MEŽICA - 21.10.2013
Polna dvorana gasilskega doma v Mežici je navdušeno prisluhnila predavanju internista, Martina Tretjaka, ki je na zelo zanimiv način predstavil težave, ki nas lahko doletijo, ko je govora o srcu. Predavanju je sledil prikaz AED in TPO, zatem pa meritve krvnega tlaka in holesterola.

61. JAVNO DOSTOPNI AED - URŠLJA GORA 1699 m - 21.10.2013
Na dan svete Uršule smo na Uršlji gori predali namenu že 61. javno dostopni AED. Zahvala gre najprej Andreji Voler, zdravnici GRS, ki je s pobudo in svojim prispevkom sprožila to akcijo. Planinskemu društvu Prevalje, ki je prevzelo glavnino stroškov za nakup aparata, občini Črna, Ravne in Prevalje, KKMD, PD Velenje, MAPREL-Matej Kupljen, INCOMM-Jure Krivograd, BVD Ravne-Mirko Vošner, PD Ravne, AK Ravne, LD Prežihovo, LD Pogorevc, Jurij Voler s.p., GG Slovenj Gradec, KKMiD, ... Vsem iskrena hvala! Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

REŠUJMO ŽIVLJENJA - OŠ JURIČEVEGA DREJČKA RAVNE NA KOROŠKEM - 18.10.2013
V petek, 18.10.2013, smo usposabljali učence OŠ Juričevega Drejčka z Raven na Koroškem, ki so z velikim zanimanjem in zelo pozorno prisluhnili predstavitvi ter se z veliko vnemo lotili praktičnega preizkusa izvajanja temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega defibrilatorja. Ob tej priliki smo šoli podarili pakete prve pomoči podjetja LIDL, ki jih je z veseljem prevzela ravnateljica šole Suzana Vodnjov, da bodo v šoli aktivnosti, sprehodi in izleti  bolj varni. Zahvala gre vsekakor občini Ravne, ki podpira naša prizadevanja. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

ZDRAVSTVENO PREDAVANJE EWA IWONA KOSI, dr.med. spec. nevr. - Prevalje, 16.10.2013
Na predavanju v mali dvorani prevaljskega Družbenega doma je bilo še komaj kaj prostora ob zanimivih temah povezanih z možgansko kapjo in drugimi boleznimi centralnega živčevja. Po predavanju so prisotni lahko poskusili temeljne postopke oživljanja na lutki in se seznanili z avtomatskim defibrilatorjem, lahko pa so si izmerili vrednost skupnega holesterola.

POTI NA GORO
Da bi se lahko udeležili svečane predaje in predstavitve uporabe javno dostopnega AED na Uršlji gori, je treba vedeti, kako se pride gor. Za vse domačine je samo po sebi umevno, kako priti na Uršljo goro, za vse ostale pa je tudi ogromno možnosti, nekaj si jih lahko ogledate tukaj! 

REŠUJMO ŽIVLJENJA - OŠ ČRNA NA KOROŠKEM - 11.10. 2013
Že tretje leto zapored smo se na OŠ Črna na Koroškem srečali z učenci 8. in 9. razredov ter njihovimi učiteljicami pri usposabljanju v TPO+AED, letos še posebej veseli uspešne uporabe javno dostopnega AED izpred meseca dni v Črni. Pohvala gre vsem udeležencem, z veseljem pa smo sprejeli povabilo, da bi s tem nadaljevali vsako leto. Šoli smo podarili pakete prve pomoči podjetja LIDL, ki bodo prišla prav ob izletih, športnih prireditvah ali šoli v naravi. Nekaj utrinkov!!! Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

REŠUJMO ŽIVLJENJA - DS ZIMZELEN - TOPOLŠICA - 01.10.2013
V svojo sredino so nas povabili zaposleni doma starejših 'Zimzelen' iz Topolšice, kjer smo se v prijetnem okolju in dobrem  vzdušju usposabljali v TPO+AED. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

"REŠUJMO ŽIVLJENJA" - 1. OŠ SLOVENJ GRADEC - 19.09.2013
Usposabljanje na 1. OŠ SG je potekalo v zelo prijetnem ozračju, še posebej zaradi obiska gospe Fani Čeh, z Zavoda za šolstvo, zadolžene za zdravstveno vzgojo, ki nas je prišla pogledat, pohvalit in razveselit z novico, da nas bodo podprli pri izvajanju naših usposabljanj. Na ta način bomo lahko seznanili in usposobili še več učencev in dijakov v TPO+AED. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

"TEDEN SRCA" - 27.09.2013 - ČRNA NA KOROŠKEM - PROSLAVA OB SVETOVNEM DNEVU SRCA
Letošnji svetovni dan srca si bo najbrž najbolj zapomnil gospod, ki je preživel srčni zastoj prejšnji teden in zdaj veselo okreva, mi pa smo ga obeležili s proslavo, kot običajno. Vse zbrane je v prelepi dvorani gasilskega doma Črna pozdravila županja, mag. Romana Lesjak, po kulturnem programu učencev OŠ Črna, pa so prisotni lahko prisluhnili predavanju dr. Cirile Slemenik Pušnik. Velika zasluga in zahvala za vse prireditve pa našemu neumornemu predsedniku Ivanu. Hvala!!!

"TEDEN SRCA" - 26.09.2013 - GD ČRNA
Četrtek je bil rezerviran za tečaj oživljanja, ki smo ga želeli nameniti usposabljanju krajanov Črne, pri tem pa nam je priskočil na pomoč tudi mladenič, ki je natanko teden dni nazaj, v četrtek, 19.09.2013, z AED-jem nameščenim pred NLB v Črni, rešil življenje svojemu tastu. Zahvala je namenjena vsem takrat prisotnim, ki so hitro, odločno in preudarno rešili človeka ob nenadnem srčnem zastoju. Najbrž je bil sam dogodek povod za dober obisk na tečaju. Dodano vrednost dogodku pa je prispeval še obisk dr. Zdenka Šalde, zdravnika, ki je na dolenjskem pričel z razvojem mreže javno dostopnih AED in usposabljanjem laikov. Uro pred tečajem smo se v družbi naše mentorice, dr. Cirile, njenega moža, direktorja ZD Ravne, dr. Pušnika, županje Črne, gospe Romane Lesjak, predstavnika društva diabetikov in naše ekipe, pogovarjali o problematiki javno dostopnih AED, usposabljanj, odgovornosti, prostovoljstvu in še čem. Ves album si lahko ogledate TUKAJ!!!

"TEDEN SRCA" - 24.09.2013 - PODPECA
V Podpeci, pri Matjažu, se je (žal) zbrala le peščica zainteresiranih domačinov, ki so lahko prisluhnili zelo zanimivemu predavanju zdravnice Marije Ivanovič o nevarnostih in zapletih srčno žilnih bolezni, načinu življenja, vzrokih in možnostih. Vsak je dobil odgovor na svoje vprašanje, po predstavitvi oživljanja in AED pa so si lahko izmerili tudi krvni tlak in vrednost skupnega holesterola. Načeli smo temo zbiranja sredstev in zanimanja za namestitev AED v Podpeci, ... morda prav pri Matjažu.

"TEDEN SRCA" - 23-09-2013 - ŽERJAV
Teden srca se je pričel s predavanjem zdravnika Zdenka Kikeca, dr. med., o boleznih črevesja, beseda pa je na koncu nanesla na vse mogoče težave, s katerimi se ljudje srečujejo. Seznanili so se lahko z delovanjem avtomatskega defibrilatorja (AED), nato pa so si lahko izmerili vrednost skupnega holesterola in krvni tlak.

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - POSLOVNA CONA DOBJA VAS
Za zgled vsem, ki razmišljajo o podobnih akcijah, so vsekakor podjetniki in zasebniki iz poslovne cone Dobja vas, ki so družno, z enakimi deleži, prispevali k nakupu in namestitvi že 59. javno dostopnega AED na Koroškem. Pobuda sicer ni nova, je pa zaključena uspešno, v zelo kratkem času, kljub počitnicam, ki so krive za to, da je bila predstavitev aparata šele danes, 16.09.2013, v prostorih podjetja LVP, kjer se je zbralo lepo število predstavnikov donatorjev in njihovih zaposlenih. Po predstavitvi so lahko tudi praktično preizkusili izvajanje temeljknih postopkov oživljanja in si pobliže ogledali AED. VES ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

SKUPNA JE MLADOST - JEZERSKO - 14.09.2013

Vsako leto se skupnost vrtcev Gorenjske zbere na srečanju, ki je namenjeno druženju, spoznavanju novih vsebin in izmenjavi izkušenj. Če res dober glas seže v deveto vas, potem je bilo to nekaj takega in povabili so nas 

V petih modulih, ki so zajemali po štiri delavnice, smo sodelovali s svojim usposabljanjem v TPO+AED in skupno seznanili ter vsaj do neke mere usposobili, kar 450 vzgojiteljic in med njimi nekaj vzgojiteljev. Vsekakor dogodek, ki bi potrboval posnemovalce v vseh regijah.

Prelepo vreme je odgnalo jutranji mraz, ki nam je lezel med kosti ob le 3°C in skupaj smo doživeli zelo zanimivo izkušnjo, ki nam bo pomagala pri podobnih prireditvah v bodoče. V iskrenem upanju, da smo uspeli nekaj svojega znanja prenesti na udeležence. VES ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

REŠUJMO ŽIVLJENJA - OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA RAVNE - 10.09.2013
Svetovni dan prve pomoči smo obeležili tudi na OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah. Zanimanje večine učencev je še vedno na zavidljivem nivoju, želja naša pa je, da potešimo tudi radovednost učencev nižjih razredov, ki tokrat zaradi natrpanega programa niso mogli ostati še na praktičnem delu usposabljanja. VES ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

REŠUJMO ŽIVLJENJA - OŠ KOROŠKIH JEKLARJEV RAVNE - 09.09.2013
Svetovni dan prve pomoči praznujemo 11. septembra in v počastittev tega obeležja smo izvedli prvo usposabljanje za učence osnovnih šol v tem šolskem letu. Skupaj s približno 100 učenci 8. in 9. razredov, ki so se po predstavitvi poskusili še v praktičnem izvajanju temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, nam je prisluhnilo še skoraj 50 učencev nižjih razredov, ki jim bo koristila vsaka informacija, ki so si jo zapomnili, da bodo naslednje leto lažje in hitreje sprejemali nova znanja na tem področju. VES ALBUM SI OGLEJTE TUKAJ!!!

NOV JAVNO DOSTOPNI AED, GORTINA - MUTA
Že sredi meseca junija je Društvo za trajnostni razvoj Muta namestilo nov javno dostopni AED na Gortini, v obnovljeni 'Oničevi hiši'. Ob namestitvi je vsem prisotnim delovanje aparata in temeljne postopke oživljanja predstavil Mitja Čeh, reševalec in vaditelj Koronarnega kluba Dravske doline, prisotni pa so lahko vse to tudi poskusili. To je že tretji javno dostopni AED, ki ga je omenjeno društvo namestilo v občini Muta, obenem pa že skupno 58. na Koroškem, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Saj: 'Le skupaj smo lahko še boljši!'

IZLET 09.06.2013
Kar 110 udeležencev našega kluba se je udeležilo izleta v Savinjsko dolino, na srečanje koronarnih klubov in društev Slovenije, kjer je bilo veselo, kar se le da. Ob tem so si uspeli ogledati tudi zgodovino hmeljarstva.
SKUPINA PREVALJE - POGOVOR Z dr. CIRILO
Člani skupine Prevalje so se z dr. Cirilo pogovarjali o težavah in problemih, ki jih tarejo in o zadovoljstvu, ki ga ponuja druženje in telesna vadba.

ZAKLJUČEK VADBE V ČRNI
 Člani vadbene skupine KKMD iz Črne so zaključili z vadbo za letošnjo sezono, ob tem pa se je od aktivnega udejstvovanja, kot vaditeljica poslovila Majda Kladnik. Zahvaljujemo se ji za prizadevnost.
LETOVANJE V STRUNJANU
 20 naših članov se je odločilo za letovanje v Strunjanu. Upam, da letos ne bodo potrebovali na morju bunde in dežnika.
AED PODGORJE - URADNA PREDAJA
V petek, 24.05.2013, je Koronarni klub Milsinjske doline, skupaj z mestno občino Slovenj Gradec in še nekaterimi donatorji iz Podgorja, predal namenu javno dostopni AED, ki je nameščen pred vhodom v Kulturni dom Podgorje. Na predstavitvi se je zbralo lepo število krajanov te vaške skupnosti, z udeležbo nas je počastil tudi župan mestne občine Slovenj Gradec, g. Andrej Čas, o tem, kakao lahko vsi pomagamo ob nujnih stanjih, ko je ogroženo življenje, pa so prisotni slišali od Cirile Slemenik Pušnik, dr. med. spec. inter., lahko pa so se seznanili z delovanjem defibrilatorja in  praktično preizkusili izvajanje oživljanja na lutkah. Program je povezovala Katja Gačnik. Cel album si lahko ogledate TUKAJ!!!

NOV JAVNO DOSTOPNI AED - PODGORJE

Koronarni klub Mislinjske doline je zaslužen, da je danes, 16.05.2013, nameščen javno dostopni AED ob vhodu v Kulturni dom Podgorje, seveda v sodelovanju z mestno občino Slovenj Gradec, vaško skupnostjo Podgorje, nekaj malega pa smo se trudili tudi mi. Najlepši dokaz, kako je v sodelovanju možno postoriti vse, brez veliko truda, saj je bila ogrevana omarica pritrjena, kot bi mignil, aparat nameščen, kot tudi usmerjevalne table. Vključena je tudi video nadzorna kamera in sedaj samo ... akcija!!! Da le ne bi bilo treba, a če se pripeti nenadni srčni zastoj, bo hitra in učinkovita pomoč takoj pri roki. Uradna predaja aparata, predstavitev delovanja in možnost praktičnega preizkusa oživljanja na lutkah bo v petek, 24.05.2013 ob 19. uri v Kulturnem domu, Podgorje pri Slovenj Gradcu 34/a, 2381 Podgorje. Vabljeni!

REŠUJMO ŽIVLJENJA - 2. OŠ SLOVENJ GRADEC - 07.05. IN 14.05.2013

Učenci 9. razredov 2. Osnovne šole Slovenj Gradec so se v dveh torkih usposabljali za uporabo AED in pridobivali znanja temeljnih postopkov oživljanja. Kot običajno je bilo veselo. Kakšen dan je veselja več, spet drugič ga primanjkuje, a na koncu je pomembno le, da smo vsi odnesli nekaj pozitivnega.

Utrinke s 07.05.2013 si lahko ogledate TUKAJ!!!

Utrinke s 14.05.2013 si lahko ogledate TUKAJ!!!

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - POGOVOR Z dr. CIRILO - STROJNA
V oddaljeni vasici sredi idilične narave teče čas drugače, kot v dolini a težave in problemi so več ali manj enaki. Vsi udeleženci pogovora z dr. Cirilo, so lahko izvedeli vse, kar jih je o zdravju zanimalo, seznanili so se z avtomatskim defibrilatorjem in s postopki oživlčjanja, ki so potrebni, kadar je ogroženo življenje. Lahko so preizkusili svoje znanje na lutki in aparatu, na koncu pa smo jim izmerili vrednost holesterola v krvi.  
TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - SPREHOD - 27.04.2013
Za zdrav pogled na svet in zdravo telo ni potrebno veliko. Le sproščen sprehod skozi gozd v dobri družbi!!! 
TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - TPO+AED - KOTLJE
V vsaki slabi stvari je nekaj dobrega in seveda tudi obratno. A v slabi udeležbi največ odnesejo udeleženci, ki se jim lahko bolj posvetimo in ne glede na slabo udeležbo se bomo tako trudili še naprej, zato vsi vabljeni na naše tečaje. 
TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - SEJEM ZDRAVE, DOMAČE, LOKALNE HRANE
V okviru "Tedna za naše zdravje" je potekal že tradicionalni sejem zdrave,lokalno pridelane, domače hrane, ki ji namenjamo premalo pozornosti, saj se cena in izgled ne skladata z našimi predstavami, s katerimi nas vzgajajo multinacionalke, velike trgovske verige, ... Pa ne gre za teorijo zarote, le za dejstvo, da nam je preveč vseeno, kaj jemo!!!
TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - PREDAVANJE ANDREJE COKAN VUJKOVAC, dr.med., spec.inter.
V Kulturnem centru Ravne je polna dvorana gimnazijcev prisluhnila nadvse zanimivemu in poučnemu predavanju o nevarnostih, ki v mladosti prežijo na naše zdravje, kako se ubraniti in zaščititi pred njimi. Nekaj je o svoji izkušnji povedal Ivan Žagar, ob koncu predavanja pa je nekaj o srčnem zastoju in uporabi AED dodal še Peter Kordež.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - MERJENJE HOLESTEROLA IN KRVNEGA TLAKA - MERCATOR - 25.04.2013
Ali je bil obisk Mercatorja številčnejši tudi zaradi naših meritev, je možno predvidevati, vsekakor pa vsi, ki so prišli s tem namenom, lahko ugotovili, kolikšna je vrednost  njihovega celokupnega holesterola in krvnega tlaka.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - REŠUJMO ŽIVLJENJA - 24.04.2013
V Kulturnem centru Ravne je potekal prvi od dveh brezplačnih tečajev TPO+AED v sklopu tedna za naše zdravje, na katerem so udeleženci izvedeli vse o tem, kdaj, kako in zakaj je tako zelo pomembno čim prej priskočiti na pomoč v primeru srčnega zastoja in tudi sicer. Po načelu POSLUŠAJ, POGLEJ, POSKUSI, odnesemo največ znanja, ki nam lahko le koristi in tako so tudi udeleženci lahko tudi poskusili izvajanje oživljanja na lutkah in se seznanili z AED.

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - PREDAVANJE IWONA EWA KOSI, dr. med. spec. nevrologije
V mali dvorani Kulturnega centra Ravne je potekalo zanimivo in poučno predavanje zdravnice Iwone Ewe Kosi, specialistke nevrologinje, na temo:'MOŽGANSKA KAP, NAŠ TIHI IN ZAHRBTNI SOVRAŽNIK' 

TEDEN ZA NAŠE ZDRAVJE - OKROGLA MIZA
V sklopu tedna za naše zdravje je danes, v torek, 23.04 2013, v Študijski knjižnici Ravne, potekala 'MEDGENERACIJSKA OKROGLA MIZA O KAJENJU IN ALKOHOLU'. Udeležence je pozdravil župan, mag. Tomaž Rožen, med udeleženci pa so bili Zavod za zdravstveno varstvo Ravne, Zdravstveni dom Ravne, Gimnazija Ravne, (seveda) Koronarni klub Mežiške doline, nevladna Mreža za omejevanje uporabe tobaka, ... Utrinke si lahko ogledate tukaj!!!

PREDAVANJE CIRILE SLEMENIK PUŠNIK, dr.med.spec.inter. - KOTLJE - 17.04.2013
Okoli 60 udeležencev predavanja, je po manjših tehničnih zapletih, z navdušenjem prisluhnilo nadvse zanimivemu predavanju o tem, kako preprečujemo srčni infarkt in možgansko kap. Po koncu predavanja in zanimivih vprašanjih, so si udeleženci lahko izmerili skupni holesterol in krvni tlak.

NOV AED V EKIPI ZA TEHNIČNO REŠEVANJE, PGD RADLJE OB DRAVI
Ekipa za tehnično reševanje pri PGD Radlje ob Dravi je bogatejša za AED, ki bo še en košček v mozaiku zagotavljanja vsesplošne oskrbe poškodovancev, bolnikov in pomoči potrebnih. Ob rednem usposabljanju in obnavlkjanju znanja s področja prve pomoči, so radeljski gasilci obnovili tudi znanje temeljnih postopkov oživljanja in se pobliže seznanili z napravo, ki rešuje življenja. Da je aparat del standardne opreme, pa pričajo tudi oznake na gasilskem vozilu, namenjenemu za tehnično reševanje.

REŠUJMO ŽIVLJENJA - POLŠNIK - TPO+AED - 06.04.2013
 Na povabilo učiteljic in krajevne skupnosti Polšnik, smo predstavili delovanje AED in omogočili krajanom, da poskusijo, obnovijo in osvežijo svoje znanje oživljanja. Album si lahko ogledate TUKAJ!!!

REŠUJMO ŽIVLJENJA - 26.03.2013 - CELJE, SREDNJA ZDRAVSTVENA ŠOLA

Na pobudo in pod pokroviteljstvom podjetja MEDIVAL, smo usposabljali skoraj 200 dijakov in profesorjev Srednje zdravstvene šole Celje. Utrinke z dogodka si lahko ogledate TUKAJ!!!

POGOVOR dr. CIRILE S ČLANI SKUPINE DRAVOGRAD - 21.03.2013

V skupini KKMD Dravograd se je dr. Cirila sestala s člani, z njimi poklepetala o zdravju in težavah s katerimi se srčni bolniki srečujejo, o zdravilih ki jih morajo redno jemati ter še čem.

ANDREJA COKAN VUJKOVAC, dr. med. - ČRNEČE - 20.02.2013
Več kot 60 prisotnih je prisluhnilo nadvse zanimivemu predavanju o tem, KAJ LAHKO SAMI STORIMO ZA ZDRAVJE SVOJIH ŽIL, ki ga je imela zdravnica, specialistka internistka, ANDREJA COKAN VUJKOVAC, v dvorani gasilskega doma v Črnečah. Predavanju je sledil prikaz temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED, ki ga je izvedel PRIMOŽ KRAJNC, diplomiran zdravstvenik, reševalec in vaditelj KKMD, temu pa je sledilo še merjenje tlaka in skupnega holesterola.

REŠUJMO ŽIVLJENJA - 2. OŠ SLOVENJ GRADEC - 05.02.2013
Z željo, da osvežijo pomen ukrepanja ob nujnih stanjih in obnovijo znanje temeljnih postopkov oživljanja ter se seznanijo z avtomatskim defibrilatorjem, so nas učitelji in učiteljice 2. OŠ Slovenj Gradec, na čelu z ravnateljico gospo Nado Duler, v organizaciji Koronarnega kluba Mislinjske doline, povabili na svojo šolo, kjer smo združili prijetno s koristnim.

SESTANEK PREDSEDNIKOV KLUBOV IN DRUŠTEV - ZVEZE
V sredo, 30.01.2013 je bil v Ljubljani sestanek predsednikov koronarnih društev in klubov Slovenije, kjer je bila glavna tema priprava vlog za FIHO. Predsednik Zveze, g. Jurij Repič je podrobneje predstavil pomembne podrobnosti, ki jih mora vsebovati poročilo vsakega društva ali kluba posebej, da ne bi prišlo do zapletov, saj so vsa poročila sestavni deli ene same vloge, od katere je odvisno financiranje celotne Zveze.
UTRINKI Z ZAKLJUČKA SKUPINE ČRNEČE - 14.12.2012
Nikoli ni prepozno in vsekakor je bolje pozno kot nikoli, zato si oglejte nekaj utrinkov z zaključka leta 2012, kot ga je obeležila skupina Črneče.

ZBOR ČLANOV - PREVALJE - 26.01.2013
Na zboru članov, ki je bil v soboto, 26.01.2013, v veliki dvorani Družbenega doma na Prevaljah, smo po vseh slišanih poročilih izvolili novo vodastvo. Predsednik je za naslednji dve leti ostal isti in vse, ki bi želeli prispevati k delu v klubu je povabil naj še naprej trdo delajo, pa bo.

ZAKLJUČEK SKUPINE KOTLJE - 18.12.2012
 Za konec leta se splača priti v skupino Kotlje, kjer je veselo ob vsaki najmanjši priložnosti, tudi med letom.
ZAKLJUČEK SKUPINA DRAVOGRAD - 2012
 V skupini Dravograd se vedno radi poveselijo. Prav tako se radi družijo in izmenjajo navihane pripetljaje. Ob zaključku leta 2012 ni bilo nič drugače.
ZAKLJUČEK SKUPINE RAVNE - 20.12.2012
 ... tudi v skupini Ravne, ki se srečuje v Zdravstvenem domu, smo za zaključek leta pripravili skromno pogostitev, da smo ob druženju in klepetu lahko malo prigriznili.

 

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

 

 

Copyright © 2011 Koronarni klub Mežiške doline. Vse pravice pridržane. Produkcija Kopje d.o.o.
   
Na naši strani uporabljamo piškotke za analizo strani in z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. STRINJAM SE! Več o piškotkih